
בשנה שעברה יצרתי סדנה מדהימה שהעברתי בזום!
הכנו בה 3-4 סוגי לביבות, 2 מטבלים ותוספת, והכל בשעתיים!
השנה נזכרתי מאוחר מדי ולא יצא,
אבל היה לי ממש חבל שהמתכונים נשארים אצלי, ומצד שני מגיע אותם למי שהיה בסדנה וגם הם בנויים בצורה כזו שהם שזורים אחד בשני.
בסוף החלטתי לשחרר את אחד המתכונים משם:)
אז הרווחת!
באמת אחת הלביבות הכיפיות.
וכמובןןןן שזה ממש פשוט להכנה…

מצרכים
2 תפוחי עץ ירוקים
1.5 כף קורנפלור
4 כפות קמח כוסמין (*לגרסה ללא גלוטן החליפו לקמח שיבולת שועל או טף או תערובת קמח ללא גלוטן)
1/4 כפית קינמון
1 כף מייפל
1 כפית תמצית וניל
4 כפות מים
למטבל גבינה מתוק:
1/3 כוס (85 גרם) טופו משי (או גבינה לבנה טבעונית)
1/3 כוס (40 גרם) קמח שקדים (שקד טחון)
1-2 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. גרדו את תפוחי העץ בפומפיה גסה.
2. ערבבו בקערה את כל הרכיבים חוץ מהתפוחים עד לתערובת אחידה.
3. שפכו לקערה הכנה את תפוחי העץ וערבבו היטב.
4. חממו מעט שמן במחבת, על אש בינונית. כשהוא מתחמם, צרו לביבות וטגנו קצת מכל צד להזהבה. העבירו לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. למטבל הגבינה- מדדו את כל הרכיבים לבלנדר וטחנו למרקם אחיד. (אם אין בלנדר חזק אפשר לוותר על השקדים ולהשתמש בבלנדר מוט)
אני ממליצה לטעום ולהחליט אם לתקן את התיבול לפי הטעם.
*אפשר להוסיף חלק ממטבל הגבינה לתערובת הלביבות לקבלת לביבות גבינה-תפוח. כדאי לעשות טסט קטן ואם זה רך מדי להוסיף טיפה קמח.

הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- אפשר להחליף לקמח אחר.
- מומלץ לפזר אבקת סוכר על הלביבות בהגשה (הלביבות במתיקות מאוד מעודנת)
- מומלץ להכפיל כמויות;)
- המטבל גבינה ממש אופציונלי אבל ממש מוסיף








4 מחשבות על “לביבות תפוחי עץ מתוקות וטבעוניות”
אפשר להשתמש בתפוחים אדומים?
בטח:)
שלום סיון,
תודה על המתכון.
אשמח להבהרתך:
ציינת ש – *זמן אפייה: 15 דקות* אך ההוראות מתייחסות לטיגון.
האם ניתן לאפות?
היי
זה פשוט כיתוב קבוע שאני לא יכולה לשנות אז רשמתי תחת האפייה אבל מדובר בטיגון;)
אבל גם אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן, זה ייקח יותר לכיוון ה25 דקות על 190 מעלות.