20210420_152414

ספגטי בולונז טבעוני משגע

20210420_152414

ספגטי בולונז טבעוני משגע

זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול: יחד עם זמן ההכנה
אין צורך במכשירים מיוחדים
כל הטיפים והטריקים לרוטב הבולונז המושלם נמצאים כאן! תוכלו להחליט אם ללכת על הדרך הארוכה או הקצרה, בכל מקרה מבטיחה שייצא ממש ממש טעים:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
פעם, מזמן, לפני הטבעונות
חקרתי לעצמי את הדרך הכי טעימה
להכין ספגטי בולונז.
 
ככה עשיתי עם כל דבר
כיוון שלא באתי מבית של בשלנים
לימדתי את עצמי לבשל 
אז לפני כל מתכון הייתי פוצחת במחקר אינטרנטי
קוראת 3-4 מתכונים שנראים לי בכיוון שחיפשתי
משווה ביניהם
ומחליטה על הכלאה שנראית לי נכונה
יחד עם דגשים וטיפים שקראתי בנושא.
 
במחקר שלי על בולונז הגעתי למדריך מפורט על "ראגו"
שזה סוג של רוטב בשרי בבישול איטי
וקראתי בעניין איך הוא מתחיל ב"מירפואה"
(שזה השילוש הקדוש של בצל, גזר וסלרי
שנותן טעמים משגעים לכל תבשיל או מרק)
ואיך הוא ניסה כל מיני קומבינציות עם עגבניות
והגיע למסקנה ברורה
שהכי טעים להשתמש בפחית של עגבניות מרוסקות/חתוכות
הרבה יותר מעגבניות טריות
(שהעצלנית שבי מאוד שמחה לשמוע
ושמרה את הטיפ הזה לנצח נצחים)
ושבישול ארוך של הרוטב
יביא לטעמים מנצחים.
ומאז אני מכינה ככה את הבולונז שלי
והוא תמיד הכי טעים לי בעולם.
(ולצערי אני לא מוצאת את המאמר המדובר
ואין לי מושג למי לתת על זה קרדיט)
 
היום עם שבבי סויה, טחון מן הצומח,
טחון של ביונז, ועוד…
ממש קל להכין בולונז טבעוני
ממש כמו המתכונים הבשריים:)
אני מאוד אוהבת לעבוד עם שבבי סויה
כי זה פשוט, זול ובריא
ויכול לשבת לי בצנצנת במזווה ולחכות בסבלנות מלא זמן…
אבל כל אופציה תתאים.
 
הרוטב הזה טעים גם בהכנה מהירה!
אבל אם יש זמן לתת לו להתבשל יותר-
לכו על זה, זה משדרג.
(לעוד שדרוגים קראו את ההערות)
 
אז יאללה נתקדם להכנה…

מצרכים

250 גרם ספגטי (חצי חבילה)
 
2 כוסות שבבי סויה
1 בצל
2-3 גזרים
2-3 גבעולי סלרי
3-4 שיני שום
400 מ"ל רסק עגבניות
400 מ"ל עגבניות מרוסקות
500 מ"ל מים
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר או ממתיק אחר
1 כפית טימין
קצת פלפל
 

אופן ההכנה

1. הכינו את שבבי הסויה- 
השרו את שבבי הסויה בהרבה מים רותחים במשך 30 דקות. סננו ושטפו תחת מי ברז 2 דקות. סחטו היטב מנוזלים בעזרת בד טטרא (או בד דק אחר או שקית מיועדת לסחיטה). 
*אפשר לראות הדגמה של התהליך בסרטון הכנה של העראיס שלי. 
*אם תשתמשו בטחון מן הצומח קנו אז אין צורך בתהליך הזה.
2. הכינו את הפסטה-
הרתיחו מים ממולחים בסיר, הוסיפו פנימה חצי חבילת ספגטי ובשלו דקה פחות ממה שרשום על האריזה. סננו ושטפו מעט תחת הברז.
3. הכינו את הרוטב-
חתכו לקוביות קטנות את הבצל, גזר והסלרי. חממו מעט שמן בסיר על אש בינונית והוסיפו אותם פנימה. ערבבו מדי פעם במשך כמה דקות, עד שתראו שהירקות מתחילים לשנות צבע ולהתרכך מעט. 
קצצו את השום והוסיפו פנימה וערבבו כדקה.
הוסיפו את שבבי הסויה וערבבו היטב. המשיכו לערבב מדי פעם במשך כ5-10 דקות, עד שנראה ששבבי הסויה קצת נצרבים והתאדו מהם קצת הנוזלים.
הוסיפו פנימה את כל שאר הרכיבים (חוץ מהספגטי) וערבבו היטב. כשהרוטב מתחיל לבעבע תטעמו ותתקנו טעמים. 
*אם יש זמן- אפשר להנמיך לגמרי את האש ולתת לרוטב להתבשל במשך כשעה (ולהמשיך לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף בתחתית), זה ממש מעמיק את הטעמים. אבל זה טעים גם ככה.
הוסיפו פנימה את הספגטי וערבבו היטב. כבו את האש והגישו!
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • כמו שרשמתי, אפשר לעבוד עם איזה תחליף בשר טחון שתרצו, בהתאם להכנה שלו.
  • אני אוהבת להשתמש בשימורי עגבניות של MUTI. זה איכותי וטעים, ונטו מעגבניות ומלח.
  • אפשר לשדרג את הרוטב עם כוס יין אדום (במקום כוס מים) 
  • אפשר לשדרג עם בזיליקום קצוץ – להוסיף לקראת סוף ההכנה של הרוטב.
  • כמו שרשמתי בהקדמה, ה"מירפואה" (בצל+גזר+סלרי) משדרגת מאוד את הרוטב, אבל אם אין/לא אוהב.ת- אז אפשר גם להכין רק עם בצל (לטגן לריכוך) ועדין ייצא ממש טעים וקל.
  • אני השתמשתי בספגטי מספר 9 שהוא ממש עבה:) כמובן שאיזה שתרצו זה טוב. והאמת- שזה הולך יותר טוב עם פסטה, ולא עם ספגטי ארוך, כי יש פה הרבה חתיכות ברוטב שקשה להן 'להיתפס' על ספגטי, ויותר נוח 'לתפוס' אותן עם חתיכות פסטה, אז מה שתעדיפו.
  • לרוב אני משתמשת בשבבי סויה יבשים שניתן לקנות במשקל בחנויות טבע או באריזה של "תבואות", והפעם השתמשתי בשבבי הסויה הבשרניים של vegan power שגם הם מעולים.
  •  

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה