20210419_144026

פסטה אלי אוליו עם ארטישוקים ויובה + פטה טבעונית!

20210419_144026

פסטה אלי אוליו עם ארטישוקים ויובה + פטה טבעונית!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
צריך בלנדר לגבינה
פסטה כיפית במיוחד שבקושי צריכה תיבול מרוב שרכיבים שלה מעולים, פלוס גבינה מלוחה אפויה מאגוזים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כבר שנים שאני נעולה על הפסטה הזאת,
ואני לא בטוחה מאיפה זה הגיע..
אבל בכל פעם שהגיע לידיי צנצנת 
של רבעי ארטישוק
הייתי חייבת גם לקנות
זיתי קלמטה ועגבניות שרי
ולהקפיץ עם פסטה!
הטעמים האלה משתלבים לי כל כך טוב בפה,
וגם כמעט שלא צריך תיבול
מרוב שהכל כבר טעים ומלא טעם!
 
פעם הייתי מכינה את זה ככה או עם חתיכות עוף,
ומאד הטבעונות- עם טופו (יאמי!)
והפעם החלטתי לנסות את זה עם יובה כנפיים
ויצא מעולה!
 
יובה זה מוצר יבש מעולה שיצא לשוק השנה
שמיוצר מהקרום שיוצא מבישול של חלב סויה
זה מוזר, אבל זה מגניב!
כמו שאר סוגי חלבון הסויה המיובש
מדובר במוצר שמחזיק הרבה זמן במזווה,
שמלא חלבון,
ושצריך להשרות במים כדי "לעורר"
ואז הוא מקבל מרקם שמזכיר עוף
ואפשר לעשות איתו הרבה דברים!
הוא מגיע בכמה צורות
ולצורה הזו קוראים כנפיים.
ניתן למצוא אותה בחנויות אסיאתיות וחנויות טבע.
 
אז יש פה שלבים נפרדים
של בישול הפסטה
והשריית היובה
אבל אפשר במקביל לעשות דברים אחרים
ולהכין את שאר הרכיבים
ואז ההכנה של המנה עצמה
לוקחת רק עשר דקות!
 
המנה הזאת הולכת מעולה עם גבינת פטה
אז הכנתי לכבודה גבינת פטה אפויה מאגוזים!
כך שהרווחת כאן עוד מתכון;)
היא ממש פשוטה להכנה
אם יש לך בלנדר טוב,
ואם לא אז אפשר לקנות אחת 
(למזלנו כבר יש שפע של גבינות טבעוניות בחנויות!)
או לוותר עליה
כי המנה הזאת מעולה גם ככה.
 
אז בואו נתחיל!!

מצרכים

לפטה:
1/2 כוס (60 גרם) שקדים מולבנים
1/4 כוס (40 גרם) קשיו
1 כף לימון סחוט (10 גרם)
1/3 כוס מים
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
רבע כפית אבקת שום
כף שטוחה קמח טפיוקה
 
לפסטה:
חצי חבילת פסטה (250 גרם)
6-7 שיני שום
צנצנת ארטישוקים
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
שתי כוסות עגבניות שרי
חצי שקית יובה כנפיים
שמן זית
חבילת בזיליקום
1-2 כפיות מלח
1-2 כפיות שמרי בירה
 

אופן ההכנה

1. השרו את האגוזים במים רותחים למשך 20 דקות. סננו ושטפו.
2. חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
3. העבירו את האגוזים המסוננים יחד עם שאר רכיבי הפטה למיכל בלנדר וטחנו למרקם חלק.
4. העבירו את התערובת לתבנית אפייה קטנה (מיני אינגליש קייק, או תבניות מאפינס) ואפו במשך 30 דקות לקבלת גבינה שהיא קצת רכה, או 40 דקות לגבינה יותר יציבה ויבשה. הוציאו והניחו לה להתקרר לחלוטין.
5. בינתיים השרו את היובה במים רותחים למשך 30 דקות, סננו, שטפו ומעכו קלות עם הידיים לסחיטת מים מיותרים.
6. במקביל הרתיחו מים ממולחים בסיר גדול. כשהם רותחים הוסיפו את הפסטה וערבבו. בשלו במשך דקה פחות ממה שרשום באריזה. שפכו למסננת ושטפו במים קרים.
7. חממו מעט שמן בסיר גדול (אני השתמשתי בשמן מהארטישוקים כי הוא מתובל, אבל גם שמן זית זה מעולה) על אש גדולה, ושפכו פנימה את היובה. הוסיפו לה חצי כפית מלח וחצי כפית שמרי בירה וערבבו היטב. ערבבו מדי פעם כדי לצרוב אותה לפחות מכיוון אחד, זה ייקח כמה דקות. העבירו אותה לכלי שיחכה בצד. 
8. בזמן שהיובה נצרבת, חצו את העגבניות (אם הן ממש קטנות לא צריך), חתכו את השום לפרוסות, שטפו את הבזיליקים והפרידו את העלים מהגבעולים.
9. הוסיפו שוב שמן לסיר, ושפכו פנימה את העגבניות והשום. ערבבו מדי פעם. העגבניות יתחילו להוציא נוזלים שלאט לאט יבעבעו וימלאו את הסיר. כל הצריבה הזאת תיקח 4 דקות בערך.
10. הוסיפו את הארטישוקים, הזיתים, הבזיליקום והיובה וערבבו היטב במשך כ2 דקות. הוסיפו כפית מלח וכפית שמרי בירה והמשיכו לערבב.
11. הוסיפו את הפסטה וערבבו היטב (כדאי להעביר אותה שוב במים ולערבב עם הידיים כדי לוודא שהיא לא נדבקת) במשך כדקה. תטעמו ותקנו תיבול. כבו את האש.
12. העבירו לקערות הגשה והוסיפו קוביות פטה מעל. בתיאבון!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות למטה;) 
(ושימו לב שיש גם הסברים בטקסט למעלה)
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להכין בלי פטריות בזיליקום ובלי שמרי בירה, זה פשוט מאוד מוסיף!
  • אפשר להכין עם טופו במקום יובה. ההכנה זהה, רק שצריך לספוג את הטופו מנוזלים ולחתוך אותו לקוביות (במקום שלב ההשריה והסינון).
  • אפשר להחליף קמח טפיוקה בקורנפלור, או לוותר עליו לגמרי ולקבל גבינה יותר רכה, יותר למריחה.
  • אפשר להוסיף שן שום במקום אבקת שום לגבינה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה