WhatsApp Image 2020-07-13 at 01.30.11 (2)

שניצל טופו וצ'יפס אפויים בתנור!

WhatsApp Image 2020-07-13 at 01.30.11 (2)

שניצל טופו וצ'יפס אפויים בתנור!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
לא תאמינו כמה פשוטה וטעימה הגרסה הלא-מטוגנת של שניצל וצ'יפס!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כשאין לי זמן ואני צריכה לבשל משהו
אני בדרך כלל אכין שניצל וצ'יפס בתנור.
 
אני מתה על אוכל מטוגן
אבל שונאת לטגן
ועוד כשאכלתי שניצל עוף הבנתי 
שאני מעדיפה לאפות אותם מאשר לטגן, 
ושזה עדין יוצא טעים.
אז כשהתקדמתי לטבעונות, אחד הדברים הראשונים שרציתי להכין 
זה שניצל טופו (לא אהבתי את המרקם של הסוליות, ואנחנו מכורים לטופו)
 
בפעם הראשונה טיגנתי ולא אהבתי.
אני שונאת לעמוד שעה מעל המחבת ולספוג את כל החום והריח
אני שונאת לתפעל את החום הנכון של השמן
ובסוף השניצל ספג יותר מדי שמן וזה לא היה כזה טעים:(
אז כבר מהפעם השנייה אפיתי, ויצא טוב!
ואחרי כמה פעמים הבנתי בדיוק איך להכין את זה בצורה המושלמת-
שכל הפירורים יידבקו טוב
שיישאר הטעם של המרינדה
ושייצא קריספי מבחוץ ורך מבפנים
ומאז זאת מנה קבועה בבית.
 
בכל פעם שהעליתי תמונות של זה לסטורי- הורגשה התלהבות.
ביקשו ממני יותר פעמים מתכון לשניצלים מאשר לעוגיות
כך שהבנתי שיש כאן צורך אמיתי בשניצל טופו טוב
אז באתי!
 
שימו לב שגם הגיתי טריק גאוני!
בדרך כלל במתכוני שניצל צריך מרינדה + בלילת "ביצה" להדבקה + פירורי לחם
אני ניסיתי את זה, וניסיתי להשרות את הטופו במרינדה כל הלילה,
וניסיתי את הטריק שלי- וחייבת לומר שזה יוצא טעים באותה המידה,
אז הנה חסכתי לך גם זמן וכלים!
אני מאחדת את המרינדה עם ההדבקה,
כלומר אני מוסיפה את הקמח למרינדה
ככה שאני מצפה את הטופו במרינדה דביקה ואז בפירורי הלחם.
כשהטעם של המרינדה הזאת חזק מספיק,
והמרקם שלה טוב מספיק,
זה יוצא ממש טעים (מספיק).
 
וגם לא תאמינו איזה קל זה להכין צ'יפס אפוי טעים
בלי כל מיני טריקים
בלי להרתיח ולספוג ולערבב עם קורנפלור וכו' כו'
זה יוצא מעולה גם בגרסה הכי פשוט ומהירה,
באחריות!
 
ממש כדאי לקרוא את ההערות בסוף.
אשמח שתגיבו ותספרו לי איך יצא!

מצרכים

לשניצלים:
1 קילו טופו קשה/רגיל
פירורי לחם
 
לבלילה:
3 כפות רסק עגבניות
1 כף שטוחות חרדל
6 כפות סויה
1-2 כפות סילאן/מייפל
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה
חצי כוס מים
רבע כוס קמח (רגיל/חומוס/עדשים/מלא/קורנפלור)
 
לצ'יפס:
5-6 תפוחי אדמה (או יותר)
מלח
שמן זית
 

אופן ההכנה

 
1. הכינו את הצ'יפס-
חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
שטפו היטב את תפוחי האדמה (אני משאירה את הקליפה, אם תרצו תקלפו) ויבשו אותם. פרסו את תפוחי האדמה לרצועות (אפשר גם לקוביות או עיגולים, לא קריטי). הקפידו על אורך ועובי כמה שיותר אחידים, אחרת חלק לא יהיו עשויים מספיק/שרופים מדי. 
העבירו לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פזרו מעל מלח לפי העין (כפית-שתיים), ושמן זית (כף-שתיים), וערבבו היטב בעזרת הידיים. כן כן, תעשו להם מסאז' טוב. ככה תוודאו שהם כולם מכוסים בשכבה דקה ואחידה של התיבול. פזרו אותם בשכבה אחת על גבי כל התבנית. 
2. הכנה לשניצלים-
שפכו לקערה את הרסק, החרדל, סויה, מייפל, אבקת שום, כורכום ופפריקה, וערבבו היטב בעזרת מטרפה (אם אין אז מזלג). הוסיפו מים וערבבו.(בשלב זה כדאי לטעום. הטעם צריך להיות חזק, כי הבלילה רק עוטפת את הטופו בשכבה דקה. תראו אם תרצו לתקן את הטעמים). הוסיפו קמח וערבבו היטב. אמורה להתקבל בלילה בערך במרקם של ביצה טרופה.
בקערה שנייה (עדיף שטוחה ורחבה יותר) שימו פירורי לחם. אני ממליצה להוסיף להם תיבול. אני הכי אוהבת להוסיף מלח, פפריקה ואבקת שום. אפשר גם עשבי תיבול מיובשים, שומשום, פלפל, מה שתרצו. 
הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה ומרחו במעט שמן זית. אני גיליתי שהכי נוח למרוח עם מברשת, או לתפוס חתיכת צ'יפס ולמרוח איתה;)
3. הכינו את השניצלים-
ספגו את הטופו ממים בעזרת נייר סופג/מגבת. לחצו בעדינות כדי לא להרוס את המרקם של הטופו (לחיצה חזקה תשבור אותו מבפנים ואז לא נוכל לפרוס אותו טוב). פרסו את הטופו לחתיכות שוות לפי העובי האהוב. (שימו לב, עבה מדי- פחות טעם, דק מדי- עלול להתייבש מדי). כדאי לספוג גם את החתיכות ממים למרקם יותר טוב. 
העבירו חתיכת טופו בבלילה, נערו טיפה, והעבירו לפירורי הלחם. צפו היטב מכל הצדדים והדקו, והעבירו לתבנית. (אם כל הבלילה יורדת ישר מהטופו ולא נשארת עליו- צריך עוד קצת קמח, אם היא מאוד עבה ונופלים ממנה גושים לפירורי הלחם וקשה להדביק אותם- צריך עוד קצת מים). 
כשכל התבנית מלאה שניצלים, פזרו מעליהם קצת שמן זית.
4. תאפו את הכל-
הכניסו את הצ'יפס והשניצלים לתנור, ושימו טיימר ל20 דקות. כשהוא מצפצף, סובבו את המגש של הצ'יפס. הוציאו את המגש של השניצלים, והפכו את כל השניצלים (מלמעלה למטה). סובבו את המגש והחזירו לתנור. [כל הסיבובים האלה יגרמו לאפייה אחידה וקריספית, חבל לוותר על השלב הזה].
שימו טיימר ל10 דקות נוספות. כשהן עוברות הכל אמור להיות כבר שחום וקריספי במידה הנכונה. 
 
הוציאו מהתנור וטרפו!!!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • מרינדה – אפשר לשים קטשופ/רוטב ברביקיו/צ'ילי מתוק במקום הרסק, מי שאוהב.ת חרדל אפשר להוסיף כף, מי שאוהב.ת מתוק- אפשר ללכת על 2 כפות סילאן/מייפל. אפשר לוותר על התבלינים אבל חבל. אפשר להוסיף פלפל. אפשר גם להשתמש במרינדה אחרת שאהובה עליך ורק להשתמש בה בטריק של המים והקמח:)
  • כמויות – המרינדה הזאת אמורה להספיק לקילו טופו, והשניצלים האלה נטרפים כל כך מהר שזאת הכמות שאני ממליצה עליה בכל מקרה. זה בטח ייכנס בשני מגשים. הכמות של הצ'יפס מכוונת למגש אחד, אפשר להכין שניים כמובן, ואז כבר תכניסו אותם לתנור ותעברו לעבוד על השניצלים, וכשתסיימו לאפות את הצ'יפס, תכניסו את המגשים של השניצלים. אני פשוט כיוונתי לאופציה המהירה של לאפות הכל יחד, אבל גם להכין בבת אחת כמות גדולה יותר יחסוך זמן כי זמן ההכנה קצר.
  • אם זאת הפעם הראשונה שתאפו שניצלים, אני ממליצה תוך כדי האפייה להוציא חתיכה ולחתוך כל כמה דקות (אחרי ה20 הראשונות של האפייה) כדי להבין באיזה שלב להוציא מהתנור. אחרי הפעם הראשונה כבר תבינו איך השניצלים נראים כשהם מוכנים וכמה זמן בדיוק זה לוקח (כל תנור הוא קצת שונה). 
  • חימום לאחר המקרר – רק בטוסטר אובן/תנור! אחרת המרקם הזה ייהרס. מזהירה מראש. ואז גם תקפידו לא לחמם יותר מדי כדי לא לייבש את השניצלים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

6 מחשבות על “שניצל טופו וצ'יפס אפויים בתנור!”

  1. אפשר להקפיא את השניצלים של הטופו?
    אם כן באיזה כלי שלא יידבקו אחד לשני?
    היה חסר לי סויה וחרדל אבל עדיין יצא ממש טעים!!
    תודה על המתכון!

    1. איזה כיף שטעים לך!!
      שמחה לשמוע:)
      אני לא ניסיתי להקפיא אבל שמעתי שזה עובד לאחרים אז שווה לנסות, אפילו לנסות להקפיא אחד ל3 שעות ולבדוק עליו;)
      תמיד כשאני רוצה להקפיא דברים שלא יידבקו (לרוב מדובר בפירות או עוגיות לא אפויות) אני מניחה נייר אפייה על מגש שטוח כלשהו שייכנס בפריזר (אפשר קרש חיתוך או מכסה של קופסה גדולה), מסדרת עליו ברווחים את מה שאני מקפיאה, ומכניסה ככה לפריזר. ברגע שהכל קופא אפשר לסדר בקופסאות וככה זה לא נדבק:)
      לעוד טיפים להקפאה את מוזמנת לפוסט בנושא- https://bit.ly/טיפים-להקפאה

  2. מתכון להיט!! קבוע אצלנו בבית. אני מכינה עם טופו חומוס וזה חוסך את שלב סחיטת הנוזלים 🙂 וגם ממש טעים.

    1. היי מיכל! תודה!
      כן, זו טעות
      לא מזמן העברתי את האתר הישן שלי לאתר הנוכחי וזה גורר איתו כל מיני טעויות טכניות..(אלה ההערות של בראוניז שוקולד-גבינה) תיקנתי עכשיו. תודה על העירנות:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה