vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

בורקס בננה טבעוני! (בורקס מתוק מעלי פילו)

זמן הכנה: חצי שעה
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הקינוח הכי פשוט שיש!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

נשארו לי עלי סיגר מסדנה אסייית שהעברתי,
ואמרתי לעצמי- 
הנה סוף סוף אני אכין ואצלם מתכון שאני מכינה כבר שניםםםםם 
שרק דורש לחבר מעט רכיבים קיימים
הכי פשוט שיש.

אבל זה לא עבד, הכל התפרק,
וקלטתי שזה בכלל לא אמור להיות עם עלי סיגר..
כבר היייתי בדודא אז קניתי דפי פילו
וצילמתי במיוחד
ויצא מעולהההה!!!

זה הכי פשוט שיש, כבר אמרתי,
אפשר לשק עם המילוי והמטבל,
וזה לא מתוק מדי בכלללל
שזה תמיד כיף בעיני, 
וזה מאפשר עוד חופש עם התוספות (אבקת סוכר, קצפת, גלידה…)

אז יאללה תכינו
חשוב לצפות בסרטון
ובבקשההה תקראו את ההערות למטה:)

תהנו!

נ.ב. את מה שנשאר לי מהבצק מילאתי בגבינת מאמאקיו וזיתים ועכשיו גם יש לי בורקס מלוח:)

מצרכים

חצי חבילת דפי פילו
3-4 בננות
ממרח לוטוס/ חמאת בוטנים/ שוקולד
שמן צמחי

למטבל שוקולד:
60 גרם שוקולד מריר
60 גרם (1/4 כוס) חלב צמחי

אופן ההכנה

– חשוב לזכור להפשיר מראש את דפי הפילו, ותמיד לכסות אותם במגבת (את אלה שמחכים לשימוש מחוץ אריזה) כדי שלא יתייבשו.
– הרבה יותר קל להבין את ההוראות אם תצפו בסרטון ההכנה.
1. הדליקו תנור על 190 מעלות טורבו.
2. קחו בעדינות דף פילו אל משטח העבודה, ומרחו (רצוי בעזרת מברשת) שכבה דקה של שמן על חצי ממנו. קפלו את צד היבש אל הצד השמן (כלומר קפלו לחצי כך שהשמן בין שני הצדדים). חתכו את החצי ל2.
3. בחצי התקבל (כלומר רבע מהדף המקורי) מרחו כפית גדושה של ממרח אהוב- צמוד לקצה, את הקצוות ימין ושמאל השאירו נקי, ומרחו בריבוע גדול (לא פס צר).
4. פרסו בננות לאורך וחלקו לשליש/חצי לרוחב (תלוי בגודל הבננה, החתיכות צריכות להתאים לרוחב הממרח) והניחו חתיכת בננה על הממרח, קרוב לקצה (אפשר לכווצ'ץ' אותה עם האצבעות כדי שתתעגל יפה).
5. גלגלו את הבצק קדימה כך שיכסה לגמרי את הבננה. קפלו את הקצוות מימין ומשמאל לכיוון המרכז, והמשיכו לגלגל קדימה יחד איתן. כשתגיעו לקצה שני- מרחו עוד קצת שמן כדי שיידבק היטב.
6. הניחו על תבנית אפייה משומנת קלות כשקצה מלמטה (כדי שיישאר סגור היטב).
7. הכניסו לתנור החם ל20-25 דקות (ממליצה לסובב את המגש באמצע האפייה להשחמה אחידה) עד שהכל מקבל צבע שזוף יפה.
8. בזמן האפייה הכינו את המטבל- מדדו את השוקולד והחלב לקערית וחממו במיקרו כחצי דקה (או המיסו באן-מרי). ערבבו היטב עד שהכל נמס (במידת הצורך- חממו עוד כמה שניות).
9. הניחו לבורקסים להצטנן מעט (לא תקבלו כוייה!) טבלו בשוקולד, ותהנו! (אפשר גם לקשט אותם באבקת סוכר)

לפני שעולות השאלות – קראו את ההערות…..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • לגבי השמן, כי אני יודעת שזה יעלה- נשבעת שזה לא באמת יוצא הרבה שמן. תבינו שהבצק הוא בלי שמן בכלל, וגם עם השמן שנמרח על כל שכבה- זה יוצא פחות שמן ממה שיהיה בבצק עלים (בורקס סטנדרטי), פשוט הפעם נשים לב לשמן כי נעבוד איתו, אבל גם הבורקס הסופי בכלל לא יוצא שומני (כי זה לא באמת הרבה שמן, זה המינימום ההכרחי לתוצאה טובה). 

  • כל שמן שתרצו יעבוד.
  • אם ממש ממש לא תרצו את השמן- ראיתי בדיוק טיפ של מור פלג המהממת שמשתמשת בחלב סויה במקום. אני בעצמי לא ניסיי אז אני לא יכולה להעיד על ההבדל וכמה זה מומלץ, אבל אני סומכת עליה. אם תנסו תגידו! וקפצו לבלוג שלה לפרגן לה.
  • אפשר למלא באיזה ממרח שתרצו! אפשר להגיש עם קצפת, גלידה, רטבים.. תשתגעו:)
  • אפשר להקפיא
  • אפשר למלא בתפוחים כמו שטרודל! לרעיון איך להכין את מלית התפוחים הסתכלו בקראמבל שלי

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2