20210421_165640

חטיף שכבות טבעוני – בראוניז ובצק עוגיות

20210421_165640

חטיף שכבות טבעוני – בראוניז ובצק עוגיות

זמן הכנה: 40 דקות + הקפאה
זמן אפייה: 20 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
קינוח מושחת וטעים, מוגש קר, ניתן לשמור בפריזר, פשוט להכנה, וטעיםםם כבר אמרתי??
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני אוהבת לקחת מתכונים קיימים שלי
ולהפוך אותם לקינוחי שכבות.
זה מה שעשיתי השבוע
כשחברה שלי החליטה שהיא טסה להתחתן בקפריסין בסופש
אז יאללה נעשה מסיבת רווקות מאולתרת באמצש
ולא היה לי זמן להכין עוגת רושם רצינית
והייתי צריכה משהו שיחזיק בכיף נסיעה ו3 שעות בחוץ
אבל שכן יהיה מיוחד וחגיגי!
חשבתי וחשבתי
ונזכרתי שפעם מזמן לפני הטבעונות
הכנתי בראוניז עם שכבת בצק עוגיות
שזה שני דברים שאני מאוד מאוד אוהבת
והשילוב ביניהם מעולהההה
ואז נזכרתי שכבר פיתחתי מתכונים כאלה
לכל דבר בנפרד
אז יאללה נאחד!
 
כיוון שזה מבוסס על המתכון שלי לפאדג' בראוניז
ועל המתכון של בצק העוגיות מהגלידה שלי
לא חשבתי בהתחלה שאפרסם מתכון
אבל כשהעלתי את התמונות לסטורי
קיבלתי מבול של הודעות!
והבנתי שיותר מסובך לתת לינקים
ולהסביר את ההתאמות שעשיתי
מאשר פשוט להעלות את זה כמתכון חדש.
 
אז קבלו מתכון מושלם לקינוח מושלם!
יוצאת כמות גדולה מאוד
שאפשר להקפיא (שימוש!)
כל שכבה דורשת רק ערבוב מרכיבים בקערה (פשוט!)
העניין היחיד שזה שכבות ושזה צריך כל הזמן לנוח בקירור
אז כדאי לעשות את זה (כמוני) ביום שגם ככה
תהיו בו במטבח (או בבית) לאורך זמן:)
וואו כמה שזה משתלם…

מצרכים

לתבנית 25X25 או 20X30
 
לפאדג' בראוניז:
350 גרם (3/4 1 כוס) שוקולד מריר איכותי
240 גרם (1 כוס) חלב צמחי
75 גרם (1/3 כוס + כף) שמן צמחי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
90 גרם (1/3 כוס גדושה) רסק תפוחים
195 גרם (1/3 1 כוס + 1 כף) קמח לבן
40 גרם (5 כפות) קקאו
רבע כפית מלח
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ'יפס לבן
 
לבצק עוגיות:
80 גרם (5 כפות) חמאת שקדים
120 גרם (1/2 כוס) מים
130 גרם (2/3 כוס) שמן
1 כפית תמצית וניל
160 גרם (1/3 1 כוס) אבקת סוכר
60 גרם (1/2 כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח אפוי (הסבר למטה)
קורט מלח
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס
 
לגנאש שוקולד:
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד מריר
150 גרם (2/3 כוס) קרם קוקוס

אופן ההכנה

1. הכינו את הבראוניז:
חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
מדדו לקערת הכנה את השוקולד והחלב וחממו דקה וחצי במיקרו. ערבבו עם מטרפה עד להמסה מלאה ומרקם חלק (אם צריך חממו עוד טיפה). 
הוסיפו פנימה שמן, סוכר ורסק תפוחים וערבבו.
הוסיפו קמח, קקאו ומלח וערבבו עד למרקם אחיד.
הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו לפיזור אחיד.
שפכו לתבנית אפייה ושטחו לגובה אחיד (איך שתכניסו ככה זה ייצא).
הכניסו לתנור ל20 דקות (כל התערובת תתייצב, בעיקר הקצוות ייראו אפויים).
הוציאו והניחו לבראוניז להצטנן. העבירו למקרר/פריזר כדי שיהיה קר בשלב הבא.
 
2. הכינו את בצק העוגיות:
קודם כל צריך לאפות את הקמח, כדי שיהיה אפשר לאכול אותו מבלי לקבל כאבי בטן. אני ממליצה שבזמן שהבראוניז בתנור, הניחו נייר אפייה על מגש האפייה של התנור, פזרו עליו את כמות הקמח של הבצק, וכשתוציאו את הבראוניז הכניסו את הקמח, הורידו את הטמפרטורה ל150 מעלות, והשאירו ל10 דקות. הוציאו והניחו להתקרר (אפשר להעביר בזהירות לקערה ולמקרר/פריזר לזירוז).
ערבבו בקערה את חמאת השקדים והמים בעזרת מטרפה כמה שאפשר, אם זה עדין לא במרקם חלק לחלוטין זה בסדר. הוסיפו פנימה שמן, וניל וסוכרים והמשיכו לערבב. עברו ללקקן, הוסיפו את הקמח והמלח וערבבו עד למרקם חלק. הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו לפיזור אחיד.
 
3. אחדו את השכבות:
הוציאו את הבראוניז (הוא צריך להיות לפחות קריר). הניחו מעליו את בצק העוגיות (כדאי לפזר בגושים, כך יהיה יותר קל למרוח). בעזרת מרית או לקקן מרחו לשכבה בגובה אחיד ככל האפשר. 
(*בסרטון ההכנה מיהרתי והכנתי את בצק העוגיות עם קמח שלא הספיק להתקרר, ולכן כשמרחתי נמסו קצת השוקולד-צ'יפס, שזה כמובן לא פגם בטעם, רק קצת במראה, מצד שני זה היה יותר נוח למריחה כי הבצק היה רך). 
העבירו למקפיא לפחות לשעה.
 
4. צפו בגנאש:
המיסו במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס לדקה, וערבבו למרקם חלק (אם צריך חממו עוד טיפה. אפשר כמובן בבאן-מארי). שפכו מעל בצק העוגיות ומרחו בעזרת מרית לשכבה אחידה (שימו לב שאם העוגה הייתה הרבה זמן בהקפאה תצטרכו לפעול מהר כי זה יתייצב מהר).
 
5. החזירו לעוד חצי שעה לפריזר, הוציאו, חלצו, ופרסו לחתיכות. (אם זה קשה מדי אפשר לתת לזה להפשיר כמה דקות או לחמם סכין טובה במים רותחים) אני חתכתי לקוביות של 4X4, אבל תחתכו איך שתרצו!
אפשר לשמור במקרר ו/או במקפיא (יוצאת כמות גדולה). 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות מטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. לא ממליצה להשתמש בקמחים מלאים, אבל אפשרי- תצטרכו להוסיף מעט חלב צמחי לבצק.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן צמחי יעבוד.
  • בבצק עוגיות אפשר להשתמש בממרח בהיר אחר במקום חמאת שקדים (חמאת אגוזים אחרת, ממרח לוטוס, חמאת בוטנים…) אם תשתמשו בממרח מתוק, הפחיות כף סוכר מהתערובת.
  • אפשר כמובן להכין בכמויות קטנות יותר בתבנית קטנה יותר, או בתבנית גדולה וייצא נמוך יותר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה