vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

מוקפץ עם טופו במרקם הכי מושלם שקיים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
טכניקת משנת-חיים להכנת טופו ברוטב, בחיי
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
התמונות לא עושות חסד עם המנה הזאת.
כבר חודש וחצי בתאילנד,
ממוקמים יפה בקופנגן,
קניתי לי כמה דברים לצילום,
אבל זה עדין ממש לא כמו תנאי הצילום והתאורה שיש לי בבית…
אז תצטרכו פשוט לסמוך עלי כשאני אומרת שעליתי כאן על טריק משנה חיים, טוב?
 
אני מתה על טופו. מאוהבת בו.
מכינה ממנו קציצות, מקושקשת, סלט ביצים,
מקפיצה, מטגנת, אופה, טוחנת…
אפילו אופה איתו.
מנסה איתו כל טכניקת הכנה אפשרית!
רוצה להגיע איתו לכל מרקם אפשרי
כי זה באמת חומר גלם ורסאטילי ברמות אחרות.
 
כבר למדתי שאסור להתהלך בעולם בגישה שאת כבר יודעת הכל
ושאין מה ללמד אותך
ועוד יותר דווקא בתחומים שאת מומחית בהם.
אני תמיד עושה ניסויים
גם מערערת על מה שמקובל ומה שלימדו אותי
וגם ממשיכה ללמוד עוד ועוד בכל יום מחדש.
ומתוך העשייה גם נולדת עוד יצירתיות ועוד רעיונות.
וככה נולד לי הרעיון הזה לפני שבוע-
לקחת טכניקה טובה ומוכרת
ולנסות איתה משהו קצת שונה
ואני עדין בהלם מהתוצאות.
גם הבנזוג הלא-טבעוני שלי 
שכבר אוכל יום יום כבר שנים את כל גרסאות הטופו שלי אמר
שזה הטופו הכי טוב שהכנתי.

אז מה החידוש פה בעצם?
אני מבינה אם זו שאלה שעלתה לך ולכן אסביר:

השיטה של לצפות טופו בקורנפלור
ואז לטגן אותו כדי שיהיה קריספי
ואז להוסיף רוטב שנתפס למעטפת של הקורנפלור – 
היא כבר מוכרת (לא לכולםן, אבל ניתן למצוא אותה בהמון מקומות כבר)
והיא באמת שיטה מעולה שאני אוהבת, אבל!
ברגע שנוסיף את הרוטב – המרקם של הטופו ישתנה בחזרה, הוא יהיה יותר טוב מאשר אם לא נטפל בו ככה-
אבל ההבדל לא מספיק משמעותי בעיניי.

גם לאפות טופו כדי שיהיה קריספי כבר הכרנו כנראה. ולרוב הוא יישאר יבש או שהוא לא יספוג מרינדה כמו שצריך.

אבל אני אישית עוד לא נתקלתי במתכון שמשלב את שני הדברים הללו יחד.
זה לא אומר שאין. אני אמנם קוראת מתכונים רבים כל יום אבל כמובן שלא אגיע לכולם,
ואת רוב הדברים כבר המציאו וקשה לחדש, זה נכון.
אבל זה מספיק לא מוכר כדי שאני לא אכיר את זה (למרות שאני מכינה טופו כמעט כל יום וחוקרת על זה כל הזמן) 
אז אני משוכנעת שזה יחדש להרבה מאוד א.נשים כמו שזה חידש לי.
(עדכון- חקרתי עוד ומצאתי 2 מתכונים אמריקאיים כאלה, וזהו בינתיים. בטח יש עוד, אבל זה לא מוכר מספיק)

אז מה עשיתי בעצם?

החלטתי לצפות טופו בקורנפלור
ואז לאפות אותו עד שיהיה קריספי
ואז לבשל אותו ברוטב,
וקיבלתי מרקם שכמותו עוד לא טעמתי, גם לא במסעדות.

וזאת הטכניקה בגדול.
מאוד פשוטה, מאוד קרובה למה שכבר מוכר, מאוד חסכונית בשמן,
ומביאה לתוצאות הכי טובות שראיתי.
הטופו מצליח לשמור על מרקם מצוין וגם לקבל מעטפת מושלמת של רוטב מסביב.

יחי ההבדל הקטן
אך העצום;)

מצרכים

300 גרם טופו קשה
בצל
5 שיני שום
ראש ברוקולי
2 גזרים קטנים/ אחד גדול
רבע כרוב

4 כפות קורנפלור
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות סילאן
1 כוס מים
1-2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה

  1. ייבשו וספגו את הטופו מנוזלים (עטפו אותו במגבת או נייר סופג ולחצו בעדינות).
    קרעו אותו לחתיכות עם הידיים לתוך קערה. הוסיפו לקערה 3 כפות קורנפלור וערבבו היטב ובעדינות עם הידיים. פזרו על נייר אפייה משומן קלות (הוציאו את החתיכות והניחו ידנית, אל תשפכו מהקערה כי אז תוסיפו מלא קורנפלור ופירורים מיותרים שישרפו) ואפו באיירפראייר או בתנור שחומם מראש ל190 מעלות טורבו ל20-25 דקות (כדאי אחרי 15 דקות לערבב את הטופו). 
    כשהטופו מוכן יש לו מעטפת ממש קראנצ'ית ויבשה _אפשר וכדאי להרגיש עם האצבע או סכין), הוא בקושי מזהיב, וזה בסדר אם יש עליו עוד שאריות קורנפלור.
  2. הוסיפו לקערה שהיה בה הטופו (השאירו את פירורי הטופו ושאריות הקורנפלור)- כף קורנפלור עם הסויה, סילאן ומים וערבבו היטב. הניחו בצד.
  3. חתכו בצל לרצועות, חממו כף שמן במחבת רחבה/סוטאז'/סיר והוסיפו פנימה. ערבבו היטב, כוונו לאש בינונית, הוסיפו מעט מים- שלא יעברו את הגובה של הבצל- הניחו מכסה והשאירו ל3-4 דקות.
  4. בינתיים חתכו את הברוקולי לפרחים קטנים ואת הגזר לרצועות או פרוסות דקות.
  5. קצצו את השום והוסיפו לבצל, ערבבו היטב, והניחו לדקה.
  6. הוסיפו פנימה את הברוקולי והגזר, הוסיפו שמן שומשום, ערבבו היטב, כסו והניחו ל2-3 דקות.
  7. קצצו כרוב לרצועות והוסיפו פנימה יחד עם הטופו (אם הוא לא מוכן עדין- כבו את האש וחכו לו כדי שהירקות לא יתרככו מדי). ערבבו שוב את הרוטב שבקערה והוסיפו פנימה, וערבבו את כל תכולת הסיר יחד היטב.
  8. ערבבו מדי פעם במשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ומכסה הכל היטב. הגישו ותהנו מלא ותתפעלו ותכתבו לי איך היה.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • כדי להגיע למרקם המושלם חובה לאפות את הטופו. אם אין ברירה – תטגנו אותו בנפרד, אבל זה פשוט לא יהיה אותו הדבר.
  • אפשר לחתוך את הטופו לקוביות גדולות במקום לקרוע, אבל מבטיחה שלטופו הקרוע יש מרקם יותר מוצלח.
  • הטריאקי הזה במתיקות מאוד מעודנת. אם תרצו אותו במתיקות הקלאסית- תוסיפו עוד 1-2 כפות סילאן. גם יכול להיות שהטעם של הסויה יהיה מעודן- הכי טוב לטעום את הרוטב ולתקן טעמים לפני המעבר לסיר או לפני סיום הבישול. (אם תשתמשו בסויה דלת נתרן- בטוח תצטרכו יותר, תתחיל ב1/3 כוס)
  • אפשר להחליף את הסילאן במייפל או סירופ אגבה או סוכר.
  • אפשר להכין עם איזה ירקות שתרצו, תשמרו על סדר הוספה לפי קשיחות הירק. 
  • אפשר בלי בצל.
  • אם תרצו- אפשר להוסיף שמן לטופו באפייה.
  • המרקם של הטופו כאן מושלם ל'טופו חמוץ-מתוק'! יש לי מתכון לזה בספר המתכונים שלי, אבל אפשר גם לאמץ את השיטה הזו ולשדך לרוטב חמוץ-מתוק שתרצו.
  • יספיק ל3 מנות גדולות.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

20 מחשבות על “מוקפץ עם טופו במרקם הכי מושלם שקיים”

  1. ניסיתי ולצערי לא יצא כל כך טעים, הטעמים לא מתחברים טוב, מרקם דביק, חסר עומק לטעמים והטופו נבלע בהם ולא משהו בכלל. אני לא אהבתי

    1. מצטערת לשמוע. נשמע שמשהו השתבש שם כי קיבלתי תגובת סותרות לזה וגם כבר הכנתי כמה פעמים בעצמי.. לגבי הטעמים זה אינדיבידואלי, כפי שכתבתי במתכון- יש שירצו טעמים זקים יותר וזה ממש קל לתיקון עם הוספה של עוד קצת סויה וסילאן. והאמת שגם מרקם זה אינדיבידואלי אז אולי זה באמת פשוט פחות מתאים לטעמך. מציעה לנסות את המתכון השני של הטופו המוקפץ, שם הוא לא דביק.

  2. היי סיון, נראה מעולה!!
    מה בערך משקל הברוקולי? כי יש לי ברוקולי בחבילות של 350 גרם ולא ראש.
    ואיך נקרא המתכון השני שלך לטופו מוקפץ שהזכרת כאן באחת התגובות? :)

      1. הכנתי ויצא מצוין!! הצבע אצלי יצא יותר חום מאשר אצלך, אצלך בתמונות יצא ממש בהיר, מעניין למה. אבל הטעם מעולה! אהבתי מאוד את המרקם של הטופו. תודה על המתכון המעולה ❤️

        1. איזה כיף לשמוע!! לגבי הצבע זה כנראה תלוי בסוג הסויה:) ואם בנוגע לטופו עצמו- את זה הכנתי באיירפראייר מסוים, אבל אחרי זה כשהכנתי בתנור הטופו עצמו הזהיב יותר.

  3. יצא לי להכין. עכשיו אפשר לחלק את החיים לשניים:
    התקופה שלפני הכנת המוקפץ הזה שבו הלכתי למסעדות סיניות ואכלתי קוביות מחק, והתקופה שאחריי הכנת המוקפץ הזה, שמעכשיו אני לא צריך ללכת יותר למסעדות סיניות, ואני יכול להתענג בבית על המוקפץ הטופו המושלם. גאונות.
    תודה על המתכון!!

    1. וואו וואו וואו איזה כיף!!!!!! איך שימחת אותי.
      אגב גם אצלי החיים מתחלקים לשניים לפי זה חח

  4. סיוון את פשוט אלופה !
    הייתי חייבת לעלות תגובה פה של הערכה והערצה
    יצא טעים ברמות
    שאלה קטנה, לטופו קצת היה חסר טעם. אם אני אשרה לפני ברוטב של הטריאקי זה יכול להרוס את המרקם שלו ?

    1. איזה כיף תודה רבה רבה!!:)
      כן זה ייתן לו טעם אבל ישבש את הקריספיות והעסיסיות שלו.
      אני ממליצה לקרוע אותו לחתיכות קטנות יותר (ולאפות פחות זמן בהתאם) ככה הוא יהיה עטוף יותר ברוטב ובטעם.
      את גם יכולה לבשל (להסמיך) את הרוטב בסיר נפרד, ולשם לשפוך את הטופו ולבשל אותם יחד כמה דקות כדי לדאוג שהטופו ממש יספוג את הרוטב (זה אמור לקרות גם ככה בסיר הגדול, ככה זה אצלי, אבל ככה זה יקרה בוודאות)
      ואז לשפוך הכל לסיר הגדול.

  5. המרקם של הטופו באמת יוצא מעולה ככה. הכנתי פעם אחת, וחיכיתי כבר להכין ככה שוב. אלופה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!