vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

לחמניות כוסמין מלא בצורת חיות!

זמן הכנה: שעה וחצי + התפחות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מיקסר
לחמניות טעימות ורכות שהכי כיף להכין עם הילדים והילדות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

לפני 3 שנים (פחות חודש) יצרתי חוברת מתכונים מדליקה
של מתכונים לכל המשפחה:)

חשבתי על זה שחייבות להיות שם לחמניות!
לסנדביצ'ים וכו,
ושכדאי שיהיו מזינות יותר,
ושכדאי שיהיה כיף להכין אותן-
כי חלק מהמטרה של החוברת היא להכין הכל יחד עם הילדים…

ואז הגיע למוחי הרעיון- להכין אותן בצורות של חיות!

עם כמה שאני אוהבת ליצור-
אני לא יודעת לצייר ולפסל… 
אז חקרתי את האינטרנט ואת היוטיוב
כדי לקבל רעיונות לעיצובים
והתחלתי לשחק בעצמי עם הבצק
עם צורות שונות ומשונות
ראיתי מה עובד ומה לא
מה מחזיק גם אחרי ההתפחות והאפייה
ובמה אפשר להיעזר בשביל הקישוטים והציורים…

בסוף יצא חמוד בטירוף
ונסגרתי על 4 עיצובים שווים:)

אני אסביר אותם פה,
כדי שזה לא יעמיס על המתכון עצמו.

(אין סרטונים, מקווה שהתיאור והתמונות יספיקו:)

ליצירת צב:
תלשו 2 חתיכות בצק בגודל כדור פינג-פונג מכדור הבצק, ומהשאר צרו עיגול יפה והניחו על נייר האפייה. מחתיכת בצק אחת, צרו 4 אליפסות קטנות שוות בגודלן מחתיכת בצק, והניחו מתחת לעיגול בתור הרגליים. מחתיכת הבצק השנייה צרו עיגול קטן שישמש כראש הצב והצמידו לעיגול הבצק (ניתן להרטיב טיפונת במים את נקודת החיבור להדבקה).
לאחר מנוחה של 40 דקות, ניתן לחתוך (טיפה, יותר 'לפצוע' מלחתוך) צורת טבלה בעזרת סכין את "גב הצב" כדי ליצור מראה של שיריון. אני יצרתי לצב עיניים בעזרת 2 גרעיני פשתן שהדבקתי עם טיפה מים ולחצתי פנימה. ניתן לעשות זאת עם כל גרעין אחר (חמניה, שומשום וכו') או לוותר.

ליצירת חזיר:
תלשו 2 חתיכות בצק בגודל כדור פינג-פונג מכדור הבצק, ומהשאר צרו עיגול יפה והניחו על נייר האפייה.
כדררו את 2 חתיכות הבצק הנותרות לכדורים, ושטחו לצורת דסקית, ורדדו מעט תוך שמירה על צורת העיגול השטוח.
חתכו דסקית אחת ל4 רבעים בעזרת סכין. הדביקו עם מעט מים 2 מהרבעים בפינה העליונה הימנית והשמאלית של העיגול, ליצירת האוזניים. (מה שנותר השתמשו ליצירת עוד חזיר או חברו לבצק הבא).
את הדיסקית השנייה הדביקו במרכז העיגול ליצירת האף.
לאחר מנוחה של 40 דקות, קשטו עיניים ואף. אני השתמשתי ב2 חתיכות שוקולד צ'יפס לעיניים, ו2 גרעיני דלעת לאף.

ליצירת ארנב:
תלשו 2 חתיכות בצק בגודל כדור פינג-פונג מכדור הבצק, ומהשאר צרו עיגול יפה והניחו על נייר האפייה.
חברו את 2 החתיכות וכדררו לכדור אחד. הניחו על השולחן וחצו בעזרת סכין. תתקבל צורה של 2 אוזניים ארוכות. חברו אותן בקצע העיגול. ניתן לכדרר חתיכות פיצקיות של בצק ליצירת האף. לאחר 40 דקות מנוחה ניתן ליצור עיניים. אני המסתי ממש מעט שוקולד מריר לאחר שהלחמניות יצאו מהתנור והצטננו, ובעזרת קיסם ציירתי עם השוקולד על הלחמניות כדי ליצור את הפנים של השפן והדוב.

ליצירת כלב:
צרו עיגול יפה מחתיכת הבצק והניחו על השולחן. חתכו בעזרת סכין את האוזניים- התחילו את החיתוך בצד הימני בנקודת האמצע, כשהסכין פונה ב45 מעלות כלפי הקצה העליון של העיגול, ואל תחתכו עד הסוף. כך גם בצד השמאלי. ליצירת האף, צריך למשוך בעדינות לכיוונך את החלק התחתון של העיגול, ולקפל את הקצה מעט (לכיוון השני) וכך בעצם ליצור קצה שמנמן יותר.
לאחר המנוחה של הבצק ניתן להדביק גרעינים לסימון העיניים והאף.

כלים לרכישה-

מצרכים

ל8-10 לחמניות

1 קילו קמח כוסמין מלא
2 כפות (16 גרם) שמרים יבשים
450 מ"ל (2 כוסות פחות 3 כפות) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גרם) טחינה גולמית
1/2 כוס (100 גרם) שמן צמחי
1 כף (15 גרם) מלח

אופן ההכנה

  1. שפכו את כל המרכיבים (לפי הסדר הרשום) לקערת המיקסר, חברו וו לישה, והפעילו על מהירות נמוכה-בינונית, עד שכל הרכיבים מתערבבים לכדי יחידה יחסית מגובשת.
  2. הגבירו את המהירות לבינונית-גבוהה והפעילו ל7 דקות. אמור להתקבל גוש בצק אחיד וגמיש, קצת רך, שלא נדבק לידיים. (אם הבצק יבש יותר מהתיאור, הוסיפו בכל פעם כך מים לערבוב עד לקבלת מרקם רצוי. אם הוא דביק מדי, הוסיפו בכל פעם כף קמח עד למרקם הרצוי).
  3. העבירו את הבצק לקערה גדולה, כסו אותה והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת נפח הבצק.
  4. חלקו את הבצק ל8-10 כדורים. עצבו אותם בצורה הרצויה (ההסברים ליצירת החיות כתובים למעלה באמצע הפוסט), הניחו על גבי נייר אפייה במרווחים גדולה, כסו, והניחו לתפוח כ40-45 דקות.
  5. חממו תנור ל175 מעלות טורבו.
  6. הברישו את הלחמניות במעט חלב סויה, והכניסו לתנור החם למשך 15-20 דקות, עד להשחמה יפה.
  7. הניחו להצטנן בחוץ לפחות ל20 דקות.
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– אפשר להשתמש בקמח מלא רגיל. אם תרצו קמח לבן כלשהו תצטרכו להפחית קצת את כמות המים.
– אפשר להחליף חלק מהמים לחלב צמחי לתוצאה יותר עשירה
– אפשר להשתמש בסוכר קוקוס/קנים או משהו בסגנון. אם תעדיפו ממתיק נוזלי- זה באותו משקל, לא נפח, ותצטרכו להפחית קצת את כמות המים.
– אפשר להחליף את הטחינה בחמאת שקדים, ברסק תפוחים, או בחלב צמחי.
– אפשר ללוש ידנית במשך כ15 דקות במקום להשתמש במיקסר.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2