IMG_20201119_153226

גביניות טבעוניות מפחידות

IMG_20201119_153226

גביניות טבעוניות מפחידות

זמן הכנה: כשעה + התפחות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר
זה טעים ממש ודומה למקור ממש עם בצק נוח לעבודה ממש בלי להסתבך ממש!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני מוכרת לפעמים עוגות שמרים
ולרוב כשאני מכינה אותן, 
אני משחקת לי עם הבצק ה"מיותר" שהכנתי. 
אחת העוגות בתפריט היא במילוי גבינה ואוכמניות,
אז פעם אחת החלטתי להכין גביניות מהשאר.
אבל לא ממש יצא כמו שרציתי, מכל מיני סיבות.
 
שיגעו אותי בהודעות כי העלתי את זה לסטורי
וכולן רצו גביניות או מתכון לגביניות דחוף!
אבל אני לא מפרסמת כשזה לא מושלם.
(לא סתם רצות פה כותרות למתכונים בבלוג עם המילה 'מושלם',
זאת לחלוטין לא הגזמה. 
אבל לא רציתי שתיאבד המשמעות אז גיוונתי הפעם;)
 
בקיצור, כשיצא לי עשיתי ניסויים,
ורק אתמול זה סוף סוף הצליח!
הגעתי לגביניות הכי מוצלחות שיש מכל הבחינות שרציתי!
 
הבצק והמלית נוחים לעבודה וקלים להכנה (יחסית!)
הכמויות נוחות ומתאימות
והטעמים- וואו!!! מדויקים!
 
התנסיתי, טעיתי, למדתי
כמו שאני אוהבת. 
עכשיו יש מתכון מעולה שאני לגמרי עומדת מאחוריו
וממש סקרנית לגלות איך ייצא לכםן:)
 
בבקשה תקראו גם את ההערות….
ובבקשה תכתבו לי אם תכינו.
שיהיה סופ"ש קסום וטעים!

מצרכים

ל20 יחידות
 
לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 כף (9 גרם) שמרים יבשים (אינסטנט)
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס (80 גרם) רסק תפוחים
1/3 כוס (80 גרם) מים
1/4 כוס (60 גרם) חלב סויה לא ממותק
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
קורט מלח
 
למילוי:
1 כוס (120 גרם) שקד טחון
חבילת טופו משי כחולה (350 גרם)
1/4 כוס (60 גרם) מיץ לימון
1/2 כוס פחות כף (60 גרם) קורנפלור
1/3 כוס + כף גדושה (80 גרם) סוכר
 
לציפוי:
מעט חלב סויה
כמה כפות אבקת סוכר
 

אופן ההכנה

רצוי להכין את המילוי והבצק לילה לפני, אבל לא חובה. ניתן לעבוד עם זה מיד, זה פשוט יהיה קצת פחות נוח.
 
1. הכינו את הבצק: שפכו לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר וערבבו קלות. הוסיפו למרכז הקערה את כל שאר המרכיבים. הפעילו מיקסר עם וו לישה על מהירות בינונית. כשהכל התאחד, הגבירו את המהירות והפעילו למשך 7 דקות ליצירת בצק חלק, רך וגמיש, אך לא דביק. העבירו לקערה, כסו והתפיחו להכפלת הנפח. (להתפחה במקרר השאירו את הבצק בחוץ כעשר דקות, ואז העבירו למקרר ל6-12 שעות. להתפחה בחוץ- כדאי לשים במקום חמים ולחכות שעה-שעה וחצי להתפחה). 
 
2. הכינו את המילוי: העבירו את קמח השקדים, הטופו והלימון לבלנדר וטחנו למרקם חלק ככל האפשר. (אפשר עם בלנדר מוט טוב). ערבבו בקערה את הסוכר והקורנפלור בעזרת מטרפה, ושפכו פנימה את התערובת מהבלנדר תוך ערבוב. שפכו הכל פנימה וערבבו היטב. כסו והעבירו למקרר להתייצבות.
 
3. רדדו את הבצק: חצו את הבצק ל2. הניחו חצי על משטח העבודה ולושו קצת. בעזרת מערוך רדדו לריבוע גדול של 30 ס"מ. בעזרת סכין חתכו ל9 ריבועים קטנים של 10 ס"מ. 
 
4. מלאו וקפלו: הוציאו את המילוי מהמקרר. קחו כף לא גדושה (20 גרם) מהמלית והניחו במרכז הריבועים הקטנים. לאחר מכן הרטיבו מעט את האצבעות ובכל ריבוע- קפלו 2 קצוות נגדיים אל מרכז הריבוע מעל המלית, ומעליהם קפלו את 2 הקצוות הנותרים. הרטבת הקצוות קלות מדביקה אותם יחד. שימו לב שאין יותר מדי/מעט מדי מלית- שניתן לסוגר יחד את הקצוות בלי שהכל נשפך החוצה, אבל שיש מלית שמציצה קצת. (בפעם הראשונה כדאי להתחיל מריבוע אחד כדי להבין את הכמות, ואז למלא את כולם) העבירו את הצורות שנוצרו למגש אפייה. המשיכו כך גם עם שאר הבצק. הניחו בצד למשך 40 דקות לתפיחה שנייה. 
 
5. אפו: חממו תנור ל170 מעלות טורבו. הברישו את הגביניות במעט חלב סויה. כשהתנור חם- הכניסו את המגשים. אפו במשך כ15 דקות (כדאי לסובב את המגשים לאחר 10 דקות). הגביניות צריכות להשחים מעט. 
 
6. קשטו: הוציאו אותן והניחו להן להצטנן. כשהן מגיעות לטמפרטורת החדר, סננו מעליהן אבקת סוכר. 
 

לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

רדדו את הבצק לריבוע וחתכו ממנו 9 ריבועים קטנים
הניחו מילוי במרכז הריבועים וקפלו את הקצוות-

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אני השתמשתי בגבינה שהכנתי מטופו משי וקשיו, אפשר לראות איך במתכון שלי לגבינות.
    אפשר להשתמש בגבינה קנויה או לטחון טופו משי עם קצת לימון.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אפשר בכל שמן אחר.
  • אפשר חלב צמחי אחר.
  • אם תרצו לזלף כמוני, זה הרבה יותר נוח כששתי הבלילות במרקם דומה (אם אחת נוזלית יותר זה לא נוח), אז אם יש הבדלים במרקמים כדאי לשים במקרר את התערובת הנוזלית יותר כדי שתתייצב יותר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה