IMG_20200803_232604

חטיפי גרנולה אפויים טבעוניים

IMG_20200803_232604

חטיפי גרנולה אפויים טבעוניים

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כמה דקות עבודה ויש לך חטיפי גרנולה טעימים, קראנצ'יים, בריאים, וטעימים כבר אמרתי??
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
מה שכיף בליצור מתכונים
זה שאני עושה אותם בדיוק כמו שאני אוהבת.
כל המתכונים שתמיד מצאתי לחטיפי גרנולה היו עם תמרים, ו/או רכים כאלה… 
ואני ממש רציתי חטיף שהוא כמו גרנולה- רק בגוש גדול כזה. 
בלי צימוקים ותמרים, פשוט אגוזים. משהו קרנצ'י וכיפי.
אז עשיתי ניסויים על הגרנולה שלי והגעתי לתוצאה הנפלאה הזאת!
כמה דקות עבודה ויש לך חטיפים מהממים ואפילו בריאים.
ואם כן רצית רך יותר- אין בעיה! רק צריך לאפות פחות זמן וזה רך יותר:)
 
אז יאללה למתכון!

מצרכים

 1/2 כוס אגוזים חתוכים גס (פקאנים, אגוזי מלך, שקדים..)
1/2 כוס זרעים (זרעי דלעת, חמנייה, שומשום..)
1 כוס קמח שקדים
1/2 1 כוס שיבולת שועל עבה
קורט מלח
חצי כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן קוקוס מומס
1/4 כוס מייפל
1/2 כוס רסק תפוחים טבעי

אופן ההכנה

חממו תנור ל160 מעלות טורבו.
ערבבו את כל הרכיבים היטב בקערת הכנה בעזרת כף/לקקן. 
הניחו 8 ערימות שוות מהתערובת על גבי נייר אפייה (על מגש אפייה). בעזרת הידיים סדרו את התערובות למלבנים. 
אפו במשך כחצי שעה, עד שהקצוות משחימים. כדאי לסובב את המגש אחרי 15 דקות. 
ככל שתאפו אותם יותר זמן- הם יצאו יותר קראנצ'יים, פחות זמן- רכים. 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • קמח שקדים אפשר להחליף רק באגוזים טחונים אחרים (גם קמח קוקס נחשב).
    • אפשר להחליף את המייפל בממתיק נוזלי אחר.
    • אפשר להחליף לשמן אחר.
    • אפשר להחליף את הרסק בבננה מעוכה באותה כמות, אם סבבה לך הטעם;)
    • לדעתי אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה אבל אני די בטוחה שזה ייצא יותר רך ופחות קראנצ'י. תגידו אם תנסו!
    • אפשר להוסיף תוספות אהובות כמו פצפוצי שוקולד, צימוקים וכו'.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה