IMG_20200915_184412

קונכיות פסטה ממולאות פטריות ברוטב רוזה

IMG_20200915_184412

קונכיות פסטה ממולאות פטריות ברוטב רוזה

זמן הכנה: 45 דקות
זמן בישול: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
איך אני מתה על המנות האלה
שכשנוציא אותן לשולחן ישר נשמע "וואו!!"
ושהן כל כך טעימות שתמיד יקחו תוספת מהן
ושלא מאמינים לי שזה טבעוני
ושהרבה יותר פשוט להכין אותן ממה שזה נראה!
 
אז הנה אחת כזאת
וכל הנ"ל הופכים אותה למנה עיקרית מושלמת לחגים:)
 
זאת מנה חגיגית ומנחמת
שגורמת לי להרגיש בארוחה שווה 
שזה מה שאני צריכה במצב הנוכחי
אז אני מניחה שלא רק אני…
 
וכיוון שאני כזו אלטרואיסטית
הכנתי אותה כבר אתמול, ולא חיכיתי לחג
כדי שתוכלו להכין אותה לחג
(ואני אוכל לאכול אותה תוך כדי כתיבת הפוסט;)
 
אז קדימה לעבודה!

מצרכים

לרוטב רוזה-
שני בצלים קטנים (או אחד גדול)
4 שיני שום
2 חבילות רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות
חצי כפית-כפית סוכר
1 כפית מלח 
1/2 1 כוס קרם קוקוס/שמנת צמחית לבישול
בערך 2 כוסות מים
 
למילוי קונכיות-
חבילת קונכיות גדולות
250 גרם גבינה טבעונית
בצל
2 שיני שום
2 סלסלאות של פטריות
2 חבילות טופו (600 גרם)
מלח פלפל
טימין
 
תוספות אופציונאליות-
כמוצרלה ופרמז'ן
 

אופן ההכנה

1. בשלו את הקונכיות-
הרתיחו מים ממולחים בסיר. הוסיפו את הקונכיות ובשלו 13-14 דקות- עד שהן מתרככות אבל לא מוכנות לאכילה, אל-דנטה. כדאי מאוד לערבב אותן בסיר לפחות פעם אחת במהלך הבישול. העבירו למסננת, העבירו תחת מים קרים, ואז פזרו מעט שמן כדי שלא יידבקו אחת לשנייה.
 
2. הכינו את המילוי-
קצצו וטגנו את הבצל על אש בינונית. קצצו שום ופטריות והוסיפו לבצל. המשיכו לערבב מדי פעם. הפטריות יוציאו נוזלים, ואז הם יתאדו. בינתים קצצו דק/העבירו בפומפיה את הטופו. כשהנוזלים של הפטריות מתאדים- הויפו אותו לסיר. הוסיפו מעט טימין, מלח ופלפל וערבבו כמה דקות. כשהכלת רוב יפה, הורידו מהאש והעבירו לקערה לצינון.
 
3. הכינו את הרוטב- 
חתכו בצל וטגנו בסיר (שהיה בו המילוי) עם שמן זית, על אש בינונית. חתכו את השום לחתיכות קטנות, והוסיפו לסיר כשהבצל נהיה שקוף. כשהבצל מתחיל להזהיב, שפכו פנימה רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, וקרם קוקוס/שמנת צמחית, מלאו את המיכלים הריקים במים ושפכו גם וערבבו היטב, עד שהרוטב בסמיכות הרצויה. כשהרוטב מתחיל לבעבע הנמיכו את האש והוסיפו סוכר ומלח. תטעמו, תתקנו טעמים, וכבו את האש. הרוטב צריך לצאת טיפה מלוח יותר מהרגיל, כי המליחות קצת נאבדת באפייה, וטיפה נוזלי יחסית, כדי שלא יתייבש באפייה.
 
4. הרכיבו את המנה-
חממו תנור ל200 מעלות. 
ערבבו את הגבינה בקערה של המילוי. 
שפכו את הרוטב לכלי שמתאים לתנור. 
מלאו את הקונכיות במילוי והניחו ברוטב אחת ליד השנייה. ניתן להניח מעט כמוצרלה מעל הקונכיות בסוף. 
הכניסו לתנור החם ואפו במשך כ20 דקות.
הוציאו והגישו:)
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • אותה שיטה תעבוד כמובן עם מילוי ורוטב אחרים.
    • בחיי שאין לרוטב טעם של קוקוס.
    • הסוכר הרוטב מאזן את החמיצות והמרירות של העגבניות, לכן הוא חשוב. ניתן להחליף בממתיק אחר.
    • אני השתמשתי בגבינת שמנת מתובלת של מאמאקיו (מאוד ממליצה), לכן לא הייתי צריכה הרבה תיבול למילוי. אם תשתמשו בגבינה חסרת טעם אולי תרצו לתבל יותר את המילוי. 
    • את הקונכיות הגדולות אני מוצאת בדרך כלל בשופרסל ובעדן טבע מרקט. 
    • יוצאת כמות מאוד גדולה, יותר ממה שיש בתמונות שלי. ניתן בכיף להכין חצי כמות מהכל. 
    • המילוי יוצא מעולה גם בלי הטופו. אני השתמשתי בסלסלת סמפיניון וסלסלת פורטבלו. 
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה