IMG_20200618_174824

ברד פודינג טבעוני פשוט וטעים

IMG_20200618_174824

ברד פודינג טבעוני פשוט וטעים

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הדרך הכי מהירה, פשוטה וטעימה להכין ברד-פודינג טבעוני מהשאריות היבשות שנותרו לנו בבית:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני שונאת לזרוק אוכל.
אני תמיד אמצא מה לעשות עם שאריות
(וגם עם דברים שלא יצאו טוב אגב)
העיקר לא לזרוק!
לא ברור לי מאיפה זה הגיע,
כאילו שגדלתי בתקופת הצנע,
אבל בזמן האחרון זה מרגיש לי עוד יותר רלוונטי
לחסוך כל אגורה ולהתנהל נכון כלכלית
אבל לא ניכנס לכל זה עכשיו…
במקום זה, בואו נתנחם בפרוסה של משהו מתוק וטעים.
ברד-פודינג!!!
 
לפני כמה זמן קלטתי 2 עוגות שמרים שלי שהולכות ומתייבשות להן במקרר
עזובות, עצובות ונשכחות
ורציתי לתת להן הזדמנות שנייה
אז ישר חשבתי על ברד-פודינג!
ומיד (תוך יומיים) ניגשתי למלאכה.
 
בעבר יצא לי לנסות מתכון לברד-פודינג שיצא מאוד לח ורטוב,
שזה פחות הטעם האישי שלי,
אז החלטתי להכין משהו משלי.
גם לא רציתי להשרות את זה בנוזלים לילה שלם,
ולא רציתי מרכיבים מסובכים (כרגיל…)
אז הגיתי את הגרסה הכי פשוטה אבר לברד-פודינג טבעוני!!
שהיא מן הסתם גם ממש טעימה:)
זאת פשוט דרך כיפית להחזיר ללחם היבש הזה את החיות שלו 
(מלשון חיים, כן? אין לי בעלי חיים בלחם)
ועל הדרך להכניס קינוח חדש ומנחם הביתה;)
 
במיוחד מאחר ומדובר בגרסה בסיסית, 
ממש ממליצה לקרוא את ההערות שבסוף לפני ההכנה.
(ואם זה כל כך מלהיב שבכוונה "תשכחו" את החלה בצד לכמה ימים,
ואז תכינו,
אני לא אשפוט…)

מצרכים

לתבנית מלבנית 20X30 או שתי תבניות אינגליש קייק
 
שאריות של חלה/עוגות שמרים בגודל של בערך 2 תבניות אינגליש קייק (בערך קילו 1)
1/4 1 כוס (300 גרם) חלב סויה לא ממותק
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
1 כף (10 גרם) פודינג וניל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
 

אופן ההכנה

1. חתכו את החלה ו/או העוגות לקוביות גדולות ואחידות והעבירו לקערה גדולה.
2. בקערה נפרדת ערבבו את הקורנפלור, פודינג וניל והסוכר בעזרת מטרפה, והוסיפו בהדרגה (התחילו ממש מכף-שתיים) את החלב תוך כדי ערבוב (כך תימנעו מגושים). 
3. שפכו את תערובת החלב אל הקערה הגדולה וערבבו היטב בעזרת לקקן/כף עץ.
4. כדאי להניח בצד לחצי שעה לספיגה (ואז לערבב שוב), אבל לא חובה.
5. חממו תנור ל175 מעלות טורבו.
6. העבירו את התערובת לתבנית משומנת/מרופדת בנייר אפייה ושטחו לגובה אחיד.
7. הכניסו לתנור החם ל25 דקות בערך, עד שתערובת נראית אפויה והחלק העליון מוזהב יפה.
8. הוציאו והניחו להצטנן מעט. מומלץ להגיש עם מייפל.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את הפודינג וניל בקורנפלור, ולהוסיף כפית תמצית וניל.
  • אפשר להוסיף חצי כפית קינמון.
  • אם התערובת מורכבת רק מעוגות מתוקות ניתן להפחית את הסוכר לחצי כד שלא ייצא מתוק מדי. כנ"ל לגבי שימוש בחלב צמחי מתוק במקום לא ממותק.
  • ניתן להחליף את הסוכר בכל ממתיק אחר.
  • ניתן לראות כי מתקבלת תערובת די "שטוחה", אין בעיה להכפיל את הכמויות אם יש יותר מאפים לשימוש, זה ייכנס באותה תבנית וייצא גבוה יותר וידרוש עוד זמן אפייה. (אפשר כמובן גם להשתמש בתבנית בגודל אחר בהתאם).
  • מדובר בגרסה הכי פשוט ובסיסית לברד-פודינג, תרגישו חופשי לשדרג! במיוחד אם תשתמשו בעיקר בחלה (אני השתמשתי בעוגות שמרים עם מילויים כך שכבר היו מלא טעמים בהן, לכן לא הוספתי כלום)- ניתן להוסיף תבלינים, שוקולד ושוקולד-צ'יפס, פירות.. מה שיש:)
  • כרגיל, מצרפת למטה תמונות מההכנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה