20210526_175505

עוגת וניל אוכמניות טבעונית

20210526_175505

עוגת וניל אוכמניות טבעונית

זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגה בחושה קלה להכנה שיוצאת ממש מרשימה וטעימה:) בטעמי וניל, לימון, אוכמניות ושקדים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
שוב, כהרגלי בקודש
ראיתי תמונה של עוגה לא טבעונית שעשתה לי את זה
ושמרתי לי את המתכון בצד
ליום שבו יתחשק לי להכין לה גרסה טבעונית 
(גם לך יש קבוצת וואטסאפ עם עצמך, נכון?
אז שלי מלאה בלינקים למתכונים מעניינים, בין היתר…)
 
והגיע הרגע בו הייתי חסרת מוזה
ונזכרתי במתכון הזה
ובדיוק יש לי אוכמניות בפריזר
ושקדים פרוסים
אז זה קרה!
 
שיחקתי לי עם המתכון, שיניתי, וטבענתי
ויצאה לי עוגה בחושה מאוד מיוחדת
מאוד לחה ורכה מבפנים
עם שכבה כיפית של אוכמניות
ושטרויזל קראנצ'י מלמעלה
שכבות של טעם ומרקם, כמו שאני אוהבת:)
 
וכמו שאני אוהבת-
עוגה שיוצאת ממש מרשימה
למרות שזאת בסך הכל 
עוגה בחושה
שממש ממש קל להכין!
אז יאללה לעבודה….

מצרכים

לתבנית בקוטר 20/22
 
לשטרויזל-
70 גרם (1/2 כוס) קמח
40 גרם (4 כפות) סוכר חום בהיר
קורט מלח
3 כפות שמן צמחי
30 גרם (1/4 כוס) שקדים פרוסים
 
לעוגה-
175 גרם (1/4 1 כוס) קמח
30 גרם (1/4 כוס) קמח שקדים (שקדים טחונים)
1.5 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
 
65 גרם (1/3 כוס) שמן צמחי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
כפית גרידת לימון (גרידה מחצי לימון/לימון שלם)
120 גרם (1/2 כוס) רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם (1/4 כוס) חלב צמחי
125 גרם (1 גביע- 1/2 כוס) יוגורט צמחי
 
1.5 כוסות (כ300 גרם) אוכמניות

אופן ההכנה

1. הכינו את השטרויזל-
ערבבו בקערה את כל הרכיבים חוץ מהשקדים עד למרקם פירורי. (אם המרקם רטוב מדי ויוצא בגושים גדולים מדי- הוסיפו טיפה קמח, אם הוא יבש מדי והפירורים דקים מדי- מעט שמן). הוסיפו את השקדים וערבבו. הניחו בצד.
2. אם תשתמשו באוכמניות קפואות– מדדו כוס וחצי, הניחו במסננת והעבירו תחת מים פושרים בכיור כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר ושיסוננו מנוזלים. העבירו לנייר סופג/מגבת כדי לספוג בעדינות עודפי נוזלים. כשיתייבשו- תעבירו לקערה וערבבו עם כף-שתיים של קמח- זה ימנע מכך שהבלילה של העוגה תתמלא בנוזל סגול:) אם האוכמניות טריות אין צורך בכל זה.
3. חממו תנור ל175 מעלות טורבו.
4. הכינו את הבלילה-
מדדו לקערה את הקמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח, וערבבו בעזרת מטרפה.
שפכו פנימה את כל שאר הרכיבים (חוץ מהאוכמניות) וערבבו רק עד למרקם אחיד.
5. הרכיבו את העוגה-
שפכו שליש-חצי מהבלילה אל התבנית ומרחו בעזרת המרית לשכבה אחידה על כל התחתית.
פזרו את רוב האוכמניות (השאירו קצת לקישוט) מעל הבלילה.
שפכו את שאר הבלילה (כדאי לשפוך קצת בכמה נקודות כדי שיהיה קל למרוח) ומרחו בזהירות לשכבה אחידה.
פזרו מעל את השטרויזל
קשטו עם האוכמניות שנותרו
6. אפו את העוגה-
הכניסו לתנור החם ל40 דקות בערך, עד שניתן להכניס קיסם במרכז העוגה שייצא יבש. (ממליצה לסובב את המגש באמצע האפייה). אם תרצו את העוגה יותר יבשה במרקם- כדאי לאפות כ50 דקות.
7. הוציאו והניחו לה להצטנן לחלוטין. 
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן באותה כמות. אם תרצו קמח מלא כלשהו קחו בחשבון שהמרקם והטעם קצת ישתנו ושתצטרכו יותר חלב, לפחות להכפיל. אפשר להשתמש בקמח תופח ולוותר על אבקת האפייה.
  • לטעם לימוני יותר אפשר להחליף את החלב במיץ לימון.
  • אני השתמשתי ביוגורט הלא ממותק של תנובה, כל יוגורט או מעדן יעבדו. אפשר להחליף בגבינה טבעונית או לטחון טופו משי למרקם חלק ולהוסיף כף מיץ לימון או חומץ. אם כל זה לא זמין- אפשר להחליף בקרם קוקוס עם כף לימון/חומץ.
  • אפשר להחליף לסוכר/ממתיק אחר (נראה לי שזה יהיה מעולה עם מייפל! החליפו לפי המשקל). בשטרויזל הסוכר נשאר שלם ומרגישים אותו בביס, שבעיניי זה מוסיף לקראנצ'יות. בסוכר לבן/קוקוס/נוזלי זה ישתנה.
  • אפשר כמובן להחליף את האוכמניות בפרי אחר:) אם הוא לא רך- כדאי לאדות אותו קצת לפני כן.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה