vegan freinly
WhatsApp Image 2022-04-10 at 20.32.17 (1)

קראמבל תפוחים ללא גלוטן עם גלידת וניל ורוטב קרמל מלוח – טבעוני!! כשר לפסח

WhatsApp Image 2022-04-10 at 20.32.17 (1)

קראמבל תפוחים ללא גלוטן עם גלידת וניל ורוטב קרמל מלוח – טבעוני!! כשר לפסח

זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפייה: 1 שעה
רמת קושי: קל
צריך מיקסר/מטרפה חשמלית
קינוח מרשים וטעים לחג ובכלל!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

לפעמים (לרוב) אני מגזימה.
אני מעמיסה על עצמי משימות,
ממציאה לי יותר מדי פרויקטים,
ומכניסה לי המון ללו"ז.

כך למשל החלטתי שאכין סדנת זום לליל הסדר
עם 3 קינוחים חדשים שרציתי להמציא
וכשהתקרב הרגע הסתכלתי שוב ושוב על היומן
עם שאר הלו"ז שיש לי לשבועיים האלה
פלוס כל המשימות שהתחייבתי לסיים
והבנתי שאני פשוט לא מצליחה
וביטלתי.

זה לא פשוט ואפילו מבאס
אבל זאת עוד הזדמנות ללמידה.
עם הביטול החלטתי שאני חייבת
להעלות לבלוג פחות את אחד מהקינוחים
שרציתי להכין לסדנה.

וכך הגיע אלינו הקינוח הזה
שהוא בעצם כמה מתכונים שונים במתכון אחד 
(מגזימה כבר אמרנו?)
רק תיאלצו לסלוח לי
שהפעם אין סרטון…

אז יש לנו כאן תפוחים מתוקים-חמצמצים נמסים בפה
ומעליהם קראמבל פריך ללא גלוטן (!!)
לצד גלידת וניל
ורוטב קרמל מלוח
והכל אשכרה קל להכנה!!
ח-ל-ו-ם

מצרכים

לבתנית בקוטר 24

לשכבת התפוחים:
1 קילו תפוחים מזן גרני סמית' (5-6 תפוחים)
3 כפות סוכר חום בהיר/דמררה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון

לקראמבל:
1/2 1 כוס (180 גרם) שקד טחון/ קמח שקדים
1/3 כוס (80 גרם) קמח אורז
3 כפות (25 גרם) קורנפלור
חצי כפית קינמון
קורט מלח
כמעט 1/2 כוס (90 גרם) סוכר לבן/חום בהיר/דמררה
כמעט חצי כוס (90 גרם) שמן
3 כפות (30 גרם) חלב צמחי (או מים)

לגלידה:
500 מ"ל שמנת צמחית
1 כף תמצית וניל איכותית (לא חובה)
1 כוס (320 גרם) חלב מרוכז טבעוני

לרוטב קרמל מלוח:
1/4 כוס (80 גרם) חלב מרוכז טבעוני
רבע כפית מלח

אופן ההכנה

1. הכינו את הגלידה:
מדדו לקערת המיקסר את  השמנת והוניל. חברו את וו הבלון (ההקצפה) והפעילו על מהירות גבוהה (התחיל מנמוכה והגבירו בהדרגה עם ההסמכה כדי לא להשפריץ). כשתקבלו קצפת תפוחה ויציבה- שפכו פנימה את החלב המרוכז והקציפו במשך כחצי דקה רק לאיחוד הרכיבים. אמורה להתקבל קצפת יציבה, קצת רכה יותר ממקודם. גם אם זה ממש הפך לקרם תפוח זה בסדר.
העבירו לקופסה אטומה או תבנית אינגליש קייק מכוסה ולהקפאה לפחות לשעה וחצי.
2. הכינו את שכבת התפוחים:
חממו תנור ל175 מעלות טורבו.
קלפו וחתכו את התפוחים לקוביות של כסנטימטר. העבירו לתבנית יחד עם שאר הרכיבים, ערבבו היטב ותטעמו. אם תרצו תוסיפו סוכר/לימון/קינמון לפי הטעם (זה משתנה לפי הטעם האישי ולפי הטעם של התפוחים עצמם). קחו בחשבון שאחרי אפייה הטעמים ייחלשו מעט.
ישרו לשכבה אחידה והכניסו לתנור החם ל20 דקות.
3. הכינו את הקראמבל:
ערבבו בקערה הכל חוץ מהשמן והחלב. הוסיפו את השמן והחלב וערבבו היטב. התערובת אמורה להפוך לפירורים גדולים. אם הפירורים מאוד קטנים- הוסיפו מעט חלב/מים. אם התערובת הופכת לבצק כך שקשה לפורר- הוסיפו מעט קמח אורז/שקדים.
4. איחוד שכבות:
לאחר 20 דקות ראשונות של אפייה הוציאו את התבנית מהתנור, ערבבו שוב ושטחו שוב את התפוחים, ופוררו מעל את הקראמבל בשכבה אחידה לכיסוי מלא. הכניסו לתנור לכ30 דקות- עד להשחמה יפה ואחידה של הקראמבל.
5. הכינו את הקרמל:
מדדו את הרכיבים לסיר קטן והניחו על אש בינונית. ערבבו ללא הפסקה במשך כמה דקות – עד שהחלב יתקרמל, כלומר יקבל צבע של קרמל ויסמיך מעט. הורידו מהאש והעבירו לקערית.
6. הגישו:
בעזרת כף גדולה העבירו מהקראמבל לצלחות הגשה. הוסיפו מעל או בצד כדורי גלידה וקשטו בקרמל.

לפני שעולות השאלות – קראו את ההערות!!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • לגלידה (ובכלל) אני ממש ממליצה על השמנת החדשה שייבאו לארץ של flora, היא עם אחוזי שומן גבוהים ובלי מתיקות בכל או טעמי לוואי. (היא באריזות של ליטר בחנויות המתמחות). אם לא אז אני מעדיפה את השמנת של מימון שפחות מתוקה מהאחרות בעיני.
  • חלב מרוכז טבעוני ניתן להשיג בכל מיני סופרים וחנויות טבע, או להכין לבד ממש בקלות! (הגרסה הדלילה- רק מחלב וסוכר- תעבוד פה לגמרי). אם תשתמשו בקנוי- המתכון יספיק לפחית אחת אבל כנראה שיישאר טיפה פחות להכנת הקרמל.
  • בקראמבל אפשר להחליף את קמח האורז והקורנפלור בקמח רגיל/קמח כשל"פ קנוי/ קמח לל"ג קנוי/ תערובת הקמח שלי.
  • אפשר להחליף את הקורנפלור לקמח טפיוקה או קמח תפו"א.
  • השתמשו באיזה שמן וחלב שתרצו.
  • בשכבת התפוחים אפשר להחליף את הסוכר בסוכר אחר או במייפל, בקראמבל לא.
  • הגלידה יכולה להישמר בהקפאה חודשיים-שלושה. זה מתכון בסיס מעולה לגלידה פשוטה שניתן להוסיף לו טעמים ותוספות בכיף.
  • את הקראמבל ניתן לשמור בכלי אטום במקרר 6 ימים. חשוב לחמם אותו בתנור לפני ההגשה כדי שהקראמבל יחזור להיות פריך וכדי שהחימום יהיה אחיד.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “קראמבל תפוחים ללא גלוטן עם גלידת וניל ורוטב קרמל מלוח – טבעוני!! כשר לפסח”

    1. לא ממליצה להחליף בקורנפלור, והאמת שאני לא יודעת לומר לכמה מנות זה יספיק… תסתכלי על תבנית בקוטר 24 ותשערי לפי הגודל, זה מה שאני הייתי עושה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)