vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות בראוניז טבעוניות נסדקות מבריקות מושלמות!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 11 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
אפשר להגיע לתוצאה המטורפת הזאת ללא ביצים!! ובקלות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
לא להאמיןןןן שאפשר להגיע למראה הזה בלי ביצים ובלי חמאה ובלי טונות של סוכר!!
הכל התחיל ממתכון שראיתי שהטריף אותי,
כי מלכתחילה הוא על בסיס שמן וטבעוני ועם מראה מטורף!!
אבל כשהכנתי אותו הגעתי לתוצאה אחרת (יפה וטעימה, אך אחרת
וכבר יש לי מתכון מעולה לעוגיות בראוניז פשוטות)
וככה התחילו יומיים של ניסויים שוב ושוב עד שהגעתי לתוצאה המושלמת
ואיתה למלא תובנות!!
 
עכשיו שחקרתי את הנושא, אחלוק אותן:
כדי להגיע למרקם המבריק והמתפצפץ הזה שהתרגלנו להגיע אליו רק בזכות הקצפת ביצים, יש כמה השפעות- 
כמות גדולה של סוכר וכמות גדולה של שוקולד יגרמו לתוצאה דומה,
וגם בטכניקה- המסת הסוכר במים גם עוזרת להגיע לזה.
אני בחרתי בשילוב של שלושתם, וככה הגעתי לתוצאה הרצויה מבלי כמות מוגזמת של סוכר ושוקולד, ובזכות הקקאו העוגיות גם יוצאות במתיקות המושלמת- ולא מוגזמת.
 
דבר נוסף שגיליתי– ניתן לראות בתמונות שיש 2 סוגים של עוגיות. למעשה מדובר בדיוק באותו המתכון, אותה הבלילה, רק כשמכניסים את העוגיות מיד לתנורה נוצרת גרסה אחת- של העוגיות השטוחות יותר ומרובות הסדקים, ואם ניתן למגש לשבת 5-10 דקות לפני שנכניס אותו לתנור- נקבל את העוגיות עם הסדקים הגדולים יותר שהן גם מבריקות יותר.
 
ממש חשוב להשתמש באבקת אפייה ולא בסודה לשתייה. באבקת אפייה יש חומר מעכב, לעומתה הסודה מגיבה מיידית. כיוון שהבלילה חמה, ועם חומציות גבוהה (מהקקאו) – הריאקציה של הסודה תהיה חזקה מדי ותוביל לתוצאה עם מרקם לא יציב ולא נעים.
 
חשוב מאוד מאוד לא לשנות דבר במתכון– לא בדרך ההכנה ולא בכמויות של הרכיבים- אם תרצו להגיע לתוצאה היפה והטעימה הזאת. (השינויים האפשריים מפורטים בהערות)
הכי מומלץ לעבוד עם משקל. ספציפית במתכון הזה הדיוק הוא חשוב כדי להגיע לתוצאה הזאת.
 
אז יאללה, בואו נכין!
 
(אם תרצו סקירה מרתקת שמסבירה איך כל שינוי משפיע על העוגיות- ניתן לצפות בה באינסטגרם שלי)

מצרכים

175 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
120 גרם (1/2 כוס) מים
1 כפית נס קפה (או 40 גרם אספרסו ולהחסיר אותם מהמים)
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד מריר
50 גרם (1/4 כוס) שמן צמחי
150 גרם (1 כוס+ 1 כף) קמח לבן
30 גרם (1/4 כוס) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
אופציונלי לעיטור-
1/4 כוס שוקולד צ'יפס/ שוקולד קצוץ
וקצת מלח גס
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
2. בסיר קטן על להבה בינונית חממו את המים והסוכר. ברגע שהמים מתחילים לבעבע- ערבבו היטב. ברגע שהסוכר נמס- כבו את האש. זה לוקח רק 2-3 דקות.
3. שברו/קצצו את השוקולד והעבירו לקערה חסינת חום. הוסיפו את הקפה. שפכו את סירופ הסוכר מעל והניחו לדקה. ערבבו היטב להמסה מלאה.
4. הוסיפו לקערה את השמן וערבבו היטב.
5. הוסיפו את שאר הרכיבים (רצוי להעביר דרך מסננת דקה) וערבבו היטב- רק עד למרקם אחיד, לא לערבב יותר מדי. תתקבל בלילה נוזלית.
6. בעזרת כף קפיצית או שתי כפות רגילות העבירו מהתערובת למגש האפייה. אמורות להתקבל 22 עוגיות במשקל 30 גרם לעוגיה, תצטרכו 2 מגשי אפייה. אפשר לפזר קצת שוקולד ומלח גס מעל. (אפשר גם להכין עוגיות גדולות יותר, ולהוסיף כמה דקות אפייה בהתאם)
7. כדי לקבל עוגיות שטוחות מאוד עם הרבה סדקים- הכניסו מיד לתנור. כדי לקבל עוגיות קצת גבוהות יותר עם מעט סדקים- הניחו להן ל5-10 דקות על המגש ורק אז הכניסו לתנור. (אם תכינו כמות קטנה יותר מהבלילה היא תצטרך פחות מנוחה)
8. הכניסו לתנור החם ל11 דקות.
9. הוציאו את המגשים והניחו לעוגיות לפחות ל5-10 דקות כדי שיצטננו. אם תרצו לעגל אותן שיהיו יפות- היעזרו בכוס עם שוליים רחבות או בקורצן עוגיות עגול ועשו זאת ברגע שהן יוצאות מהתנור.
 
לפני שעולות השאלות- תרדו מטה לקרוא את ההערות;)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אם תשנו כמויות של רכיב כלשהו, או משהו בצורת ההכנה – תקבלו תוצאה שונה לגמרי. הכי מומלץ לעבוד עם משקל.
  • אפשר להחליף את הסוכר הלבן לחום בהיר/דמררה/סוכר קוקוס. מניחה שאפשר להחליף גם לסוויטנגו, לא ניסיתי.
  • אפשר להחליף קמח לכוסמין לבן. 
  • אמור לעבוד עם קמח מלא, אבל נצטרך להוסיף מים בהתאם. לא יודעת לומר בדיוק כמה, הייתי מנסה להוסיף 20 גרם (בערך 2 כפות)
  • אמור לעבוד עם קמח ללא גלוטן, הייתי משתמשת ב140 גרם במקום 150 (לוותר על הכף)
  • השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן אחר יעבוד.
  • אפשר לוותר על הקפה ועל המלח.
  • למידע נוסף קראו את ההקדמה.
  • למתכון מושלם לעוגיות בראוניז על בסיס קקאו לחצו כאן:)
  • יש גם גרסה של בראוניז!
  • אם תרצו סקירה מרתקת שמסבירה איך כל שינוי משפיע על העוגיות- ניתן לצפות בה באינסטגרם שלי

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “עוגיות בראוניז טבעוניות נסדקות מבריקות מושלמות!”

  1. זה מתכון מושלם. אני מחפשת עוגיות שאפשר להקפיא לפני אפייה ואז להוציא ולאפות. לדעתך זה יכול להצליח עם המתכון הזה?

    1. תודה! בעיקרון זה מה שאני תמיד אומרת שאפשר לעשות עם כל עוגיה שתרצי, אבל ספציפית במתכון הזה אני לא בטוחה, יכול להיות שהוא יוצא מן הכלל, צריכה לבדוק. זה כן יעבוד ויצא טוב, פשוט לא בטוחה שייראה אותו הדבר

  2. אני באיחור אבל אלוהים אדירים איזה מתכון! הכנתי עשרות פעמים ובכל פעם מחדש אני נדהמת מזה שהן עוד נסדקות לי מול העיניים כאילו הן לא טבעוניות 😇
    תודה תודה תודה! טעימות להפליא והפתרון המושלם כשלא בא לי לרדת על מגש של בראוניז לבד 😅

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2