1613720680210

אוזני המן טבעוניות במילוי גנאש שוקולד

1613720680210

אוזני המן טבעוניות במילוי גנאש שוקולד

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מעבד מזון יעזור
בצק פריך טעים ללא שמן קוקוס/חמאה טבעונית, מלית שוקולדית, ואבקת סוכר. מה עוד צריך בחיים?
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אף פעם לא השתגעתי על אוזני המן.
ועוד במילוי פרג ותמרים.. אין מצבבב
בפורים שאחרי הקורס-קונדיטוריה
החלטתי שאני מכינה אוזני המן טעימות.
 
הכנתי בצק פריך-שקדים
שזה כבר היה שדרוג משמעותי
ומלא מילויים ממש שווים
כמו שוקולד-חמאת בוטנים,
במבה נוגט,
חמאת בוטנים וריבה,
לוטוס, וכו'…
 
יצא מטורף.
חברה טובה שלי שבאותה תקופה מכרה סדנביצ'ים במשרדים
אמרה שאנחנו חייבות למכור את זה
וזאת הייתה הפעם הראשונה שמכרתי את המאפים שלי:)
 
היום אני עדין לא מתלהבת מאוזני המן
רוב השנים אני לא מכינה
אבל עכשיו שאני בלוגרית יש לי אחריות;)
 
בפורים הקודם יצרתי מתכון ממש טעים ופרסמתי
(בעמוד הפייסבוק שלי, עוד לא היה לי בלוג)
אז חשבתי להעלות אותו לכאן השנה
ואז ראיתי שיש בו שמן קוקוס.
 
בחצי שנה האחרונה נדמה שיצאתי במעין מיני-מסע
להוכחה שאפשר לאפות דברים שווים ופריכים
גם בלי שמן קוקוס/חמאה טבעונית
מדובר בחומרי גלם יקרים
וחלק מאוד גדול מהא.נשים
לא אוהבים את הטעם הקוקוסי ששמן הקוקוס מותיר
ואני יודעת שאפשר ליצור מאפים פריכים וטעימים
גם עם שמן צמחי רגיל!
 
זה אמנם יותר מאתגר ליצור מתכונים כאלה
אבל לחלוטין אפשרי ומוצלח:)
אז יצא שלקראת פורים
העוקבות שלי כבר התחילו לשלוח לי הודעות
ולבקש מתכון כזה לאוזני המן
(בלי שמן קוקוס/חמאה)
 
אז נעניתי לאתגר;)
 
 
בעצם כבר יצרתי בצק כזה
מאוד פשוט, עם מעט רכיבים,
וממש טעים
לכבוד סדנת אוזני-המן לכל המשפחה
שאני מעבירה בשלישי בזום
 
אז לבלוג הייתי צריכה לרקוח מתכון אחר
אז המתכון הזה בעצם מבוסס על הבצק שכבר יצרתי לא מזמן
שיניתי טיפונת כדי שיותר יתאים לאוזני המן
ויצא מושלם כמובן.
 
גם רציתי שזה יהיה במילוי פשוט וטעים
וכמובן שהאהוב עלי זה שוקולד!
ואז הבנתי שמדובר בעצם
במיני-טארטים של שוקולד
מה שהופך אותם ליותר מושכים בעיניי
מאוזני המן;)
זה אפילו ממש מגניב…
 
ואם תרצו ממש ללמוד את כל הטכניקה
וללמוד את הבצק השני
פלוס בצק שוקולד
פלוס איך ליצור מילויים בטעמים שונים
פלוס ליווי אישי
פלוס להכין עם הילדים-
בואו לסדנה שלי בשלישי;)
 
אז יאללה
קבלו את המתכון
ואל תשכחו לקרוא את ההערות.
חג שמח!!!

מצרכים

כ20 אוזני המן (תלוי בקוטר העיגולים)
 
לבצק:
1/3 1 כוס (185 גרם) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כוס (30 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (50 גרם) רסק תפוחים
3 כפות (30 גרם) חלב סויה
 
למילוי:
120 גרם שוקולד מריר
90 מ"ל (1/3 כוס + כף) קרם קוקוס
 
רצוי גם כף-שתיים אבקת סוכר להגשה.

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק
ערבבו היטב את כל המצרכים בקערה ולושו עד למרקם אחיד. (הכי טוב לערבל הכל יחד במעבד מזון אם יש). 
כסו והעבירו למקרר לשעה.
2. הכינו את המילוי
שימו את הרכיבים בקערית וחממו 30 שניות במיקרו, ערבבו היטב להמסה וחממו שוב במידת הצורך. כשהגנאש במרקם אחיד וחלק- כסו והעבירו למקרר לשעה.
3. רדדו את הבצק
לאחר הקירור, קמחו קלות משטח עבודה, קחו חצי מהבצק, קמו קלות מלמעלה, ורדדו לגובה אחיד. בעזרת כוס עם שוליים דקים או קורצן עגול- צרו עיגולים והניחו בעדינות בצד. המשיכו לבצק השני באותה הצורה. קחו את כל שאריות הבצק ורדדו והמשיכו עד שלא נותר עוד בצק.
4. מלאו-
קחו את המילוי והניחו כפית גדושה ממנו במרכז כל עיגול (המילוי אמור להספיק בול לכמות הבצק, אז כשתסיימו תוכלו לתקן ולהשוות בין כמות המילויים להשגת גודל אחיד ונכון). 
5. עצבו-
סגרו את הבצק על המילוי בצורת אוזן המן (צרו 3 קצוות לעיגול בהן צבטו את הבצק). אם הבצק מקומח מדי ולא נדבר טוב, ניתן להרטיב מעט את הבצק וזה יהפוך אותו לדביק.
6. קררו וחממו-
כיוון שהמלית נוזלית יחסית והבצק רך, הדרך לשמור על צורת אוזני ההמן באפייה היא לקרר קודם את העוגיות. מומלץ להעביר את הכל לפריזר, אבל אם אין אפשרות- אז למקרר. לפחות לעשר דקות, לא צריך יותר מחצי שעה.
לקראת סיום הקירור- כוונו את התנור ל170 מעלות על מצב טורבו.
7. אפו-
כשהתנור חם, סדרו את האוזניים על נייר אפייה ואפו במשך כ15 דקות. (אני ממליצה אחרי 10 דקות לסובב את המגש לאפייה אחידה יותר). כשהאוזניים מוכנות הם מזהיבות בקצוות וקצת בשוליים.
8. הניחו להן להצטנן כמה דקות בחוץ לפני שתאכלו. כשהן מתקררו לגמרי אפשר לפזר מעל אבקת סוכר (ממליצה כן הן לא מאוד מתוקות). 

כדאי גם לקרוא את ההערות לפני שעולות עוד שאלות;)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את השקד הטחון בקמח
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן
  • כל שמן יעבוד
  • אפשר חלב צמחי אחר במקום סויה. אפשר גם מים.
  • הבצק יוצא רך יחסית לבצק פריך, שבעיניי זה כיפי, אבל אם תרצו אותו פריך יותר אז כדאי לשים רק כף חלב (ואם הבצק ממש מתפורר אז עוד אחת, או אם הוא ממש רך אז עוד כף קמח). זה פשוט בצק שקצת יותר קשה לעבוד איתו אבל יותר פריך. 
  • גם לוותר על אבקת האפייה יצור בצק "קשיח" יותר.
  • השימוש במעבד מזון ובמינימום לישה ורידוד גם תורמים לפריכות הבצק.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה