vegan freinly
WhatsApp Image 2022-05-24 at 15.44.15 (1)

גאלט תפוחים וגבינה טבעוני מדהים

WhatsApp Image 2022-05-24 at 15.44.15 (1)

גאלט תפוחים וגבינה טבעוני מדהים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
רמת קושי: קל
בלנדר
זה אחד הדברים הכי טעימים בעולם, שמצטרפים לקטגורית "קינוחים מרשימים שמש קל להכין"
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

רעיון שעלה לי לראש לסדנה שרציתי ליצור פעם ולא יצאה לפועל,
ונשכח ממני עד שישבתי על רעיונות למתכונים לשבועות.
וכמה שאני שמחה שנזכרתי בו!!!!

אני לא יכולה להסביר כמה זה טעים לי.

התחתית של הבצק לא יוצאת פריכה, היא יוצאת כל כך רכה ומנחמת שזה הזכיר לי מאפה שמרים בכלל,
אבל השוליים כן פריכים.
החמיצות של התפוחים הולכת בצורה מושלמת עם המלית הגבינתית המלטפת שכל כךךך פשוט להכין…

באמת שזה אחד הדברים הכי טעימים שאפיתי
וזה אומר הרבה.

אז יאללה להוסיף דחוף לרשימת המשימות.

מצרכים

לבצק:
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח לבן
1/4 כוס (30 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחים
2 כפות (20 גרם) חלב סויה

למלית גבינה:
1/2 כוס (60 גרם) שקד טחון
1/2 חבילת טופו משי כחולה (175 גרם)
2 כפות (20 גרם) מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
3 כפות (25 גרם) קורנפלור
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

לתפוחים:
4 תפוחים

לקישוט:
סוכר חום
קינמון
שקד פרוס
חלב סויה

אופציה נוספת- קצת מייפל

אופן ההכנה

1. הכינו את המלית:
מדדו הכל ישירות לבלנדר וטחנו למרקם חלק והעבירו בינתיים למקרר. (כדאי לטעום ולראות שטעים, כדאי שיהיה טיפה מתוק וחמוץ מדי כי הטעם מתעדן באפייה). אם אין בלנדר אפשר לערבב בקערה את קורנפלור, סוכר ושקד טחון, לטחון רק את הטופו עם בלנדר מוט, ולהוסיף בערבוב לקערה יחד עם שאר הרכיבים. אפשר גם לטחון הכל יחד במעבד מזון.
2. הכינו את התפוחים:
קלפו אותם, חתכו, ופרסו לפרוסות דקות. אני השארתי כל חתיכת תפוח (רבע/שליש/חצי תפוח) פרוסה מאוחדת עם כל הפרוסות בשביל לקשט ככה יחד כפי שניתן לראות, אבל זה לא חובה.
3. הדליקו תנור ל170 מעלות טורבו.
4. הכינו את הבצק:
ערבבו בקערה קמח, שקד טחון, אבקת אפייה ומלח. שפכו למרכז הקערה את שאר הרכיבים וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הוא דביק- הוסיפו טיפה קמח ולושו פנימה עד שהוא נוח. אם הוא מתפורר ויבש- הוסיפו וטיפה חלב ולושו למרקם נוח.
5. הרכיבו:
רדדו את הבצק על נייר אפייה לקבלת עיגול/אליפסה/צורה לא ברורה בעובי של כחצי סנטימטר (מכסה את רוב הניר כפי שניתן לראות בסרטון).
מרחו את מלית הגבינה על הבצק כך שיוותרו שוליים עבים.
הניחו את התפוחים על הגבינה באיזו צורה שתרצו. אפשר בגושים כמו שאני עשיתי, אפשר ליצור מניפה של פרוסות שמכסות קלות את את השנייה, אפשר לזרוק רנדומלית מעל… מה שתרצו (לי נותר איזה חצי תפוח לנשנוש, לא הכל נכנס לי).
הרימו את השוליים שיכסו מעט את המלית מסביב ככה ותהדקו, ככה שיהיו שוליים שמגינים על הכל שלא יישפך לצדדים, כמו סוג של פיצה מפוצצת.
אפשר גם לקשט, מומלץ אבל לא חובה-
אפשר למרוח בעזרת מברשת מעט חלב סויה על השוליים ועל התפוחים,
ואז לזרות מעל הכל קצת סוכר חום וקינמון, ולקשט בפרוסות שקדים.
אפשר גם למרוח מייפל במקום החלב והסוכר, או לערבב אותו עם מים קודם כדי שלא יהיה יותר מדי מתוק.
6. הכניסו לתנור החם ל40 דקות בערך, עד שהבצק משחים יפה יפה (ממליצה לסובב את המגש לאחר כ20-30 דקות של אפייה)
7. אני שפכתי טיפה מייפל על התפוחים אחרי ההוצאה מהתנור כי זה יפה וטעים אבל ממש לא חובה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר, ואולי אפילו קר.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להחליף את הטופו, או את הטופו+השקד הטחון- בגבינה טבעונית באותו משקל.
  • אפשר להחליף את השקד הטחון בקשיו מושרה באותו משקל ולטחון היטב.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין. אפשר להחליף לקמח מלא כלשהו ואולי תצטרכו עוד טיפה חלב.
  • אפשר להחליף חלב סויה לחלב צמחי אחר.
  • אפשר להחליף קורנפלור לקמח או קמח טפיוקה.
  • אפשר להוסיף גרידת לימון למלית.
  • אי אפשר להקפיא. אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר ל5-6 ימים.
  • למתכוני שבועות נוספים ולטיפים לעוגות גבינה טבעוניות- כנסו ללקט שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)