vegan freinly
WhatsApp Image 2022-03-13 at 09.07.57 (1)

אוזני המן טבעוניות בטעם פאי תפוחים ופאי פקאן + טיפים לאוזני המן!

WhatsApp Image 2022-03-13 at 09.07.57 (1)

אוזני המן טבעוניות בטעם פאי תפוחים ופאי פקאן + טיפים לאוזני המן!

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מעבד מזון
אוזני המן קצת מיוחדות יותר;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

קשה לי קצת עם דברים קונבנציונאליים

אני משתעממת בקלות

אז החלטתי לקחת את הרעיון שלי 
של להפוך עוגות לעוגיות
וליישם אותו גם באוזני המן;)

אני גם ניצלתי את ההזדמנות
כדי ליצור בצק פריך חדש
שכהרגלי- מבוסס על שמן
והוא מוצלח כל כך!!!

אני גם אף פעם לא מסתפקת בדבר אחד
אז כהרגלי הבאתי 2 מתכונים למילויים-
יש לנו אוזני המן בטעם פאי תפוחים (שזה קל ברמות ופשוט מושלם כי זה כמו מיני פאי תפוחים פשוט)
ובטעם פאי פקאן

אבל, אני חייבת לציין שהלכתי על הגרסה הבריאה, שלא כהרגלי,
גם כי תמיד יש בקשות ובעיקר כי זה קל יותר,
אז קצת קשה לי לקרוא לזה פאי פקאן
כי בתכלס זה תמרים-פקאן
(גילוי נאות- הטועמים טענו שזה בטעם חרוסת
זה היה להם טעים מאוד, אבל יותר הזכר להם את פסח)

אז עכשיו שהכל על השולחן
אני גם כהרגלי החלטתי
להוסיף כאן את כלללל
הטיפים שלי
להכנת אוזני המן!!
כדי שהפעם זה בטוח יצליח.

אז יאללה לעבודה!

הטיפים החשובים להכנת אוזני המן

  •  בצק פריך צריך להיות קר כדי לצאת פריך באמת, אז כדי לשמור על כך כדאי- להשתמש ברכיבים קרים, להכין אותו במעבד מזון, לשמור אותו בקירור.
  • כדי לשמור על הבצק פריך צריך גם לרדד אותו כמה שפחות. לכן כשתקרצו ממנו עיגולים- תדאגו שיהיו כמה שיותר צמודים אחד לשני כדי לבזבז כמה שפחות בצק, ולא כדאי לרדד את הבצק יותר מפעמיים (שזה מבאס כי בכל רידוד הוא נהיה יותר נוח לעבודה), בכל פעם הוא נהיה פחות פריך. אפשר להתעקש על פעם שלישית אבל מעבר לזה באמת כבר הלך המרקם.
  • כדאי לא להגזים עם הקימוח– צריך מספיק קמח כדי שהבצק לא יידבק, אבל לא יותר מדי כך שהוא מכוסה בקמח ואי אפשר לקפל ולהדביק אותו לעצמו וכדי שלא נרגיש את הקמח באפייה.
  • המליות צריכות להיות קרות ויציבות. מעבר לכך שיהיה יותר קל לעבוד איתן ככה, זה גם יעזור באפייה. המליות מתפוצצות החוצה באפייה מ2 סיבות– שמנו יותר מדי מלית יחסית לגודל הבצק, והמלית נוזלית מדי ולא יציבה מספיק.
    כדי לוודא את גודל המלית אני ממליצה קודם להכין רק שתי אוזניים ולאפות אותן ולראות איך הולך. זה ייקח יותר זמן אבל מספיק שתעשו זאת פעם אחת ותדעו כבר לבד לפעמים הבאות. (אפשר גם להסתכל בסרטונים ולשער לבד).
    כדי לוודא את מרקם המלית- לכו על מתכון בטוח. אם תרצו להשתמש בממרחים- רובם המוחלט מספיק סמיכים ויציבים בפני עצמם (אפילו לא לוטוס שהוא יציב יחסית) ויהיו נוזליים מדי (כמו נוטלה ודומיה), ובמקרה של נוזליים יותר אפשר פשוט לייצב עם חומר יציב כמו אבקת שקדים או ביסקוויטים טחונים- קחו חלק מהממרח לקערה וערבבו פנימה אגוזים/עוגיות טחונות בהדרגה עד למרקם יציב כמו בצק. אם תשתמשו בחמאת אגוזים טבעית- אפשר לערבב איתה אבקת סוכר.
  • לשמירת הצורה של האוזניים- חשוב ממש להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה, זה קריטי לשמירה על הצורה, 15 דקות במקפיא יספיקו, או חצי שעה במקרר.
    חשוב להדק את הפינות היטב בזמן העיצוב, ואם זה לא נדבק טוב- אפשר להרטיב טיפה את הקצוות של עיגול הבצק עם מעט מים שיעזרו להדבקה.
  • אל תאפו יותר מדי זמן את האוזניים.. שלא יצאו קשות מדי. הן אמורות להישאר בהירות. זמן האפייה תלוי בגודל האוזניים ובעובי הבצק. אפשר להרים אוזן ממגש האפייה כדי לראות את צבע התחתית שלה שאמור להיות זהוב קלות, וכך להחליט כשזה מוכן.

מצרכים

ל25-30 יחידות

לבצק:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
כפית שטוחה אבקת אפייה
60 גרם (כמעט 1/3 כוס) שמן
100 גרם (1/3 כוס פלוס 2 כפות) חלב צמחי

למילוי פאי תפוחים:
1 תפוח (רצוי פינק ליידי או גרני סמית)
1 כף מיץ לימון
2 כפות מייפל
רבע כפית קינמון

למילוי פאי פקאן:
65 גרם (1/4 כוס) חמאת שקדים
80 גרם (1/4 כוס) מייפל
3 תמרים (30 גרם)
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
80 גרם (2/3 כוס) פקאנים קצוצים דק

אופן ההכנה

1. הכינו בצק: מדדו את הרכיבים למעבד מזון והפעילו עד לקבלת פירורים גדולים. הבצק טוב אם כשתמעכו אותם הם יתייצבו לגוש בצק. אם הם יבשים מדי או קטנים מדי- הוסיפו כף חלב. אם נהיה גוש דביק ואחיד אז הוסיפו כף-שתיים קמח, כך עד לקבלת בצק יציב. העבירו לניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה או למקפיא ל20-30 דקות.
2. הכינו מילוי תפוחי עץ: קלפו וחתכו תפוח לקוביות קטנות מאוד. העבירו לקלחת/סיר קטן יחד עם הלימון והמייפל והניחו על אש גבוהה. ערבבו מדי פעם. תוך 8-10 דקות הנוזלים יתאדו, התחילו לערבב לעתים תכופות. תוך כמה דקות נוספות התפוחים יתחילו להיצרב ולקבל צבע מקורמל יפה. העבירו לקערה ולמקרר.
3. הכינו מילוי פאי פקאן: את הפקאנים אפשר קודם לטחון לבד במעבד מזון/בלנדר מוט/בלנדר קטן ולהוציא, או לקצוץ ידנית, ואז למדוד את שאר הרכיבים ל במעבד מזון/בלנדר מוט/בלנדר קטן ולטחון למרקם אחיד, ולערבב פנימה את הפקאנים. העבירו לקירור. (אם התמרים לא רכים ולחים מראש- כדאי להשרות אותם 10-20 דקות במים רותחים).
4. עצבו את האוזניים: הוציאו את הבצק וחצו ל2. קמחו משטח עבודה ואת הבצק ורדדו לעובי של כחצי סנטימטר, תוך כדי הרידוד וודאו שהבצק לא נדבק למשטח, אפשר מדי פעם להרים אותו ולקמח קצת מתחתיו ואם הוא נדבק למערוך אז גם מעל.
קחו חותכן עגול או כוס וקרצו עיגולים מהבצק. במרכז כל עיגול הניחו כפית מהמילוי הרצוי. קפלו את קצוות הבצק מסביב למילוי ככה שיהיו 3 פינות ולחצו את הבצק בפינות חזק כך שיידבק טוב לעצמו. אם הוא לא נדבק בגלל הקמח ניתן להרטיב קלות את הקצוות במעט מים.
5. העבירו את האוזניים למקפיא לרבע שעה או למקרר לחצי שעה, זה חשוב מאוד לשמירה על צורתן.
6. הדליקו תנור על 175 מעלות טורבו.
7. סדרו את האוזניים על מגשי אפייה עם מעט מרווחים והכניסו ל15-20 דקות אפייה, עד שהקצוות והתחתיות של האוזניים מזהיבות קלות. הוציאו והניחו להן להצטנן מעט. ניתן לפזר אבקת סוכר מעל. ולאכול!

 

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן באותו משקל.
  • אפשר לטחון לבד סוכר לקבלת אבקת סוכר מאיזה סוכר שתעדיפו, חשוב שיהיה באבקה
  • אני השתמשתי בשמן קנולה וחלב סויה, אפשר להחליף לאיזה סוג שתרצו
  • כנראה שיישאר לך עודף ממילוי הפאי-פקאן. אפשר להקפיא לפעם אחרת, או לשמור ולמרוח על לחם, או להכין עוד בצק (או להשתמש בשאריות), לרדד ולמרוח מעל ולאפות ולחתוך לקוביות לקבלת חיתוכיות חמודות. או לערבב עם קמח שקדים עד לקבלת מרקם יציב וליצור כדורי תמרים.
  • אני קרצתי עיגולים בקוטר 6 ס"מ ויצאו לי כ30 יחידות.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “אוזני המן טבעוניות בטעם פאי תפוחים ופאי פקאן + טיפים לאוזני המן!”

  1. היי!
    מאודדד אוהבת את המתכונים שלך.
    אני צליאקית ורציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? ואם זה ישנה יחסים של רכיבים אחרים

    1. היי, תודה!
      בעיקרון אמורה להיות האפשרות לקחת כל מתכון ולהחליף את הקמח הרגיל בללא גלוטן, בפועל זה כן יוצא שונה ודורש קצת התאמות, כל מתכון לגופו, לרוב צריך קצת יותר נוזלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)