IMG_20200930_162015

מאפה שמרים שוקולד אישי- צמות שמרים קקאו מגולגלות בשני מילויים

IMG_20200930_162015

מאפה שמרים שוקולד אישי- צמות שמרים קקאו מגולגלות בשני מילויים

זמן הכנה: 1 שעה
זמן אפייה: 20 דקות (+ התפחה)
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר
מאפי שמרים אישיים יפים וטעמים עם בצק שוקולד ומילוי חמאת בוטנים ומילוי פיסטוקים, תעסוקה כיפית לכל המשפחה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
סגר, חגים, אין מסגרות ויש חל"ת
אז חזרנו להעסיק את עצמינו במטבח
ורצוי גם תעסוקה טעימה
ושניתן להעסיק איתה גם את הילדים
 
אז הנה הפתרון המושלם!!!
עוגות שמרים אישיות, יפות וסופר מגניבות!
הבצק שוקולדי
המילוי אגוזי
והצורה מהממת
 
תלמדו להכין בצק שמרים שוקולדי, רך, נוח וטעים
קבלו מתכון ל2 מליות אגוזיות שונות-
(שבתכלס החלטתי עליהן קודם כל לפי הצבעים ואז לפי הטעם)
אחת – חמאת בוטנים, שקדים ושוקולד לבן
השנייה- חמאת שקדים ופיסטוקים (אפשר גם כאן שוקולד לבן בתכלס)
וקבלו הסבר מפורט ומודגם
להכנת צמות מגולגלות מהממות
וככה תקבלו מאפים מרשימים וטעימים
(שלמדתי מלייזה פאנלים)
פלוס תעסוקה כיפית לכמה שעות;)
 
WIN-WIN-WIN

מצרכים

ל12 יחידות ב2 טעמים
 
לבצק:
1/3 3 כוסות (466 גרם) קמח לבן
3 כפות (30 גרם) קקאו
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
1/3 כוס + כף (75 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס (65 גרם) שמן קנולה
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב צמחי (עדיף לא ממותק)
2/3 כוס (150 מ"ל) מים
חצי כפית שטוחה מלח
 
למילוי חמאת בוטנים:
2/3 כוס פחות כף (150 גרם) חמאת בוטנים טבעית
1/3 כוס (33 גרם) שקד טחון
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
חצי כפית שטוחה מלח
1/4 כוס (50 גרם) פצפוצי שוקולד לבן
 
למילוי פיסטוק:
2/3 כוס פחות כף (150 גרם) חמאת שקדים
1/2 כוס (50 גרם) פיסטוק טחון גס
2 כפיות (15 גרם) מייפל
 
לסירופ סוכר:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
 
 

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק-
שפכו את כל המרכיבים לקערת המיקסר וערבלו עם וו לישה על מהירות בינונית. כשהתערובת הופכת לבצק, הגבירו מעט את המהירות והניחו להתערבל כ7 דקות עד להיווצרות בצק אחיד וגמיש. העבירו לקערה, כסו, והניחו כשעה להתפחה.
2. הכינו את המילויים-
לכל מילוי- הניחו את כל המרכיבים בקערה וערבבו למרקם אחיד והניחו בצד. (במילוי חמאת הבוטנים אל תערבבו פנימה את השוקולד הלבן, אלא פזרו אותו על המילוי לאחר המריחה, ניתן גם לוותר עליו לחלוטין).
3. עצבו את העוגות– (הסבר באמצעות תמונות למטה)
שמנו קלות תבנית מאפינס. 
חלקו את הבצק ל2. רדדו כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ (אני ממליצה על מלבן באורך 40 ס"מ וברוחב 24 ס"מ). מרחו את אחד המילויים על המלבן. הרימו את החלק העליון של הבצק וקפלו על רוב המילוי, ואז קחו את החלק התחתון וכסו לחלוטין (כיסוי מעטפה). רדדו מעט ובעדינות רק כדי שהכל ייסגר ויתאחד כמו שצריך.
חתכו ל6 חתיכות (ברוחב כ4 ס"מ). חתכו כל חתיכה ל3, אבל לא עד הסוף- שמרו על החלק הקצה המרוחק מאוחד. 
הכינו צמה משלושת הרצועות החתוכות, וגלגלו אותה לכיוון החלק המאוחד. הרימו והניחו בשקע מאפינס. 
4. התפחה שנייה– כסו והניחו לתפוח כ40 דקות.
5. אפייה– מרחו קלות בחלב סויה והכניסו לתנור שחומם ל170 מעלות ל20 דקות.
6. סירופ סוכר– חממו בקלחת את הסוכר והמים וערבבו קלות עד שכל הסוכר נמס, כבו את האש. כשתוציאו את המאפים מהתנור מרחו את הסירופ מעל כולם.
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…
רדדו את הבצק למלבן ומרחו את המילוי
הרימו את החלק העליון של הבצק וקפלו על רוב המילוי
קחו את החלק התחתון וכסו לחלוטין (כיסוי מעטפה)
רדדו וחתכו ל6 חתיכות
חתכו כל חתיכה ל3, אבל לא עד הסוף- שמרו על החלק הקצה המרוחק מאוחד.
צרו צמה מכל רצועה
וגלגלו אותה לכיוון החלק המאוחד
העבירו לתבנית מאפינס כשהחיבור מלמטה

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן כמובן למרוח כל מילוי שתרצו ולעצב בכל צורה שתרצו. (הכמות מתאימה ל2 אינגליש קייק).
  • לבצק לבן החליפו את הקקאו בעוד קמח.
  • ניתן להחליף לקמח אחר ולסוכר אחר ולשמן אחר… זה כמובן ישפיע מעט על הטעם והמרקם, על אחריותך;)
  • ניתן להחליף את החלב במים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה