vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

תבלין בייגל everything but the bagel spice

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
תערובת תבלינים מושלמת שמשדרגת ארוחות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

לפני מלא מלא מלאאא זמן
ראיתי כל מיני פוסטים ועיניינים
שקשורים לתבלין הזה
everything but the bagel spice
ולבסוף הזמנתי כזה מאייהרב
כשעשיתי משם איזו הזמנה
וראיתי על זה איזו המלצה חמה באחת הקבוצות בנושא.
ובהחלט מדובר בתערובת תבלינים ממש שווה, אני מודה.

למה היא מתאימה? למה שתרצו!
מן הסתם מעל בייגל או לחמניות,
אפשר לערבב עם פירורי הלחם לציפוי השניצלים,
אפשר לפזר מעל כרובית ובכלל ירקות בתנור,
מעל ממרחים וסלטים וכו'…

לאחרונה חזרתי להשתמש בה
כי לאחרונה יש אבוקדו מטורףףף
ונזכרתי שזה בא טוב ביחד
וגם חזרתי לאפות לחם מחמצת
אז בכלללל

וכשהעלתי לסטורי הייתה תעופה
למרות שלא עשיתי כלום, כן?
פרסתי לחם ואבוקדו ופיזרתי תבלין..
ואז נהיה דיבור על התבלין
ועל חנויות תבלינים שמוכרות אותו
וראיתי כמה שזה יקר
ושאלתי בסטורי-
בא לכן פשוט לדעת איך להכין לבד?
ומלא ענו שכן.

אז חקרתי ת'נושא
והגעתי לרכיבים והכמויות שאהבתי
וגילית גם שמקרה יש לי כבר הכל בבית!

הסוד הוא לקלות קודם את השומשום.
זה משדרג את הטעם, כמה פשוט!
זה לא חובה כמובן, אבל מומלץ.
נהוג לשלב איתו גם-
שומשום שחור, פרג, שום גבישי, בצל מיובש, ומלח גס.
אני מרגישה שכל מלח מגיע במליחות שונה, וגם שלכל אחד ואחת יש סף שנה למליחות,
לכן זה הרכיב שהייתי מוסיפה בהדרגה לפי הטעם ומתחילה במעט.
בכל מקרה פירטתי למטה את כל האפשרויות-
כולל האפשרות להוסיף צ'ילי גרוס לתוספת פיקנטיות!
(שזה אגב מה שקורה בתבלין שקניתי, ואני פחות בעניין אז שמחתי על האופציה להכין תערובת בעצמי!)

קיצר יאללה תהנו:)

מצרכים

2 כפות שומשום לבן
1 כף שומשום שחור
2 כפות פרג
2 כפות שום גבישי
2 כפות בצל מיובש
1.5 כף מלח גס

אופן ההכנה

חממו מחבת קטנה על אש בינונית-גבוהה. הוסיפו פנימה את השומשום הלבן. לאחר כדקה התחילו לערבב עד שהכל מזהיב. זה ייקח בערך 2 דקות בסך הכל. העבירו מיד לקערה.
כשהוא מתקרר, ערבבו אותו עם שאר התבלינים והעבירו לכלי אטום.
תבדקו אם תרצו להוסיף יותר מלח.

  • בעיני- כדאי להתחיל עם כף אחת ולבדוק, כי המליחות היא סובייקטיבית וגם סוגי מלח שונים מלוחים בעוצמה שונה.
  • ניתן להוסיף כף שבבי צ'ילי לתוצאה פיקנטית.
  • אפשר לא לקלות את השומשום. (אבל חבל..)
  • אפשר להחליף שומשום שחור בעוד לבן.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!