vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת גבינה אפויה טבעונית מ4 רכיבים!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: שעה
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
אין פשוט מזה! וכמה שהיא טעימה...
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

מתכון בשיתוף מעדני הטבע-אוטופי

הרוב המוחלט של המתכונים שלי כולל הכנה של הכל מאפס, ובמקרה של גבינות- לרוב זה דורש בלנדר והרבה רכיבים כדי להגיע לתוצאה אופטימלית, 
ולא לכולן יש בלנדר או רצון להשתמש בו, ואני יודעת שכמות רכיבים נורא משפיעה על ההחלטה אם להכין מתכון (למרות שאני לא מסכימה עם זה!) 
אז היה חשוב לי ליצור אלטרנטיבה.
ואני מאוד אוהבת את הגבינות של מעדני הטבע ואוטופי (לכן אני עובדת איתן) אז החלטתי לעבוד איתן גם כאן וליצור את המתכון הפשוט בעולם לעוגת גבינה אפויה טבעונית.

למתכון הזה נצטרך רק- גבינת "שמנת", "יוגורט", סוכר וקורנפלור. אפשר גם להוסיף וניל ופירות. אם תרצו- אפשר גם להכין תחתית (יש הסבר בהערות). אבל מ4 הרכיבים האלה תוכלו להכין עוגה מדהימה.

כיוון שהגבינות פרוביוטיות- מותססות, יש להן טעם חלבי, כך שלא צריך הרבה מעבר לזה כדי להגיע לטעם המושלם.

ויש להם עדיין מבצעים לשבועות שמאוד מוזילים את הרכישה, ככה שזאת הזדמנות טובה לנסות:)

מבחינת המרקם- היא יוצא מאוד יציבה ועם זאת הביס ממש רך, טיפה מתפורר, ונמס בפה.

ההכנה מאוד פשוטה- לערבב הכל ולאפות. אבל פירטתי הרבה דגשים בנוגע לאפייה כדי שייצא הכי טוב שיש.
אני ממליצה לאפות את העוגה בתוך "אמבטיית מים". זה מווסת את הטמפרטורה של העוגה ושומר על הלחות, ומאפשר לנו אפייה יחסית קצרה וטובה בטורבו. בכל מקרה פירטתי את כל האפשרויות בהוראות ובהערות.

אז יאללה בואו נכין!

מצרכים

לתבנית עגולה בקוטר 20 או תבנית אינגליש 10*30

900 גרם (4 צנצנות) גבינת טופז
440 גרם (2 צנצנות) יוגורטופי בלקני
200 גרם (1 כוס) סוכר
36 גרם (4.5 כפות) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית- אופציונלי
לציפוי:
220 גרם (1 צנצנת) יוגורטופי בלקני
30 גרם (3 כפות) סוכר
אופציונלי- 1 כוס פירות (השתמשתי ב2 חבילות אוכמניות)

אופן ההכנה

1. הכי מומלץ לאפות את העוגה בתוך אמבט מים חמים, אז צריך תבנית אטומה (רצוי קפיצית, רצוי לשים נייר אפייה) שתוכל לשבת בתוך תבנית גדולה יותר. אז נכין את זה מראש. (אם אין אופציה כזאת תכינו תבנית או קערה שתוכל לשבת בשלב התחתון של התנור שבה יהיו המים- בנפרד מהעוגה)
2. מומלץ לשמן את התבנית קלות (מרחתי במעט שמן בעזרת מברשת) ולפזר סוכר כד שיידבק בשכבה דקה (זה עוזר "להחזיק" את הבלילה למעלה בתחילת האפייה), לא חובה.
3. הדליקו את התנור על 160 מעלות טורבו.
4. מדדו לקערה את כל רכיבי העוגה וערבבו היטב בעזרת מטרפה למרקם אחיד. שפכו אל התבנית וישרו. (אפשר לשמור את הקערה בצד להכנת הציפוי)
5. העבירו את התבנית של העוגה לתוך התבנית הגדולה יותר ושפכו מים רותחים פנימה (גובה של 2-3 ס"מ זה מספיק). הכניסו את התבנית למרכז התנור. (שוב, אם אין אפשרות לאמבט המים, שפכו את המים הרותחים לתבנית נפרדת אותה תניחו מתחת לעוגה בשלב התחתון של התנור)
6. אפו במשך 20 דקות, ואז הוציאו את העוגה ותעברו בזהירות בעזרת סכין דקה וחלקה בין שולי העוגה לחלק העליון של התבנית כדי להפריד אותה קלות(לא צריך להגיע עם הסכין עד למטה)- זה יעזור לה "לנשום" ולא לקרוס ולהיסדק. סובבו את התבנית 180 מעלות והכניסו בחזרה לתנור ל35 דקות נוספות. לחלופין- אם תרצו שהעוגה תשחים- אפו 30 דקות, הגבירו ל240 מעלות, ואפו עוד 5-10 דקות עד להשחמה הרצויה. לפני ההשחמה/במקום- בדקו את העוגה! היא אמורה להזהיב קלות קלות בחלקה העליון, ולהרגיש יציבה למגע- אפשר ממש לגעת בעדינות עם האצבע מלמעלה – גם במרכז- בלי שהבלילה תימרח על האצבע, העוגה תרגיש רכה אך יציבה (אם זה לא כך- אפו למשך 5 דקות נוספות ובדקו שוב).
7. הכינו את הציפוי (לא חובה)- ערבבו את היוגורט והסוכר בעזרת מטרפה.
8. הוציאו את העוגה, שפכו את ציפוי היוגורט אל העוגה וישרו בעדינות, החזירו אותה אל התנור הכבוי, סגרו והשאירו למשך שעה אחת.
9. הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר לטמפרטורת החדר (ניתן לחלופין לפתוח קצת את דלת התנור ולתת לה להתקרר שם).
10. העבירו אותה למקרר ללילה. למחרת הוציאו אותה, קשטו בפירות, והגישו!

 

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • המתכון כאמור בשיתוף מעדני הטבע אוטופי.
  • יש פה הרבה שלבים רק בשביל דגשים קטנים, אבל בפועל זה הכי קל בעולם- לערבב בקערה ולשפוך לתבנית ולאפות.
  • אני ממליצה שלא להפחית את כמות הסוכר.
  • אני מניחה שאפשר להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה או פודינג וניל.
  • תמצית וניל- לא חובה אך מוסיף. אפשר גם להוסיף גרידת לימון לבלילה.
  • אני יודעת שזה נראה לך הרבה סוכר- אבל זה לא, זאת בלילה מאוד גדולה ואם תפחיתו את הסוכר העוגה פשוט לא תצא טעימה, חבל שתתחרטו על זה..
  • אם תרצו להשתמש בגבינות אחרות- אפשר, רק הקפידו שבמקום הטופז תהיה גבינת "שמנת" ובמקום היוגורטופי- יוגורט. חשוב שאלה יהיו גבינות מותססות, שיהיו באמת "גבינתיות", אחרת לא תגיעו לתוצאה הרצויה.
  • אם תרצו גם תחתית- אפשר לטחון 150 גרם עוגיות ולערבב עם 75 גרם חמאה טבעונית מומסת (למעדני הטבע יש חמאה מצוינת) או 60 גרם יוגורט/גבינה/קרם קוקוס, ולהדק לתחתית התבנית לפני הכנת הבלילה.
  • העוגה נפלאה גם בפני עצמה ללא ציפוי. אפשר להכין או להוסיף ציפויים אחרים כמו רוטב פירות, גנאש שוקולד, קצפת וכו', יש לי מתכונים להכל בבלוג ואפשר לבקש ואכווין.
  • אפשר לאפות בתבנית בקוטר 22 והיא תצא נמוכה יותר. לא ממליצה לאפות ברינג כמו שאני עשיתי, פחות נוח לעוגה כזאת.
  • לכל המתכונים שלי לשבועות לחצו כאן.
  • לסדנת שבועות דיגיטלית במבצע לחצו כאן.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top