WhatsApp Image 2021-11-23 at 11.19.24

עוגיות שקד-סילאן-קוקוס ותבלינים לסתיו

WhatsApp Image 2021-11-23 at 11.19.24

עוגיות שקד-סילאן-קוקוס ותבלינים לסתיו

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות בניחוח של סתיו, קלות להכנה ואפילו יחסית בריאות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

מה קרה הפעם?

ראיתי באינסטגרם תמונה מעלפת של עוגיות מולסה.

אמרתי לעצמי- אבל לאף אחת אין מולסה (חוץ ממני), אז שיהיה סילאן.
אבל הן מתוקות מדי- אז נוריד לחצי את הסוכר והסילאן.
ונראה לי שדווקא קמח כוסמין מלא יתאים פה.
טוב אז עכשיו צריך גם חלב למרקם.
בקיצור-

יצא לי מתכון שונה לחלוטיןןןןן
אבל כל כך כל כך טעים (והרבה שכנים מזליסטים שלי יעידו)
שהייתי חייבת לפרסם
ועוד תחת שם כזה מוזר.

איכשהו יוצא שכל מתכוני הסתיו שלי יותר בריאים מהרגילים
מעניין מה המשמעות הפסיכולוגית המסתתרת כאן.
משהו על הכיני-גופך-לחורף כנראה.

אז גם פשוט, גם מהיר, גם בריא וגם טעים!
מה עוד נבקש??
יאללה למתכון

מצרכים

ל15 עוגיות 
 

1/2 כוס (125 גרם) חמאת שקדים
1/4 כוס (35 גרם) סוכר קוקוס
1/4 כוס (80 גרם) סילאן
כפית תמצית וניל
1 כוס (150 גרם) קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
2 כפות (30 גרם) חלב שקדים

לציפוי:
1/4 כוס (35 גרם) סוכר קוקוס
1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו
  2. ערבבו בקערה חמאת השקדים, סוכר קוקוס, סילאן ותמצית וניל עד לאחידות.
  3. הוסיפו פנימה (כדאי להעביר במסננת או לערבב בקערה נפרדת עם מטרפה קודם) את כל האבקות וערבבו היטב.
  4. יתקבל מרקם פירורי, המטרה היא להגיע לבצק אחיד ודביק. שפכו פנימה כף חלב אחת וערבבו היטב, אם צריך הוסיפו עוד כף וערבבו, ואם צריך עוד אחת… (אני הייתי צריכה 2, אבל זה משתנה אז כנראה תצטרכו בין 1 ל3).
  5. ערבבו בקערית את רכיבי הציפוי ורפדו 2 מגשי תנור בנייר אפייה.
  6. הרטיבו מעט את הידיים וגלגלו מהבצק כדורים בגודל אחיד. העבירו כל כדור בתערובת הציפוי (זה יותר נוח בעזרת כפית) ואז הניחו על נייר האפייה במרווחים. אמורים להתקבל כ15 כדורים.
  7. היעזרו בכפית כדי לשטח את הכדורים (אפשר לפזר עליהן עוד מתערובת סוכר הקוקוס שנותרה)
  8. הכניסו את העוגיות לתנור. לעוגיות רכות אפו 10 דקות, ליותר קראנצ'יות אפו 12 דקות.
  9. הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין לפני האכילה והאחסון.
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות…..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להחליף סילאן לממתיק נוזלי אחר ואת הסוכר קוקוס לסוכר אחר.
  • אפשר להחליף לחמאת אגוזים אחרת.
  • אפשר להחליף לקמח אחר.
  • אפשר להחליף לחלב צמחי אחר או למים.
  • אפשר לשנות את התבלינים
  • אפשר לוותר על הציפוי

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה