vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סופגניות אפויות טבעוניות עם ריבה ביתית מהירה!!!

זמן הכנה: 45 דקות עבודה מצטברת
זמן אפייה: 20 דקות (+התפחות)
זמן בישול: זמן ברוטו 3.5 שעות
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר, בלנדר מוט ושק זילוף
הן אמנם אפויות, אבל הן מ-עו-לות!!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
אני יודעת אני יודעת,
סופגניה אפויה זה לא באמת סופגניה…
אבל אני שונאת לטגן.
שונאת לעמוד שעות מעל הכיריים,
למות מחום, להיות עבד לזמנים ולטמפרטורות,

ולהתבשם בריח הטיגון יחד עם הבית.
זאת הסיבה העיקרית שאני הופכת כל מתכון של טיגון לאפייה,
אחר כך בגלל הצרבות ובסוף בשביל הבריאות.
לכן הפעם כשראיתי מתכון (לא טבעוני) לסופגניות אפויות
שדווקא נראו לי טוב אמרתי-
יאללה, אתגר, סופגניות אפויות אבל שיהיו כמה שיותר דומות לסופגניות!

תאמינו לי, אני שראשונה לקפוץ ולומר שזה לא באמת סופגניות,
שבאמת התאמצתי ליצור מתכון שלא יפיק סתם לחמניות,
זה הכי קרוב שאפשר מבלי לטגן.
(ואם בכל זאת תרצו לטגן אז יש מתכון בחוברת חנוכה)

יצרתי בצק מאוד מאוד רך, מתקתק ונמס בפה,
והתוספת של הברשת השמן לפני ואחרי האפייה ממש תורמת לתחושה
אבל מבלי לפוצץ את זה בשמן.
וכמובן שלמלא אותן בריבה נותן את הפאנץ' הסופי

(וכמובן שהכנתי ריבה כי הקנויות מתוקות מדי או מזויפות מדי או יקרות מדי
וכמובן שהכנתי ריבה מהירה כי אין לי 3 שעות לבזבז עליה
מה שכן אני מכינה אותה לפי העין ולכן הכמויות לא מדויקות
אז שימו לב להסברים)

אז יאללה בואו נכין את the next best thing!

מצרכים

לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
9 גרם (1 כף) שמרים יבשים
360 מ"ל (1/2 1 כוס) חלב צמחי
50 גרם (1/4 כוס) שמן צמחי
10 גרם (2 כפיות) מלח

לריבה:
כ250 גרם פירות קפואים
כ50-100 גרם סוכר (1/4-1/2 כוס)
כ3 כפות קורנפלור

לקישוט- כמה כפות אבקת סוכר.

אופן ההכנה

1.     הכינו את הבצק-
מדדו לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים וערבבו קלות. חממו את החלב כחצי דקה במיקרו (הוא צריך להיות חמים, לא מאוד חם) והוסיפו פנימה. הוסיפו את השמן והמלח. חברו וו לישה והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית גבוהה ל7 דקות. צריך להתקבל בצק מאוד רך ודביק.

2.     התפיחו את הבצק-
העבירו אותו לקערה וכסו בניילון נצמד (או שתשמנו את הבצק וכסו במגבת). העבירו לתנור והפעילו אותו על 50 מעלות, או לחלופין השאירו אותו כבוי והניחו תבנית/קערה עם מים רותחים בתחתית התנור ואת קערת הבצק הניחו על מגש התנור מעל המים הרותחים. (כך הבצק יעבור התפחה מהירה.
לאחר כ40-60 דקות כשהבצק כמעט מכפיל את נפחו- העבירו אותו לשעה למקרר. (כיוון שהוא מאוד דביק יהיה הרבה יותר נוח לעבוד איתו כשהוא קר, זאת הדרך הכי מהירה להתפיח ולעבוד איתו בעונה הזאת).

3.     הכינו את הריבה-
העבירו את הפירות והסוכר לסיר על אש גבוהה. כשהתערובת מגיעה לרתיחה הנמיכו את האש והניחו לה להמשיך להתבשל, פעם בכמה דקות ערבבו. לאחר כ20 דקות ערבבו את הקורנפלור בקערית/כוס עם רבע כוס מים וערבבו עד שהקורנפלור נמס לגמרי. שפכו לסיר ומיד ערבבו היטב. הניחו להתבשל עוד כ10 דקות. התערובת אמורה להסמיך משמעותית. היא לא תיראה מאוד סמיכה כיוון שהיא רותחת ומסמיכה יותר בקירור. כדי לדעת בוודאות מתי הריבה מוכנה כדאי לקחת קרחונים (או משהו קפוא אחר) ולטפטף עליה מעט מהריבה כדי שתתקרר מהר (אפשר לחלופין לקת קצת כפית ולהניח בפריזר ל2 דקות), תבדקו אם זה הסמיך מספיק. גם תטעמו ותחליטו אם להוסיף יותר סוכר.
אם הנוזלים הצטמצמו משמעותית אך הריבה לא סמיכה מספיק- כדאי להוסיף עוד קורנפלור (ערבבו כף קורנפלור עם 2 כפות מים והוסיפו לריבה).
כשהריבה מוכנה- העבירו לקערה חסינה חום ולמקפיא לקירור מהיר.

4.     עצבו סופגניות-
כשהבצק מוכן קמחו אותו ואת הידיים (כדי להצליח לגעת בו מבלי שיידבק מדי לידיים) וחלקו אותו ל10 חלקים שווים (או תשקלו חתיכות של כ100 גרם).
כדררו כל חתיכה לכדור יפה והניחו על מגש עם נייר אפייה במרווחים (תצטרכו 2 מגשי אפייה). כסו את הכדורים והניחו ל40 דקות.

5.     אפו את הסופגניות-
הדליקו תנור ל180 מעלות טורבו. מרחו מעט שמן מעל כל כדור בצק והכניסו את המגשים לתנור ל20 דקות- עד להזהבה יפה (אני ממליצה לסובב את המגשים לאחר 10 דקות). הוציאו והברישו שוב כל סופגניה בשמן. והניחו להצטנן ל20-30 דקות.

6.     תטחנו את הריבה בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. העבירו אותה לשק זילוף.

7.     מלאו את הסופגניות-
בעזרת סכין צרו פתח מלמעלה במרכז כל סופגניה כדי שתוכלו להכניס את שק הזילוף בקלות. הכניסו את הקצה של שק הזילוף פנימה למרכז הסופגניה ולחצו להחדרת הריבה. מלאו את כל הסופגניות. קשטו באבקת סוכר- ותאכלו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין/קמח כוסמין מלא/קמח מלא רגיל, וכו'. אם תחליפו לקמח מלא כלשהו, תצטרכו יותר מים. תוסיפו בהדרגה כמה כפות מים עד להגעה למרקם הרצוי.
  • אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה וחלב סויה אבל אפשר להחליף.   
  • אפשר כמובן לטגן את הסופגניות האלה:)
  • אולי תרצו להכין סופגניות אשל מלוחות?
  • לכל המתכונים הכי שווים לחנוכה (כולל כמה שאין בבלוג) כנסו לכאן

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

15 מחשבות על “סופגניות אפויות טבעוניות עם ריבה ביתית מהירה!!!”

    1. כעיקרון ניתן להקפיא בצק שמרים מיד לאחר העיצוב שלאחר ההתפחה הראשונה, ואז לתת לו להפשיר לחלוטין, לתפוח התפחה שנייה מלאה ולאפות כרגיל. כך שלא ניתן לדעת כמה זמן זה ייקח, אז זה הופך את התהליך למסורבל ועם סיכון מסויים. לכן אני אישית מעדיפה להקפיא לאחר האפייה. ניתן לשים את הבצק במקרר במהלך ההתפחה הראשונה.

  1. היי קוקי, ניסיתי להכין ונראה לי שמשהו התפקשש – הבצק יצא ממש רך ונוזלי והסופגניות יצאו מהתנור קצת כמו פיתות ולא תפחו לגובה. כל המצרכים שקולים עם משקל מטבח מהימן. מה עשיתי לא נכון? 🙁

    1. היי עמית:) כיוון שקיבלתי השבוע הרבה תגובות חיוביות על המתכון הזה אז אני יודעת שהכמויות בו תקינות. בכל מקרה נשמע שחסר לך קמח/יש יותר מדי נוזלים. לכן חשוב תמיד להסתכל בסרטון ולהבין לאיזה מרקם של בצק צריך להגיע ולתקן אותו בהתאם. אז אם עבדת עם משקל ובכל זאת הייתה טעות בשקילה יש כמה דברים לבדוק- או שהוא בכל זאת לא מהימן וכדאי לבדוק עליו דברים שאת יודעת מה המשקל שלהם כדי לוודא, או שבזמן השקילה משהו נגע במשקל או בקערה שעל המשקל- לפעמים זה קורה בלי שנשים לב וזה משנה את כל המשקל ומראה לנו מספר שגוי בעצם, או שלא איפסת את המשקל בין רכיב לרכיב וחישבת בראש את התוצאה הרצויה ומשהו יצא שגוי (גם זה קורה הרבה), או שאולי שינית כמויות במתכון (נגיד הכפלת כמויות) בלי לרשום אלא לחשב בראש וברכיב אחד (נגיד הקמח) שכחת להכפיל.
      לא הייתי שם איתך אז נותר לי רק לנחש מהניסיון שלי, מקווה שזה עוזר

  2. היי, אני משתמשת בתנור אמריקאי אז לא היה לי טורבו , שמתי broil. הן נראות כמו פיתות.
    מה עשיתי לא נכון?

    1. היי, לא יודעת מה זה broil.. במקום טורבו צריך לשים חום עליון תחתון על טמפרטורה גבוהה יותר וזמן אפייה ארוך יותר. בנוסף, יכול להיות שהייתה לך בעיה בתפיחה- שהשמרים לא פעלו או שהייתה תפיחת-יתר, אני צריכה יותר מידע כדי לדעת..

  3. הכנתי ללא מיקסר ולשתי ביד – זה היה מאתגר בלשון המעטה (לא לבעלי קושי בויסות חושי)
    עם עוד קצת קמח בין לבין זה עבד
    וחייבת להצטרף לתגובות הנלהבות, זה ממש מרגיש כמו סופגנייה מטוגנת אפילו שזה אפוי.
    תודה על מתכון מעולה!

    1. כן מדובר בבצק דביק יחסית לכן יותר מאתגר ללוש אותו ידנית (ולכן הוספת קמח משנה את התוצאה הסופית) אני ממש שמח שהצלחת ואהבת!

  4. אפשר להכין את הבצק לילה קודם? לשים במקרר ואז לאפות בבוקר?
    וכמ סופגניות בערך זה יוצא?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!