vegan freinly
WhatsApp Image 2022-02-22 at 21.02.18 (1)

בנופי פאי טבעוני

WhatsApp Image 2022-02-22 at 21.02.18 (1)

בנופי פאי טבעוני

זמן הכנה: 45 דקות
זמן בישול: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מעבד מזון ומיקסר או מקציף
הקינוח ההודי הכיפי בגרסה טבעונית מושחתת!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

יש איזה עניין סביב הבנופי הזה…

זה קינוח נפוץ בהודו, מה שאומר שהוא מאוד מתוק;)

השם שלו הוא שילוב של בננה וטופי, כבר טוב..

אז מדובר בגדול בפאי עם תחתית של פתי בר,
מעליה שכבת טופי,
מעל זה שכבת בננות,
ומעל הכל שכבת קצפת מפנקת וקישוטי שוקולד.

וואלה נשמע טוב!

לפני זמן מה נטליה ואני ערכנו ארוחת פופ-אפ הודית
והכנתי לקינוח את הבנופי הזה
וא.נשים התחרפנווווו
ומאז שפרסמתי את זה באינסטגרם
אני ממשיכה לקבל בקשות למתכון
אז יאללה הגיע הזמן.

תהנו!!!

מצרכים

לפאי בקוטר 24
 

לתחתית:
250 גרם פתי בר
125 גרם (1/2 כוס) קרם קוקוס
לטופי:
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס מים
120 קרם קוקוס (ללא חומרים משמרים!)
50 גרם חמאה טבעונית
1/3 כפית מלח

3 בננות

לקצפת:
250 מ"ל שמנת צמחית
200 מ"ל קרם קוקוס
50 גרם פודינג וניל

לקישוט:
חלק מהקרמל וקצת שוקולד מריר מגורד

 

אופן ההכנה

  1. הכינו את התחתית-
    טחנו במעבד מזון את הפתי בר לפירורים דקים. הוסיפו קרם קוקוס ועבדו למרקם אחיד שדומה לבצק.
    העבירו לתבנית והדקו בעזרת ידיים רטובות מעט לתחתית ולשוליים. העבירו לפריזר להתייצבות וקירור מהיר.
  2. הכינו את הטופי-
    שפכו את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש בינונית וערבבו לפיזור אחיד והניחו. השגיחו טוב טוב כדי שתשימו לב כשהסוכר מתחיל להתקרמל!
    בינתיים חממו את קרם הקוקוס 30-60 שניות במיקרו או בקלחת על הכיריים, הוא צריך להיות חמים-חם. 
    ברגע שהסוכר מתחיל להתקרמל בקצוות (הוא נמס ומקבל צבע של קרמל) החזיקו את הסיר ותנענעו מצד לצד כדי שהסוכר שעוד לא נמס יתפזר בסיר ויימס גם. אם זה לא מסתדר אפשר לערבב עם כף עץ להמסת כל הסוכר. כשכל הסוכר מתקרמל ללא גושים- הנמיכו לגמרי את האש ושפכו פנימה את קרם הקוקוס. הוא ישתולל ויקפוץ- קחו צעד אחורה ותנו לו להירגע דקה-שתיים, ואז ערבבו טוב טוב. תרגישו שהכל מתאחד ושאין גושים והמשיכו לערבב עוד שתי דקות להסמכה נוספת. הוסיפו את המלח והחמאה, כבו את האש, והמשיכו לערבב למרקם אחיד. (אם המרקם לא נראה אחיד ניתן לטחון עם בלנדר מוט, הוא עוזר מאוד למרקם).
  3. הוציאו את התבנית ושפכו פנימה את הטופי לשכבה אחידה (אפשר לשמור בצד 2-3 כפות ממנו לקישוט). חתכו את הבננות לפרוסות אחידות והניחו בשכבה אחת מעל הטופי. העבירו למקרר.
  4. הכינו את הקצפת- שפכו את הרכיבים לקערת המיקסר והקציפו היטב עד למרקם יציב של קצפת. בעזרת כף או לקקן הניחו מעל שכבת הבננות ומרחו לגובה אחיד.
  5. קשטו בעזרת שוקולד מגורד ושאריות טופי. חתכו והגישו!
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות…..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להשתמש בעוגיות אחרות לתחתית.
  • אפשר להשתמש בחמאה טבעונית מומסת במקום קרם קוקוס לתחתית.
  • חשוב להשתמש בקרם קוקוס ללא חומרים משמרים לטופי אחרת הוא מתפרק. זה אמור לעבוד עם שמנת צמחית אבל לא ניסיתי.
  • אפשר להכין את הקצפת רק משמנת צמחית ואז אפשר להשתמש בפחות פודינג, ואפשר רק מקרם קוקוס אבל כדאי להשתמש באחד עם אחוד שומן של 20-21% ולקרר אותו מראש.
  • במקום הטופי אפשר להכין ריבת חלב- לבשל בסיר חלב מרוכז טבעוני (מפחית אחת) במשך כ40 דקות על אש נמוכה (לערבב מדי פעם) עד להסמכה וצבע קרמלי ולהמשיך כרגיל.
  • בגלל שהטופי נוזל ושמדובר בקצפת כדאי להגיש את הפאי ביום ההכנה, הוא לא שורד יפה במקרר בהמשך (הוא עדין יהיה טעים ואכיל אבל יתפרק)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)