vegan freinly
WhatsApp Image 2021-11-28 at 22.01.25 (5)

לביבות תפוחי עץ מתוקות וטבעוניות

WhatsApp Image 2021-11-28 at 22.01.25 (5)

לביבות תפוחי עץ מתוקות וטבעוניות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
לביבות מיוחדות וכיפיות במיוחד:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

בשנה שעברה יצרתי סדנה מדהימה שהעברתי בזום!

הכנו בה 3-4 סוגי לביבות, 2 מטבלים ותוספת, והכל בשעתיים!

השנה נזכרתי מאוחר מדי ולא יצא,
אבל היה לי ממש חבל שהמתכונים נשארים אצלי, ומצד שני מגיע אותם למי שהיה בסדנה וגם הם בנויים בצורה כזו שהם שזורים אחד בשני.

בסוף החלטתי לשחרר את אחד המתכונים משם:)

אז הרווחת!

באמת אחת הלביבות הכיפיות.

וכמובןןןן שזה ממש פשוט להכנה…

מצרכים

ל8 לביבות
 

2 תפוחי עץ ירוקים
1.5 כף קורנפלור
4 כפות קמח כוסמין (*לגרסה ללא גלוטן החליפו לקמח שיבולת שועל או טף או תערובת קמח ללא גלוטן)
1/4 כפית קינמון
1 כף מייפל
1 כפית תמצית וניל
4 כפות מים

למטבל גבינה מתוק:
1/3 כוס (85 גרם) טופו משי (או גבינה לבנה טבעונית)
1/3 כוס (40 גרם) קמח שקדים (שקד טחון)
1-2 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. גרדו את תפוחי העץ בפומפיה גסה.
2. ערבבו בקערה את כל הרכיבים חוץ מהתפוחים עד לתערובת אחידה.
3. שפכו לקערה הכנה את תפוחי העץ וערבבו היטב.
4. חממו מעט שמן במחבת, על אש בינונית. כשהוא מתחמם, צרו לביבות וטגנו קצת מכל צד להזהבה. העבירו לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. למטבל הגבינה- מדדו את כל הרכיבים לבלנדר וטחנו למרקם אחיד. (אם אין בלנדר חזק אפשר לוותר על השקדים ולהשתמש בבלנדר מוט)
אני ממליצה לטעום ולהחליט אם לתקן את התיבול לפי הטעם.

*אפשר להוסיף חלק ממטבל הגבינה לתערובת הלביבות לקבלת לביבות גבינה-תפוח. כדאי לעשות טסט קטן ואם זה רך מדי להוסיף טיפה קמח.

לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות…..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להחליף לקמח אחר.
  • מומלץ לפזר אבקת סוכר על הלביבות בהגשה (הלביבות במתיקות מאוד מעודנת)
  • מומלץ להכפיל כמויות;)
  • המטבל גבינה ממש אופציונלי אבל ממש מוסיף

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “לביבות תפוחי עץ מתוקות וטבעוניות”

  1. שלום סיון,
    תודה על המתכון.
    אשמח להבהרתך:
    ציינת ש – *זמן אפייה: 15 דקות* אך ההוראות מתייחסות לטיגון.
    האם ניתן לאפות?

    1. היי
      זה פשוט כיתוב קבוע שאני לא יכולה לשנות אז רשמתי תחת האפייה אבל מדובר בטיגון;)
      אבל גם אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן, זה ייקח יותר לכיוון ה25 דקות על 190 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)