20210609_170713

פשטידת ברוקולי טבעונית ללא גלוטן!

20210609_170713

פשטידת ברוקולי טבעונית ללא גלוטן!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
צריך בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון
קל, פשוט, מהיר, מזין וטעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
הפתרון הכי קל שלי לפשטידה ללא גלוטן!
פשוט לטחון ולערבב ולדחוף לתנור
עם איזה ירק שזמין
זה טעים, פשוט
ומלא חלבון
 
מה צריך יותר מזה??
 
הקורנפלור מחליף את הביצה
וקמח העדשים מייצב את הבלילה
של הטופו, שנותן מלא חלבון וסידן
 
אפשר להחליף לאיזה ירק שתרצו
וזה יתפקד כנשנוש או כארוחה שלמה!
 
אז יאללה לעבודה…

מצרכים

1 חבילת טופו משי כחול (350 גרם)
1 חבילת טופו רגיל/קשה (300 גרם)
2 כפות גדושה (18 גרם) קורנפלור/ קמח טפיוקה
1 כף גדושה (10 גרם) שמרי בירה
3 כפות גדושות קמח עדשים/חומוס
1-1.5 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק
1 פרח ברוקולי גדול

אופן ההכנה

1. שטפו וחתכו את הברוקולי לפרחים קטנים/ קצצו הכל, והשרו במים רותחים במשך כ10-15 דקות, וסננו.
2. חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
3. הכניסו את שני סוגי הטופו למעבד מזון או בלנדר, ותטחנו למרקם חלק ואחיד. 
4. ערבבו בקערה את כל שאר הרכיבים חוץ מהברוקולי, למרקם אחיד, ואז חברו עם משחת הטופו וערבבו היטב. תטעמו לראות אם זה מלוח מספיק (זה צריך להיות קצת מלוח יותר ממה שתרצו כי המליחות מתעדנת באפייה).
5. הוסיפו את הברוקולי וערבבו לפיזור אחיד.
6. שמנו מעט תבנית מלבנית קטנה (אני השתמשתי בגודל 17*24, אפשר 20*20 וכו'). ושפכו פנימה את התערובת. שטחו לגובה אחיד.
7. הכניסו לתנור החם ואפו במשך כ40 דקות, עד שהחלק העליון מתייבש ומזהיב והתערובת יציבה.
8. הוציאו והניחו לפשטידה להתקרר לחלוטין.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • עדיף לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות כפי שרשמתי. ניתן לראות שאני חתכתי לגדולות, וזה יותר מקשה על החיתוך וחבל.
  • זאת בכל זאת פשטידה ללא גלוטן, אז היא יוצאת יותר רכה ופחות יציבה קצת מפשטידה קלאסית, אבל היא כן טעימה מאוד ונוחה לחיתוך:)
  • היא כמובן צריכה להתקרר כדי להתייצב מספיק. 
  • ניתן להשתמש רק בטופו רך/רגיל, ולהוסיף מעט חלב סויה לא ממותק, עד להגעה למרקם של גבינה.
  •  ניתן להשתמש בירק אחר.
  •  ניתן לוותר על שמרי הבירה, אבל חבל.
  •  ניתן להחליף חלב במים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

6 מחשבות על “פשטידת ברוקולי טבעונית ללא גלוטן!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה