IMG_20200322_211531-640w

דייסת פאי תפוחים טבעונית

IMG_20200322_211531-640w

דייסת פאי תפוחים טבעונית

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
ארוחת בוקר מהירה, מחממת, מנחמת ובריאה:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
השבוע, בבוקר גשום וקר,
פתאום מצאתי את עצמי עם חשק לדייסה חמה.
מאוד נדיר למצוא אותי אוכלת דייסה,
ופתאום התחשק לי,
והיה לי ממש כיף:)
 
ואז נזכרתי במתכון ההורס שלי לדייסת פאי תפוחים
שיצרתי בשביל חוברת מתכוני ארוחות הבוקר שלי שפרסמתי במרץ.
זה היה כשרק התחלתי לצלם את המנות שלי בצורה מקצועית יותר,
והייתי הכי מרוצה מהתמונות של הדייסה:)
השתפרתי מאז,
אבל אני עדין אוהבת את התמונות האלה.
 
בקיצור, קבלו ארוחת בוקר מהירה, מזינה,
מלאת חלבון, בריאה, מחממת ומנחמת
שמושלמת לבוקר קריר:)
ואם תרצו עוד מתכונים כיפיים כאלה לבוקר, 
ממליצה בחום להוריד את החוברת שלי.
אני הורדתי אותה לפלאפון,
וככה היא תמיד בשלוף כשאני במטבח.

מצרכים

לדייסה:
1/2 כוס (50 גרם) קוואקר (שיבולת שועל דקה)
1/2 1 כוס (260 גרם) חלב צמחי 
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
 
לתוספות:
1 תפוח
כפית שמן קוקוס/ חמאה טבעונית
1/2 1 כף (15 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון סחוט
 

אופן ההכנה

1. חתכו תפוח לריבועים קטנים. 
2. בסיר/מחבת קטנה חממו את כל מרכיבי התוספות חוץ מהתפוח, על אש בינונית-גבוהה. כשהכל נמס ומבעבע, שפכו פנימה את התפוח וערבבו היטב בעזרת כף עץ. הניחו להתקרמל וערבבו מדי פעם לפיזור חום אחיד. כשהתפוחים מתחילים להתרכך יותר ומשתזפים יפה- כבו את האש.
3. במקביל, שפכו לסיר קטן את מרכיבי הדייסה וערבבו. הניחו על אש בינונית לרתיחה. כשזה מבעבע ערבבו שוב, והניחו ל5 דקות. ערבבו ובדקו את המרקם- אם זה נוזלי מדי המשיכו לחמם עוד 2-3 דקות עד לסמיכות הרצויה. אם זה סמיך מדי- הוסיפו מעט חלב. כשזה במרקם המתאים- כבו את האש.
4. כשהכל מוכן (הכל אמור לקחת עד 10 דקות) העבירו את הדייסה לקערה ושפכו מעליה את קוביות התפוחים המקורמלות.
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • זה טעים גם קר.
  • הדייסה לא מתוקה כי התוספת מתוקה, ולרוב גם החלב. ניתן להמתיק אותה במהלך ההכנה אם תרצו.
  • ניתן וכדאי להוסיף גרנולה מעל, או חופן אגוזים.
  • אפשר לעשות את אותו הדבר עם פירות אחרים.
  • אפשר בלי השמן.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה