20210315_170549

עוגיות שקדים ממולאות נוגט! ללא גלוטן, כשרות לפסח

20210315_170549

עוגיות שקדים ממולאות נוגט! ללא גלוטן, כשרות לפסח

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 15 דקות טיגון
אין צורך במכשירים מיוחדים
אין סיבה לסבול בפסח! קבלו עוגיות סופר טעימות, קלות להכנה, בלי מצרכים הזויים, וכשרות לפסח!!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפני שנה פרסמתי את המתכון הזה בעמוד הפייסבוק שלי
כי הבלוג הזה עוד לא היה קיים.
 
לרוב לא יוצא לי להכין מאפים ללא גלוטן 
(דווקא בשנה האחרונה כן, יותר)
אבל ראיתי את המתכון הזה באינסטגרם
והוא היה כל כך מעניין ונראה כל כך טוב
שהייתי חייבת לנסות!
עשיתי בו כמה שינויים כמובן
ולמרות שאני גם פחות נוטה לאהוב
עוגיות שקדים/טחינה
יצא ממש מעולה!
והחברים (הקרניסטים) של הבנזוג
פשוט טרפו אותן
וכל מי שהכינה כשפרסמתי
התלהבה בטירוף
אז ידעתי שזה חייב לעלות לבלוג.
 
זה גם משמח אותי כי זה כזה כיף
שיש כאלו עוגיות יפות, מגרות וטעימות
שהן טבעוניות וכשרות לפסח
ככה שאין סיבה לסבול שבוע;)
 
אז העוגיות האלו פותחות את מרתון פסח בבלוג
תתכוננו להרבה מתכונים שווים לחג
(למרות שכבר יש כאן לא מעט!! 
אכין גם פוסט מרוכז עם כולם)
ויש גם סדנאות זום לפסח!
נכין קינוחים מרשימים לליל הסדר
וארוחה הודית בחול המועד
ויש גם לייב מופלטות…
יהיה שמח:)
 
אגב סיפור קטן לגבי המתכון הזה-
כשהכנתי אותו בשנה שעברה הוא יצא שונה
והיום אני יודעת למה.
(חוץ מהעובדה שמילאתי אותן בנוטלה טבעונית
והשנה מילאתי במחית נוגט)
 
בזמנו היו לי כוסות מדידה
שבדיעבד התגלו כלא-מדויקות בלשון המעטה…
ואת המתכון הזה הכנתי איתן
ושקלתי את את מה שיצא
אז יצא שרשמתי לי את המתכון 
כשכוסות המדידה והמשקלים של כל דבר
יצאו לא תואמים
(כך שמי שיכין לפי הגרמים
ומי שיכין לפי הכוסות
יכינו 2 עוגיות שונות!)
אני מספרת את זה כי שתי הגרסאות מוצלחות
הגרסה הקודמת הניבה בצק שנוח לעבוד איתו מיד,
בלי הצורך לקרר אותו,
והעוגיות יוצאות קשות יותר, פחות רכות וצ'ואיות
אז מי שרוצה דווקא את זה-
צריך 30 גרם פחות מקמח השקדים (3 כפות)
30 גרם פחות מהמייפל (2 כפות)
ו20 גרם פחות מהטחינה (כף וחצי)
תהנו:)
[הנה תמונה משנה שעברה לשם ההשוואה:]

מצרכים

לכ14 עוגיות
 
2 כוסות (240 גרם) קמח שקדים
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
1/4 כוס (80 גרם) מייפל
1/4 כוס (60 גרם) טחינה גולמית
2 כפות (30 גרם) חלב צמחי
1/3 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס
ממרח נוטלה טבעוני (או אחר) למילוי

אופן ההכנה

1. בעזרת שתי כפיות, הניחו גבעות של נוטלה על גבי נייר אפייה, בגודל של כפית גדושה לכל יחידה (10 גרם). הכניסו להקפאה לפחות לחצי שעה.
2. שפכו לקערה את כל מרכיבי העוגיות, חוץ מהשוקולד צ'יפס, וערבבו היטב, עד לקבלת בצק אחיד. הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו לפיזור אחיד. 
העבירו למקרר לחצי שעה-שעה. (או לפריזר לרבע-חצי שעה). 
3. חממו תנור ל170 מעלות טורבו. רפדו תבניות אפייה בנייר אפייה. הוציאו את הבצק והנוטלה. 
4. קחו חופן מהבצק ביד (אם הוא נדבק מדי ליד הרטיבו מעט את הידיים), ושטחו על היד כמו פיתה. קחו גבעת נוטלה קפואה והניחו במרכז הפיתה. כסו את הנוטלה בבצק וכדררו טיפה עם היד כדי לסגור טוב את הבצק מסביב לנוטלה וליצור עיגול יפה. (אם נוצרו חורים אפשר לכסות עם עוד בצק). כדאי לעבוד מהר ולהתעסק בכל עוגייה כמה שפחות כדי לא להמיס את הנוטלה. 
לא צריך יותר מסנטימטר בין העוגיות, הן לא תופחות הרבה, אבל צריכות אוויר.
5. הכניסו לתנור החם ל15 דקות בערך, עד שהן מזהיבות. (כדאי לבדוק אחרי 12 דקות ולסובב את המגש). 
הניחו להן להתקרר עשר דקות לפני שתתקפו;)
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אני הכנתי כבר עוד גבעות ושמרתי בפריזר שיהיה לעוד עוגיות לעתיד;)
  • אפשר להמיר את הטחינה בכל חמאת אגוזים טבעית אחרת (לא מאמינה שלא ניסיתי עדין עם חמאת שקדים!!)
  • אפשר להחליף את המייפל רק בממתיק נוזלי אחר
  • אני מניחה שאפשר להחליף את השקדים באגוזים טחונים אחרים.
  • אפשר כמובן למלא באיזה ממרח שתרצו, או לוותר עליו לגמרי. 
  • המתכון הזה מבוסס על המתכון הנפלא של the conscious plant kitchen
    המתכון המקורי הוא בלי מילוי, ויש שם וידאו של ההכנה.
    ממליצה לעקוב אחריה, במיוחד לאוהבי המתכונים הבריאים וללא גלוטן.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה