20210430_131813 (1)

חיתוכיות בננה פאדג'יות טבעוניות

20210430_131813 (1)

חיתוכיות בננה פאדג'יות טבעוניות

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
5 דקות עבודה ויש לך עוגה נימוחה וכיפית שמתאימה בכל מצב.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אם עקבת כבר שמת לב
שיש לי קטע עם פאדג'
לא יודעת למה, זה כנראה המרקם האהוב עלי במאפים
אולי יש לי סלידה ממאפים יבשים
עד כדי כך שאני מעדיפה אותם
ממש נימוחים ולחים
 
אבל על זה אני כבר אדבר עם הפסיכולוגית שלי.
 
אז הנה המתכון שלי 
לעוגת בננה נימוחה ופאדג'ית
ב5 דקות עבודה
בקערה אחת
 
מתאימה לכל אירוע
טעימה תמיד
והפיתרון האולטימטיבי
לבננות השחורות שנרקבות להן בבית..
תעזרו להן להרגיש מיוחדות
שלא שכחנו מהן
שרק חיכינו לרגע המושלם.
 

מצרכים

לתבנית מלבנית סטנדרטית
או שתי אינגליש קייק
 
רטובים-
3 בננות בשלות (כ300 גרם)
1/2 כוס (100 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
3/4 כוס + כף (200 גרם) קרם קוקוס
6 כפות (90 גרם) ממרח שקדים
6 כפות (60 גרם) מים 
יבשים-
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפייה
כפית קינמון
תוספות-
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (65 גרם) אגוזי מלך
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל-160 מעלות טורבו ורפדו תבנית בנייר אפיה/שמנו אותה קלות.
2. בקערת הכנה מעכו את הבננות. 
3. הוסיפו את שאר הרטובים וערבבו היטב בעזרת מטרפה.
4. הוסיפו את היבשים (כדאי להעביר במסננת/נפת קמח) וערבבו למרקם אחיד.
5. קצצו גס את השוקולד והאגוזים, שפכו פנימה, וערבבו קלות לפיזור אחיד.
6. שפכו לתבנית ויישרו.
7. אפו במשך 35-40 דקות, עד שהיא עוברת את מבחן הקיסם:)
8. הוציאו והניחו לה להצטנן לחלוטין.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • הכוונה לכפות מדידה (15 מ"ל) וכפיות שטוחות.
  • כדאי להשתמש בבננות כמה שיותר בשלות, ככה יש להן יותר טעם ומתיקות. ניתן לטעום את הבלילה לבדוק שהיא מתוקה מספיק (ולקחת בחשבון שזה נהיה קצת פחות מתוק אחרי האפייה).
  • ניתן להחליף לקמחים אחרים. 
  • ניתן להחליף לסוכר אחר.
  • ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעית במקום ממרח שקדים, זה יאמי.
  • ניתן להחליף קרם קוקוס בחלב צמחי, ייצא קצת פחות שמן ועשיר. אפשר גם להחליף במעדן/גבינה טבעונית באותה כמות, זה גם ישנה קצת את המרקם ועדין ייצא מעולה.
  • ניתן לוותר על הקינמון ולשנות את התוספות.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה