1612118699146

עוגיות פאי תפוחים טבעוניות!

1612118699146

עוגיות פאי תפוחים טבעוניות!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 11 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות נימוחות, מגניבות, חורפיות, קלות ומהירות להכנה. גם מרשימות וגם טעימות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
ממש כמו הממשלה,
המזג אוויר הזוי ולא החלטי
אבל בואו נקרא לו חורפי
(בכל זאת, פברואר, וקר בלילות)
ונמשיך עם המתכונים החורפיים!
 
כנראה שלא סתם קראתי לעסק "קוקי כיף"
באמת יש לי קטע עם עוגיות
לכן אני עוקבת באינסטגרם אחרי
שיש לה קטע עם להכין
עוגיות ענקיות ומוגזמות
כמו שאני אוהבת!
 
כשהיא פרסמה את העוגיות האלה
התאהבתי
ולא יכולתי שלא לרכוש ממנה
את ספר מתכוני העוגיות המוגזמות שלה
וידעתי שאלה העוגיות הראשונות שאכין
(אמנם קניתי לפני איזה חודשיים
ורק אתמול הגעתי לזה
אבל הכל קורה בזמן הנכון וזה)
 
כמובן שזה לא ממש אותו מתכון
זאת הגרסה שלי למתכון שלה
שהיא פשוטה יותר בעיניי
וטעימה יותר בעיניי מן הסתם
(אני אמנם סאקרית של קינוחים עם שחיתות אמריקאית
אבל פחות של המתיקות האמריקאית…
כמה פאקינג סוכר!!!!)
 
ובאופן כללי נדיר שאקח מתכון
ולא אשנה בו מלא דברים
אבל אני חייבת לתת לה את הקרדיט
כי זה כן מבוסס על שלה
וכי בחיים לא הייתי חושבת על הקונספט והעיצוב הזה לבד
אז לכו לעקוב אחריה היא אדירה:)
ולכו תכינו את העוגיות האלה
הן אדירות!
 
עוגיות פאי תפוחים
נימוחות ומנחמות
עם כל מיני מרקמים וטעמים בביס אחד מושלם
שכולו חורף ואמריקה
וכרגיל-
זה יותר קל להכנה ממה שזה נראה…

מצרכים

לעוגיות:
רטובים:
1/2 כוס ( 100 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס + כף (90 גרם) חלב צמחי
3/4 כוס (135 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (50) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
יבשים:
2.5 כוסות (350) קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות קורנפלור
1/4 כפית קינמון
 
 
למלית תפוחים:
2 תפוחים
חצי כפית קינמון
1 כף מייפל
1 כפית וניל
3 כפות סוכר חום בהיר
1/4 כפית קורנפלור
1/2 כפית מים
 
לאייסינג:
1/2 כוס (55 גרם) אבקת סוכר
1 כף (10 גרם) חלב צמחי
חצי כפית מיץ לימון
 
 

אופן ההכנה

1. הכינו את המלית-
א. קלפו וחתכו 2 תפוחים לקוביות קטנות. העבירו לסיר קטן ושפכו פנימה את שאר הרכיבים- חוץ מהקורנפלור והמים. הדליקו אש גבוהה וערבבו היטב. 
ב. לאחר כ5 דקות, כשהכל מבעבע והתפוחים מתרככים, ערבבו בכלי קטן את הקורנפלור והמים עד שהקורנפלור נמס ושפכו פנימה לסיר, ומיד ערבבו היטב.
ג. המשיכו לערבב כ2 דקות. כשהתפוחים מתרככים לרמה הרצויה ומקבלים צבע יפה- אפשר לכבות את האש ולהניח בצד לצינון.
 
2. הכינו את העוגיות-
א. הדליקו תנור ל170 מעלות טורבו.
ב. שפכו לקערת הכנה את כל הרטובים וערבבו היטב בעזרת מטרפה למרקם חלק ואחיד.
ג. הוסיפו את היבשים וערבבו היטב בעזרת לקקן. כשהכל מתאחד ניתן ללוש קצת עם הידיים למרקם אחיד. אמור להתקבל בצק שנוח לעבוד איתו, ושנוצרים בו קצת סדקים. 
ד. כדררו ל12 כדורים גדולים בגודל אחיד (זה יוצא 60 גרם לעוגיה) והניחו על נייר אפייה במרווחים גדולים (עדיף בשני מגשי אפייה).
ה. כשהתנור חם, הכניסו ל11 דקות. העוגיות אמורות להיות סדוקות, להיראות יבשות ולא לחות מלמעלה, וטיפונת להזהיב. הוציאו מהתנור.
ו. כמה שיותר מהר, בזמן שהעוגיות עוד חמות מהתנור, צרו שקע במרכז כל עוגייה. היעזרו בכוס צ'ייסר, או בקבוקון קטן של שמן או תרופה- כל דבר עגול שיש בבית בגודל המתאים. תתחילו ממש ממרכז העוגיה, ותמשיכו מסביב אם תרצו להגדיל את השקע. (ברגע שהעוגיות מצטננות, הן יותר ייסדקו כשתעשו את השקע, אם הן עוד רותחות הן יישמרו על צורתן, לכן צריך לעבוד מהר).
ז. לאחר שבכל העוגיות יש שקעים, מלאו את השקעים במלית התפוחים.
 
3. הכינו את האייסינג (כדאי להכין בזמן שהעוגיות בתנור)-
א. ערבבו את כל הרכיבים יחד עד למרקם אחיד.
ב. קשטו את העוגיות לאחר ההרכבה שלהן.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • רצוי להשתמש בתפוחים הירוקים גאני סמית', אבל לא חובה.
  • תשתמשו באיזה שמן שתרצו, אני השתמשתי בקנולה.
  • אפשר חומץ/חומץ תפוחים במקום לימון, פחות כדאי באייסינג. אפשר לוותר על הלימון באייסינג אבל אני ממש ממליצה להשאיר. (אפשר באופן כללי גם לוותר על כל האייסינג).
  • אפשר מים במקום חלב באייסינג.
  • אפשר סוכרים אחרים בתפוחים. בבצק עדיף להשאיר ככה כי זה תורם למרקם של העוגייה שהוא חשוב. אז אפשר להחליף לסוכרים אחרים אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להכין 6 עוגיות ענקיות במקום 12 גדולות (ככה היא מכינה במקור אגב, תמיד עצום). 
  • אפשר קמח כוסמין במקום לבן, אפשר לשלב מלא ולבן, אולי תצטרכו עוד כף חלב.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה