IMG_20200917_115618

עוגת תפוח בדבש טבעונית

IMG_20200917_115618

עוגת תפוח בדבש טבעונית

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 1 שעה
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
בלי דבש או סלאין, ובלי ביצים- עוגה עסיסית ומתובלת, עם תפוחים ושקדים, בטעם דבש, שתשדרג לך את שולחן החג!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אחרי שגיליתי את הקומבינציה המנצחת מבחינתי
כדי ליצור טעם של דבש במאפים
החלטתי לנסות אותה על עוגת דבש
וזה עבד ממש טוב!
 
אז אחרי התגובות הנלהבות של החברות שטעמו
ושל הלקוחות שקיבלו אותה במארזי החג
("לא פחות ממושלמת!" נאמר שם)
החלטתי לפרסם את המתכון
כי למה שרק אנחנו נהנה??

חייבת לומר שבמבחן טעימה עיוורת
הייתי אומרת שיש בעוגה דבש.
זה מטורף!!
 
אז קבלו אותה-
עוגת "דבש" חגיגית
עם שקדים וקינמון
ושכבה כיפית של תפוחים רכים במרכז
עסיסית ורכה
בלי סילאן, ובלי דבש.

מצרכים

לתבנית גבוהה בקוטר 18
 
לעוגה:
כוס פחות כף (210 גרם ) רסק תפוחים לא ממותק
1/3 כוס + כף (100 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס + כף (215 גרם) "דבש" (מייפל+ סירופ אגבה)
3/4 כוס (145 גרם) שמן קנולה
1/2 1 כפית שטוחה קינמון
1/2 1 כפית שטוחה ג'ינג'ר טחון/ ציפורן/ חוואיג' לקפה
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח לבן
3 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2/3 כוס (75 גרם) קמח שקדים 
1/2 כוס (110 גרם) תה
 
לתערובת התפוחים:
3 תפוחים 
1 כפית מיץ לימון
1 כפית שטוחה קינמון
3 כפות סוכר חום כהה (או סוכר אחר)
 
לקישוט-
שני חופנים של שקדים פרוסים.
 

אופן ההכנה

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות אחידות, ולהעביר לקערה. להוסיף את הלימון, הקינמון והסוכר, ולערבב היטב במשך כדקה (זה מוציא נקצת נוזלים מהתפוחי םשמתערבבים וממיסים קצת את הסוכר). להניח בצד.
2. לחמם תנור ל180 מעלות טורבו.
3. לשים תיון בכוס (אני אוהבת לשים טעם שקשור, כמו תפוח קינמון/קינמון/קמומיל/רימונים וכו'), להרתיח מים, לשפוך לכוס ולהניח בצד.
4. לערבב בקערה את הרסק, סוכר, "דבש", ושמן. להוסיף, קמח, תבלינים, אבקת אפייה וקמח שקדים, ולערבב למרקם אחיד. 
5. לערבב היטב את כוס התה, להוציא ולמחוץ את התיון שייצאו ממנו כל המים. למדוד מהתה חצי כוס ולשפוך לתערובת. לערבב למרקם אחיד.
6. לשפוך בערך שליש מהתערובת לתבנית ולשטח. 
7. לערבב שוב את התפוחים שבקערה שבצד. עם היד לתפוס חופן תפוחים ולפזר בתבנית. להמשיך ככה עם כל התפוחים ליצירת שכבה אחידה (וככה הנוזלים שהצטברו נשארים בקערה).
8. לשפוך מעל התפוחים את שאר התערובת ולשטח. (היא אמורה להגיע כמעט לגובה התבנית, זה בסדר). 
9. לשמן סכין ולעבור בתנועה מעגלית מעל התערובת, בעיגולים או ספירלה. זה יעזור לעוגה ליצור פתחי אוויר שלא יהרסו את הצורה שלה.
10. לפזר פרוסות שקדים מעל העוגה (לא חובה).
11. לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות. לסובב את מגש האפייה (לאפייה אחידה), להוריד את החום ל160, ולאפות 30 דקות נוספות. (כל תנור הוא קצת שונה, אז כדאי להתחיל לבדוק אחרי 20 דקות אם היא מוכנה). 
 
הניחו לה להצטנן לחלוטין לפני שתחלצו אותה מהתבנית ותפרסו אותה.
 
לפני שעולות השאלות… קראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • כשתפרסו את העוגה זה עלול להיראות כאילו היא לא מוכנה, אבל היא עברה שעה של אפייה, היא מוכנה.. פשוט התפוחים מרטיבים אותה, אז מסביבם הכל נשאר לח. אם תרכיבו את התפוחים אחרת/תוותרו עליהם (עוד על זה בהמשך) זה יחסוך את העניין הזה.
    • בתמונות ניתן לראות ששפכתי סירופ שהכנתי מהרתחה של רבע כוס סוכר חום עם רבע כוס מים, כדי לשמור עליה רכה ועסיסית ויפה. לא הוספתי את זה במתכון כי בדיעבד זה מיותר. העוגה מתוקה מספיק וזה הופך אותה למתוקה יותר, וגם בלי הסירופ היא נשארת רכה ועסיסית, אז ממש אין צורך. (ואם כן, אז גם אפשר להרתיח את הנוזלים שנותרו מתערובת התפוחים, פשוט יהיו נקודות של קינמון עם זה).
    • ניתן להחליף רק למייפל/רק לאגבה/לסילאן, זה ישנה קצת את הטעם אבל יהיה טעים.
    • ניתן להחליף לסוכר חום בהיר, אבל העוגה תהיה פחות רכה ופחות בטעם של דבש.
    • ניתן להחליף לקמח כוסמין ו/או מלא.
    • ניתן להחליף את קמח השקדים באגוזים טחונים אחרים, או בשליש כוס קמח רגיל.
    • ניתן לוותר על התפוחים ולהכין נטו עוגת "דבש". ניתן גם לשים אותם מעל העוגה במקום בתוכה, או לחתוך אותם אחרת ולשים בתחתית ליצירת סוג של עוגת תפוחים הפוכה.
    • העוגה עוד יותר טעימה אחרי יום-יומיים.
    • ניתן להכין כמאפינס! ואז זמן האפייה ייקח בערך 20 דקות. 


כרגיל, מצרפת למטה תמונות מההכנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה