
הכי פשוט
הכי טעים.
זה מוכיח את עצמו שוב ושוב.
העוגיות האלה שוות בקטע אחר
אם הן היו בטינדר הן היו מקבלות מאצ'ים כל היום
אם הן היו כלב היו מאמצים אותן ראשונות
אם הן היו בבחירות הן היו נבחרות לנהל את המדינה
הן קראנצ'יות מבחוץ ורכות מבפנים
בטעם עשיר של שוקולד
עם מלא חתיכות שוקולד נמסות
לוקח עשר דקות להכין אותן
ועשר דקות לאפות אותן
מהמצרכים הכי פשוטים שיש
והן מקמח כוסמין.
צריך להוסיף?

מצרכים
רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (110 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (60 גרם) חלב סויה
כפית תמצית וניל
יבשים:
1/2 1 כוס (180 גרם) קמח כוסמין לבן
1/4 כוס (30 גרם) קקאו (לטעם שוקולד עמוק יותר הוסיפו עוד כף שטוחה)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
תוספות:
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד ציפס/שוקולד קצוץ גס
אופן ההכנה
1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. ערבבו בקערה את כל הרטובים בעזרת מטרפה למרקם אחיד.
3. הוסיפו פנימה את היבשים וערבבו היטב בעזרת לקקן/כף עד למרקם בצקי אחיד.
4. הוסיפו את השוקולד וערבבו לפיזור אחיד.
5. רפדו מגשי תנור בנייר אפייה.
6. צרו כדורים אחידים (כ20 עוגיות) והניחו במרווחים של כ2 ס"מ על גבי נייר האפייה. ניתן להוסיף עוד שוקולד צ'יפס מעל העוגיות לקישוט.
7. הכניסו לתנור החם ל9 דקות, העוגיות יתפחו, יתפסו, ייסדקו ויתייבשו מלמעלה.
8. הוציאו והניחו להן לפחות 5 דקות להתקרר.
לפני שעולות השאלות- תרדו מטה לקרוא את ההערות;)

הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- השילוב של הסוכרים אחראי על המרקם המושלם, אז אני ממליצה שלא להחליף.
- אפשר להשתמש בחלב צמחי אחר
- אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל. אפשר להחליף לקמח מלא/כוסמין מלא, ולהוסיף טיפה חלב.
- המתכון מבוסס על המתכון הזה של בלוגרית אמריקאית מהממת.













קודם
הבא
30 מחשבות על “עוגיות בראוניז טבעוניות ב10 דקות!”
This receipt is great !!!! All the time I am making this with my 2 years old daughter so easy and sooo tasty !!!! Thanks so much !!! 💖💖💖💖💖 now is part of the family’s menu
yay!!! I am so happy to hear that!!:)
היי יש אפשרות להמיר את החלב הצמחי במשהו אחר?
מים:)
תודה על המתכון, יצא אחלה. ממליצה באמת להוריד קצת באבקת קקאו
תודה!
ואת צודקת, הייתה שם טעות בהמרה לכוסות מדידה, תיקנתי תודה:)
אשמח לדעת האם סוג בצק העוגיות הזה ירוויח מקירור של יממה במקרר?
או שאין טעם לנסות?
תודה 🙂
היי:) אין טעם. יותר סיכוי שזה יזיק מאשר יעזור.
שלום
יצאו עוגיות במרקם מעולה ממש
לטעמי קצת מתוק מדי, משנה מאיזה סוכר להוריד?
איזה כיף:) ממליצה להוריד מהלבן או קצת משניהם
אפשר להמיר את השמן הצמחי בחמאה?
כן
האם ניתן להחליף את הסודה לשתייה במשהו, או שהיא חלק ממה שגורם לזה להיות טבעוני ועדיין להצליח?
היי עינת
אין שום קשר בין סודה לשתייה לבין טבעוני/לא טבעוני במקרה הזה, רק מדובר בהתפחה של העוגיות:) אפשר להחליף לאבקת אפייה ופשוט ההתפחה תיראה טיפה שונה.
אם אני ממירה את הסודה באבקת אפייה, כמה אבקת אפייה לשים? תודה😊
ההמרה ביניהן תמיד שווה:) 1:1
היי, האם ניתן להחליף לשמן קוקוס ? במידה וכן, אותה כמות ?
היי, כן:)
וואוו, נראה נהדר !
אפשר לעבוד עם כף גלידה קפיצית במקום לכדרר ? או שהכידרור גורם לדחיסות של הבצק וזה מה שנדרש כאן ?
תודה:)
אין בעיה להשתמש בכף קפיצית (וגם בה אפשר לדחוס כשרוצות)
מתכון מעולה, הכנתי כבר אינספור פעמים בדיוק כמו שהוא כתוב (וזה נדיר כי בדר"כ אני תמיד משנה!)
יוצאות עוגיות מדהימות!!!!
תודה רבה 🙂
ישש איזה כיף לשמוע:))
יש לי סוכר חום דמררה , מתאים למרקם?
לא
העוגיות טעימות מאוד אבל הן לא נפתחו לי אלא נשארו כדורים… מה עשיתי לא בסדר?
הכוונה שהן לא תפחו בכלל?
כנראה הבעיה בסודה לשתייה, או מעט מדי או שהיא לא טובה כבר..
האם יש דרך להמיר את הקמח לקמח לל"ג?
את יכול פשוט להחליף את הקמח לקמח לל"ג חליפי, זה אמור להיות בסדר. יש גם מתכון בבלוג לעוגיות בראוניז מקמח טף
עשיתי כמה שינויים קלים במתכון ויצאו נהדר, קריספיות מבחוץ ופאדג׳יות מבפנים.
-הוספתי שתי כפיות קפה מהולות במעט מים רותחים, מתוך סך כמות החלב.
-הורדתי כף גדושה של קמח.
-אפיתי כשמונה דקות ופיזרתי מלח גס מעל, עשיתי להן קצת ניתוח פלסטי עם כוס כשיצאו שיהיו עגולות ויפות 🙂
תודה רבה על המתכון 💕
איזה כיף! נשמע מעולה