vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת תפוח בדבש טבעונית

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 1 שעה
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
בלי דבש או סלאין, ובלי ביצים- עוגה עסיסית ומתובלת, עם תפוחים ושקדים, בטעם דבש, שתשדרג לך את שולחן החג!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
אחרי שגיליתי את הקומבינציה המנצחת מבחינתי
כדי ליצור טעם של דבש במאפים
החלטתי לנסות אותה על עוגת דבש
וזה עבד ממש טוב!
 
אז אחרי התגובות הנלהבות של החברות שטעמו
ושל הלקוחות שקיבלו אותה במארזי החג
("לא פחות ממושלמת!" נאמר שם)
החלטתי לפרסם את המתכון
כי למה שרק אנחנו נהנה??

חייבת לומר שבמבחן טעימה עיוורת
הייתי אומרת שיש בעוגה דבש.
זה מטורף!!
 
אז קבלו אותה-
עוגת "דבש" חגיגית
עם שקדים וקינמון
ושכבה כיפית של תפוחים רכים במרכז
עסיסית ורכה
בלי סילאן, ובלי דבש.

מצרכים

לתבנית גבוהה בקוטר 18
 
לעוגה:
כוס פחות כף (210 גרם ) רסק תפוחים לא ממותק
1/3 כוס + כף (100 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס + כף (215 גרם) "דבש" (מייפל+ סירופ אגבה)
3/4 כוס (145 גרם) שמן קנולה
1/2 1 כפית שטוחה קינמון
1/2 1 כפית שטוחה ג'ינג'ר טחון/ ציפורן/ חוואיג' לקפה
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח לבן
3 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2/3 כוס (75 גרם) קמח שקדים 
1/2 כוס (110 גרם) תה
 
לתערובת התפוחים:
3 תפוחים 
1 כפית מיץ לימון
1 כפית שטוחה קינמון
3 כפות סוכר חום כהה (או סוכר אחר)
 
לקישוט-
שני חופנים של שקדים פרוסים.
 

אופן ההכנה

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות אחידות, ולהעביר לקערה. להוסיף את הלימון, הקינמון והסוכר, ולערבב היטב במשך כדקה (זה מוציא נקצת נוזלים מהתפוחי םשמתערבבים וממיסים קצת את הסוכר). להניח בצד.
2. לחמם תנור ל180 מעלות טורבו.
3. לשים תיון בכוס (אני אוהבת לשים טעם שקשור, כמו תפוח קינמון/קינמון/קמומיל/רימונים וכו'), להרתיח מים, לשפוך לכוס ולהניח בצד.
4. לערבב בקערה את הרסק, סוכר, "דבש", ושמן. להוסיף, קמח, תבלינים, אבקת אפייה וקמח שקדים, ולערבב למרקם אחיד. 
5. לערבב היטב את כוס התה, להוציא ולמחוץ את התיון שייצאו ממנו כל המים. למדוד מהתה חצי כוס ולשפוך לתערובת. לערבב למרקם אחיד.
6. לשפוך בערך שליש מהתערובת לתבנית ולשטח. 
7. לערבב שוב את התפוחים שבקערה שבצד. עם היד לתפוס חופן תפוחים ולפזר בתבנית. להמשיך ככה עם כל התפוחים ליצירת שכבה אחידה (וככה הנוזלים שהצטברו נשארים בקערה).
8. לשפוך מעל התפוחים את שאר התערובת ולשטח. (היא אמורה להגיע כמעט לגובה התבנית, זה בסדר). 
9. לשמן סכין ולעבור בתנועה מעגלית מעל התערובת, בעיגולים או ספירלה. זה יעזור לעוגה ליצור פתחי אוויר שלא יהרסו את הצורה שלה.
10. לפזר פרוסות שקדים מעל העוגה (לא חובה).
11. לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות. לסובב את מגש האפייה (לאפייה אחידה), להוריד את החום ל160, ולאפות 30 דקות נוספות. (כל תנור הוא קצת שונה, אז כדאי להתחיל לבדוק אחרי 20 דקות אם היא מוכנה). 
 
הניחו לה להצטנן לחלוטין לפני שתחלצו אותה מהתבנית ותפרסו אותה.
 
לפני שעולות השאלות… קראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • כשתפרסו את העוגה זה עלול להיראות כאילו היא לא מוכנה, אבל היא עברה שעה של אפייה, היא מוכנה.. פשוט התפוחים מרטיבים אותה, אז מסביבם הכל נשאר לח. אם תרכיבו את התפוחים אחרת/תוותרו עליהם (עוד על זה בהמשך) זה יחסוך את העניין הזה.
    • בתמונות ניתן לראות ששפכתי סירופ שהכנתי מהרתחה של רבע כוס סוכר חום עם רבע כוס מים, כדי לשמור עליה רכה ועסיסית ויפה. לא הוספתי את זה במתכון כי בדיעבד זה מיותר. העוגה מתוקה מספיק וזה הופך אותה למתוקה יותר, וגם בלי הסירופ היא נשארת רכה ועסיסית, אז ממש אין צורך. (ואם כן, אז גם אפשר להרתיח את הנוזלים שנותרו מתערובת התפוחים, פשוט יהיו נקודות של קינמון עם זה).
    • ניתן להחליף רק למייפל/רק לאגבה/לסילאן, זה ישנה קצת את הטעם אבל יהיה טעים.
    • ניתן להחליף לסוכר חום בהיר, אבל העוגה תהיה פחות רכה ופחות בטעם של דבש.
    • ניתן להחליף לקמח כוסמין ו/או מלא.
    • ניתן להחליף את קמח השקדים באגוזים טחונים אחרים, או בשליש כוס קמח רגיל.
    • ניתן לוותר על התפוחים ולהכין נטו עוגת "דבש". ניתן גם לשים אותם מעל העוגה במקום בתוכה, או לחתוך אותם אחרת ולשים בתחתית ליצירת סוג של עוגת תפוחים הפוכה.
    • העוגה עוד יותר טעימה אחרי יום-יומיים.
    • ניתן להכין כמאפינס! ואז זמן האפייה ייקח בערך 20 דקות. 


כרגיל, מצרפת למטה תמונות מההכנה:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “עוגת תפוח בדבש טבעונית”

  1. בשבוע האחרון כבר הכנתי אותה פעמיים, פעם אחת כמאפינס ופעם אחת כאינגליש קייק. (בלי התפוחים)
    יצאה פשוט מדהימה, טעימה בטירוף שכל מי שטעם אהב.
    הטריק של המייפל והאגבה יוצר טעם מושלם של דבש,
    אני הורדתי קצת מכל אחד משלושת הממתיקים, והיא יצאה מושלמת ולא מתוקה מדי.
    תודה רבה על המתכון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!