WhatsApp Image 2020-11-27 at 09.39.30 (3)

מרק ירקות שורש וגריסים לחורף בריא

WhatsApp Image 2020-11-27 at 09.39.30 (3)

מרק ירקות שורש וגריסים לחורף בריא

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מרק בריא, מפנק, מתובל ומשביע, עם כל מה שצריך בשביל לשמור על הבריאות בחורף. וכמובן - קל להכנה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
במבט ראשון, הבלוג שלי הוא לא בדיוק מופת לבריאות
אבל אני אגיד לך מה-
בגדול, מבחינתי, אם כבר קינוח- אז מושחת
ואם כבר לבשל- אז בריא
וכמובן שיש יוצאים מן הכלל…
 
החורף שולח אותנו להכין מרקים
ואם כבר אני מכינה מרק, אני רוצה שהוא יהיה ארוחה שלמה
שיהיה בו גם חלבון, שיהיה משביע, בריא
וכמובן שטעים
 
בנוסף, החלטתי בתקופה הקרובה
קודם כל להשתמש בכל היבשים שיש לי במקרר
לפני שאני קונה דברים נוספים
כי המטבח כבר באובר-בוקינג
ואני משתוללת בחנויות תבלינים/טבע/שוק/סופר
כמו ילדה בחנות ממתקים.
בעצם, כמו שאני משתוללת בחנות ממתקים…
 
אז גריסים.
מסתבר שזה ממש בריא!
ממחקר זריז שעשיתי 
(אני לא תזונאית/נטורופתית וכו', אז אני מתייעצת עם גוגל)
יש בהן הרבה חלבון, מינרלים(סידן וברזל!), ויטמינים,
בעלי ערך גליקמי נמוך,
מסייעים בדלקות ובהפרעות במערכת העיכול,
מחזקים את מערכת החיסון,
מסייעים לשמירה על עור פנים בריא,
לשמירה על כולסטרול תקין,
ולהפחתת מחלות לב.
בקיצור- שווה.

אז שלפתי אותם מהצנצנת והכנתי מרק מפנק
וכיוון שאני נדיבה ביותר
אני חולקת עכשיו את המתכון!
אז יאללוש
(בבקשה תקראו את ההערות! 
במיוחד אם עולות שאלות)

מצרכים

בצל
כרישה
2 גזרים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
7 שיני שום
בטטה
2 תפוחי אדמה
כוס וחצי גריסים
1.5-2 כף מלח
0.5 כף אבקת מרק טבעית
1 כף כמון
2.5 כפות חוואיג' למרק
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
3 עלי דפנה
 

אופן ההכנה

1. שטפו היטב במשך 2-3 דקות את הגריסים במסננת מתחת לברז והניחו בצד.
2. חממו מעט שמן בסיר גדול על אש נמוכה-בינונית.
3. חתכו בצל, כרישה וגזרים לחתיכות בינוניות (סנטימטר-שניים) ושפכו לסיר.
4. שטפו היטב את שורש הסלרי ואת ענפי הסלרי שיוצאים ממנו. חתכו רק את גבעולי הסלרי (הפרידו מהשורש והעלים), וקצצו לחתיכות, והסיפו לסיר. ערבבו מדי פעם.
5. שטפו היטב גם את שורש הפטרוזיליה. חתכו אותו, את שורש הסלרי, ואת שיני השום, לחתיכות קטנות- והוסיפו לסיר. המשיכו לערבב מדי פעם.
6. חתכו את הבטטה ותפוחי האדמה לקוביות והוסיפו לסיר, ונכון- ערבבו.
7. שטפו וחתכו את גבעולי ועלי הפטרוזיליה שהגיעו עם השורש.
8. כשכל הירקות התחילו טיפה להתרכך ולקבל צבע עמוק יותר, שפכו פנימה את הגריסים ואת כל התבלינים וערבבו היטב במשך כדקה.
9. הוסיפו את הפטרוזיליה, ושפכו פנימה מלא מים! כך שיעברו בכמה סנטימטרים את הכל. הגבירו לאש גבוהה והביאו לרתיחה. (ניתן גם להוסיף את עלי הסלרי, לי אישית זה מר מדי אז אני לא משתמשת בהם).
10. כשהמים רותחים, הנמיכו את האש, כסו את הסיר, ובשלו במשך 40-45 דקות.
11. בדקו את הסיר. בשלב הזה הגריסים אמורים להתנפח והמים אמורים לרדת משמעותית (אם זה עוד לא קרה תנו לזה עוד 15-20 דקות). הוסיפו שוב מים שיכסו היטב הכל (שיהיה ביחס מים-מרק שטוב לך, עכשיו כבר אפשר לדעת). הגבירו את האש, הביאו שוב לרתיחה ושוב הנמיכו את האש.
12. תטעמו ותתקנו תיבול במידת הצורך. כשזה טעים כבו את האש ותאכלו:)
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • אפשר להחליף לגריסי פנינה.
    • לגרסה ללא-גלוטן- אפשר להחליף את הגריסים בקטניות, רק כדאי להשרות אותן מראש, ותצטרכו פחות מים אז תשימו פחות מהתבלינים בהתחלה שלא ייצא מוגזם בטעם.
    • השתמשתי באבקת מרק טבעית, תערובת שקניתי בחנות תבלינים. בגדול זה ירקות מיובשים וטחונים עם תבלינים נוספים. אפשר לוותר אם אין (אבל מומלץ לקנות כזה), ואפשר להשתמש בציר ירקות במרק אם יש. וחוואיג' למרק זה תבלין חובה לכל בית!!!
    • לא כתבתי כמות מדויקת של מלח כי זה הכי סובייקטיבי. תמיד כדאי להתחיל עם כמות קטנה יותר מהתבלינים הרשומים ולהגביר לפי הטעם.
    • אפשר כמובן להחליף לירקות אחרים, במיוחד את הבטטה ותפוחי האדמה, אבל לא הייתי מוותר על כל השאר.
    • אני לא מקלפת את הגזר ותפוחי האדמה ולפעמים את הבטטה, רוב הדברים הטובים מרוכזים בקליפה! ממליצה לשטוף היטב ולהתרגל לאכול עם הקליפה.
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה