vegan freinly
WhatsApp Image 2022-07-31 at 06.21.59

כדורי בראוניז טבעוניים!

WhatsApp Image 2022-07-31 at 06.21.59

כדורי בראוניז טבעוניים!

זמן הכנה: 45 דקות
רמת קושי: קל
מעבד מזון
חטיף טעיםםםם וכיפי שעושה שימוש חכם בשאריות;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

מי שעוקבת אחרי יודעת שאני שונאת לזרוק אוכל,
אז לרוב אני אמצא שימוש יצירתי יותר לשאריות או לאפייה שהשתבשה.

לפני כמה שבועות אפיתי בטעות את הבראוניז שלי קצת יותר מדי זמן..
אז במקום פאדג' בראוני לח קיבלתי עוגה בחושה יבשה. והרבה ממנה.
היא טעימה ממש- אבל המרקם לא טוב.
אז הקפאתי אותה בקופסה ואמרתי שנגיע לזה.

לפני שבועיים התחלתי לרוקן את הפריזר לקראת הטיסה
אז הפשרתי את העוגה,
והכנתי ממנה כדורי בראוניז מטורפיםםם ממש בקלות!!
לקחתי אותם לסדנאות שלי והביקורות היו מהללות במיוחד.

אז ידעתי שחובה שיהיה פה מתכון.

מעכשיו תדעו מה לעשות עם עוגה שנאפתה יותר מדי,
וגם כנראה שתכינו עוגה במיוחד רק בשביל הדבר הטעים הזה…

מצרכים

ל30-35 כדורים

**אפשר לשחק עם המידות ולא למדוד, הסבר בהערות.

לכדורים:
700 גרם ( כמעט 2 ליטר) עוגה מפוררת (במקרה הזה- בראוניז יבשים)
180 גרם (3/4 כוס) חלב צמחי

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
כף שמן
קצת מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה

1. הכינו את הכדורים:
זרקו למעבד המזון את העוגה היבשה וטחנו לפירורים דקים.
שפכו פנימה את החלב וטחנו לתערובת בצקית ואחידה.
תטעמו. אם צריך לשפר את הטעם אפשר להוסיף אבקת קקאו ו/או אבקת סוכר (זה גם מומלץ אם המרקם יצא רך מדי).
כדררו כדורים אחידים מהתערובת אל משטח או כלי שאפשר להכניס למקפיא- והקפיאו.
אם התערובת דביקה ורכה מדי- כדאי להכניס לשעה למקרר ואז לכדרר ו/או להרטיב טיפה את הידיים.
2. צפו את הכדורים:
לאחר שהכדורים קפאו (לרוב לפחות אחרי שעה במקפיא) המיסו את השוקולד והשמן בקערית להמסה מלאה (בבאן מארי או במיקרוגלים ל30 שניות כל פעם ולערבב).
הניחו נייר אפייה על מגש שיכול להיכנס למקפיא או למקרר.
הניחו בכל פעם כדור בשוקולד המומס ובעזרת מזלג טבלו אותו, נערו היטב מעודפים והניחו על נייר האפייה. (הדגמה בסרטון)
אם תרצו אפשר 'לזלף' מהשוקולד המומס מעל הכדור בעזרת המזלג ולפזר קצת מלח גס.

המשיכו ככה עם כל הכדורים, הכניסו למקרר/פריזר לרבע שעה, העבירו לקופסה אטומה ושמרו במקרר/פריזר- ותתענגו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אני יודעת שאי אפשר תמיד לשקול את העוגה או לדעת כמה יהיה, אז תלכו על אותו העיקרון- צריך מעט מאוד חלב על הרבה עוגה. (לי יש מיכל של 2 ליטר במעבד המזון אז פשוט מילאתי אותו אבל תעבדו עם מה שיש!). פשוט תטחנו את העוגה שיש, ואז תוסיפו טיפה חלב ותטחנו, ותמשיכו ככה עד לקבלת בצק טעים:)
  • בגלל שהשתמשתי בבראוניז והמרקם של הכדורים פאדג'י- זה כדורי בראוניז, אבל אפשר לעשות את זה עם איזה עוגות ועוגיות יבשות שיש בבית! אפשר לעשות כדורי אוראו! או מיקס. או אם תשתמשו בסתם עוגת שוקולד זה עדיין יתקבל ככדורי בראוניז;)
  • אני השתמשתי בחלב סויה, כל חלב יעבוד, אפשר גם קרם קוקוס או שמנת צמחית אבל זה שמן יותר אז פחות מתאים ספציפית לבראוניז (או לאוראו) אבל כןלרוב המאפים האחרים.
  • אפשר לא לצפות בשוקולד ופשוט לצפות בקקאו או שבבי קוקוס או סוכריות או מה שתרצו- כמו כדורי שוקולד.
  • אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לתערובת הבצקית לשדרוג מושחת.
  • אם זה עשה לך חדק להכין בראונז, אז הנה מתכון מצוין:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לוובינר שלי בחינם!

רוצה להצליח לבשל יותר?

די לשעות על גבי שעות במטבח
די לתסכול ולייאוש
די להסתכל על המטבח כעל האויב

יש לי את השיטה המנצחת 
לבשל מקסימום דבירם במינימום זמן
ואפילו בהנאה

והחלטתי לחשוף אותה בחינם.
(יש גם אופציה להקלטה)

בא לך שייק שווה?

עוד לא ראית את חוברת השייקים שלי??

חוברת שלמה של מתכונים לשייקים וסמוד'י בולז
במגוון טעמים
עם פירוט על ערכים תזונתיים
עם מתכון בונוס לאייסקפה
עם מדריך מקיף להרכבת השייק המושלם!
בחינם כמובן:)

איך להפסיק לפחד מבצק מבלי לצאת מהבית, ובלי להשקיע המון כסף, זמן ומאמץ?
הצטרפו לאתגר הבצק!

ב28 יום תלמדו להכין
4 מתכוני בסיס מ4-5 רכיבים,
תצטרכו להשקיע בזה רק 4 שעות בטוטאל
ולהשתמש רק בקערה, כף ותנור.

בלי ללכלך את כל המטבח, בלי צורך בניסיון קודם, הכי פשוט שיש.