vegan freinly
WhatsApp Image 2022-01-26 at 19.33.28 (3)

בייגל אמריקאי ביתי

WhatsApp Image 2022-01-26 at 19.33.28 (3)

בייגל אמריקאי ביתי

זמן הכנה: כשעה
זמן אפייה: 20 דקות (+התפחה)
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר
בייגל טרי, קצת גבינה, והחיים יפים יותר.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני אוהבת את כל הבצקים ללא הבדל דת גזע ומין,
אבל בייגל??? זאת אהבת אמת.
עם כמה שקשה לאכול עם זה סנדביץ'
כי צריך מלא מילוי
כי הבצק כזה שמנמנן וצריך פרופורציות בביס
ואז תוך ביס אחד הכל משפריץ החוצה מרוב לחץ
ואז צריך לתמרן את הביסים-
ביס מהבייגל המרוח יחד עם ביס מהמילוי שנזל החוצה
והכל הופך למין טקס מגושם ומלוכלך
זה עדיין כזההה טעים ומיוחד וכל כך שווה את זה….
 
אני פשוט לא מאמינה
שלא הכנתי כזה לבד עד עכשיו!!
היה לי מן חשיבה שזה נורא מסובך וארוך
ובפועל זה דווקא ממש פשוט
לפחות ביחס לשאר מאפי השמרים…
כולה צריך לבשל אותם דקה במים רותחים
לפחות יש משמעותית פחות זמן התפחה!
 
אז שניגש?

מצרכים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח
6 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
30 גרם (3 כפות) סוכר
300 גרם (1/4 1 כוס) מים חמימים
10 גרם (1 כף) מלח
ציפויים (שומשום/פרג/מלח גס וכו')

אופן ההכנה

  1. מדדו את הכל לקערת המיקסר והפעילו עם וו לישה על מהירות בינונית למשך כ7 דקות ליצירת בצק אחיד.
  2. כסו והניחו לרבע שעה.
  3. העבירו למשטח מקומח ולושו להוצאת האוויר. חלקו ל8 חתיכות שוות (לשקול 105 גרם ליחידה או לחלק לפי העין). כדררו כל חתיכה לעיגול חלק.
  4. קמחו אצבע ודחפו למרכז אחד העיגולים, וסובבו כדי למתוח את החור לקוטר גדול יותר (הבצק יתפח עוד ועוד ככה שהחור יקטן הרבה יותר בהמשך אז לא לפחד לעשות חור גדול). העבירו למגש מקומח וכסו. המשיכו כך עם כל העיגולים. כשתסיימו השאירו מכוסים ל20 דקות נוספות.
  5. בינתיים הביאו סיר מים לרתיחה וערבבו פנימה כף סוכר/סילאן/מייפל וחצי כפית מלח.
  6. חממו תנור ל200 מעלות טורבו.
  7. הכניסו 2-3 בייגלים למים (אל תשימו הרבה בבת אחת, צריך להיות להם מרווח). לאחר חצי דקה הפכו אותם והשאירו לחצי דקה נוספת. בעזרת כף מחוררת הוציאו את הבייגלים והעבירו למגש אפייה על נייר אפייה. פזרו עליהם את התוספות מיד (שומשום/פרג/מלח גס וכו', מה שתרצו אם תרצו).
  8. הכניסו לתנור ואפו במשך כ20-25 דקות, עד לקבלת צבע שחום ויפה. הוציאו והניחו להם להתקרר.
  9. תאכלו עם גבינה טבעונית ביתית ותהנו!

אל תשכחו לקרוא את ההערות כאן למטה….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין/קמח כוסמין מלא/קמח מלא רגיל, וכו'. אם תחליפו לקמח מלא כלשהו, תצטרכו יותר מים. תוסיפו בהדרגה כ1/4 כוס מים עד להגעה למרקם הרצוי.
  • אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר.
  • כדי לחמם את המים ערבבתי מעט מים רותחים למים מהברז.
  • אפשר ללוש ידנית את הבצק כ15 דקות אם אין מיקסר.
  • אני ממליצה להקפיא בכל אטום את כל מה שלא תאכלו באותו היום כדי לשמור על הטריות.
  • אם תרצו להכין גבינת שמנת ביתית מהמתכון שצירפתי בהוראות, אני ממליצה להקשיב שם להערות ולהכין את הגבינה מפי 1.5-2 אגוזים, אפשר גם להוסיף קצת שמן.   

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “בייגל אמריקאי ביתי”

  1. זה מהמם, טעים ומנחם!
    בסופה הבאה בטוח יהיו לנו בייגלס!
    איזה כיף לבקר כאן מידי פעם ולהתעדכן במתכונים חדשים ❤❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)