IMG_20200402_173235

מאפינס שוקולד טבעוניים ללא גלוטן!

IMG_20200402_173235

מאפינס שוקולד טבעוניים ללא גלוטן!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
מתכון קל, מהיר ופשוט למאפינס שוקולד פאדג'יים שהם אשכרה ללא גלוטן!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני מודה שאני די מכורה לגלוטן…
וטפו טפו טפו אני בסדר עם זה בינתיים
אבל חשוב לי לתת מענה לקהל הרחב.

לכן כשפיתחתי את חוברת המתכונים שלי לכל המשפחה
היה לי חשוב שלפחות חצי מהמתכונים יהיו ללא גלוטן.

אז כשנתקלתי במתכון למאפינס שוקולד ללא גלוטן שנראו מעולה
קפצתי עליו!
כמובן ששיניתי אותו ככה שיהיה יותר פשוט ונגיש וטעים,
והוספתי אותו לחוברת.

עכשיו שאני עמוסה מאוד בסדנאות 
והדירה החדשה עוד לא עומדת לגמרי
ככה שאני לא מספיקה עדין להגיע לפיתוח של מתכונים חדשים
החלטתי לשחרר את המתכון המהמם הזה מהחוברת אל הבלוג;)

אז יאללה בואו נתחיל….

מצרכים

ל10 מאפינס
 

רטובים:

1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחים
1 כף (10 גרם) חומץ תפוחים
1/2 כוס (120 גרם) קרם קוקוס
1/3 כוס (80 גרם) מים
1/2 כוס (100 גרם) מייפל
1 כפית תמצית וניל

יבשים:

1 כוס (120 גרם) קמח שיבולת שועל
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
2 כפות גדושות (30 גרם) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח

תוספות:

1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס/ שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה

  1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
  2. ערבבו בקערה את כל הרטובים בעזרת מטרפה.
  3. הוסיפו פנימה את היבשים, וערבבו הכל בזהירות עד למרקם אחיד.
  4. הוסיפו כמעט את כל השוקולד פנימה (שמרו חופן בצד) וערבבו לפיזור אחיד.
  5. מלאו מנז'טים (אם מנייר אז בתבנית מאפינס, ואם מקרטון אז בתבנית אפייה) עד ל3/4 גובה. פזרו כמה שוקולדים מעל כל מנז'ט מהשוקולד שנותר בצד.
  6. הכניסו לתנור ל15-20 דקות- עד שהמאפינס נסדקים ונראים אפויים, וניתן להעביר קיסם במרכז שיוצא יבש.
  7. צננו בחוץ לפחות ל15 דקות לפני האכילה. שמרו במיכל אטום.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– ניתן להשתמש בחומץ רגיל או מיץ לימון במקום חומץ תפוחים.

– ניתן להחליף את המייפל בממתיק אחר.

– ניתן להחליף קרם קוקוס לחלב צמחי או מים, אבל אז צריך להוסיף 3 כפות שמן צמחי

– ניתן לטחון אגוזים אחרים לאבקה ולשים במקום קמח שקדים.

– ניתן להקפיא.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

6 מחשבות על “מאפינס שוקולד טבעוניים ללא גלוטן!”

    1. היי יוסי, תודה:)
      קשה לי לומר, אפשר לנסות באותה כמות ואם זה סמיך מדי אז להוסיף קצת חלב/מים. אגב יש כבר בבלוג מתכון מעולה למאפינס שוקולד עם גלוטן:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה