WhatsApp Image 2021-08-05 at 20.45.43

פנקייק בננה טבעוני פלאפי בטירוף!

WhatsApp Image 2021-08-05 at 20.45.43

פנקייק בננה טבעוני פלאפי בטירוף!

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות טיגון
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל בלנדר יעזור
פנקייקים שמנמנים, פלאפיים, טעימים וכיפיים, בהכנה מהירה ממרכיבים איכותיים! יאמיייי
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
הרשתות החברתיות דאגו להזכיר לי השבוע
שלפני שנה הוצאתי את חוברת מתכוני ארוחות הבוקר שלי.
במרץ שנה שעברה התחילו להתבטל לי סדנאות
ושאר עבודות
ונתקעתי בבית
אבל אני לא יכולה לא לעבוד…
אז ייצרתי לי עבודה.
רציתי ליצור משהו כיפי ושימושי.
התחלתי לשאול בקבוצות בפייסבוק
איזה מתכונים טבעוניים הכי צריך עדין
ועשיתי לי רשימה גדולה
וחיפשתי מכנה משותף
ומצאתי אחד שמקשר בין הרבה מהם-
ארוחות בוקר!
 
ישבתי על זה ורשמתי לי איזה מתכונים יתאימו
מה יחדש וירענן
מה הכרחי
מה מגוון
ובסוף יצרתי חוברת של 15 מתכונים
ששמורה גם אצלי בפלאפון
וגם אני שולפת אותה מדי פעם 
כשבא לי לגוון:)
 
עכשיו שעברה שנה
ושעבר עלי שבוע מחלה ועבודה
שהביא לכך שעוד לא עבדתי על 
מתכונים חדשים השבוע
חשבתי שזה רעיון טוב
להביא לבלוג עוד מתכון אהוב מהחוברת.
 
הצילומים הם ממש מההתחלה,
כשעוד ממש אלתרתי וניסיתי להבין איזה תאורה לשים ואיך
ושיצרתי לי רקעים מטפטים על קרטונים..
לא שעכשיו אני צלמת דגולה
אבל אני משתפרת
אז חשבתי שאצטרך לצלם הכל מחדש
אבל עברתי על התמונות
ואני ממש אוהבת אותן
למרות כל הפגמים שאני רואה היום:)
 
ועכשיו למתכון-
מדובר באחד שאני ממש אוהבת
פנקייקים שמנמנים ופלאפיים
שכל כך קל להכין!!
פשוט לזרוק הכל לבלנדר…
או לקערה….
והם קלילים ורכים אפילו שזה מקמח מלא
ולא צריך בשבילם מיליון בננות
והשילוב עם האוכמניות פשוט מושלם!
אבל גם לא חובה.
בקיצור-
וואו!
אז יאללה לעבודה:)
 

מצרכים

1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה לא ממותק
2 כפות שמן
1 בננה בשלה
2 כפות מייפל
1/2 1 כוס (180 גרם) קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

שימו את כל המצרכים בבלנדר וטחנו למרקם אחיד. הניחו בצד לעשר דקות.
חממו מעט שמן במחבת. כשהמחבת חמה, שפכו פנימה בלילה לפנקייק אחד. כשנוצרות בועות למעלה- הפכו את הפנקייק לעוד כמה דקות והורידו מהמחבת. המשיכו כך ושימו לב- אם המחבת מעלה עשן/הפנקייק נשרף או נעשה מהר מדי- סימן שצריך להנמיך את האש או להוסיף מעט שמן. 
(לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות!)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן להחליף לאיזה קמח חיטה שתרצו, לבן/מלא.
  • מהבלילה הזו יוצאים כ8 פנקייקים גדולים.
  • אני ממליצה לעשות כמוני ולהוסיף אוכמניות ושוקולד צ'יפס לבן בזמן ההכנה- לאחר שפיכת הבלילה למחבת, צריך לפזר מעט מהתוספות במהרה, ואז לכסות בעוד טיפה בלילה. אחר כך להמשיך כרגיל. 
  • מומלץ כמובן להגיש עם מייפל!
  • אם אין בלנדר אפשר לערבב ידנית- צריך למעוך את הבננה היטב עם מזלג, לערבב עם מטרפה יחד עם החלב, המייפל והשמן, ואז להוסיף את כל השאר ולערבב היטב למרקם אחיד. גם במקרה הזה לתת מנוחה לבלילה. אם נוצרים גושי קמח, כדאי לערבב שוב לאחר המנוחה, הם נעלמים יותר בקלות. 

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה