vegan freinly
WhatsApp Image 2022-03-14 at 18.38.22 (2)

אוזני המן טבעוניות בטעם חמאת בוטנים במילוי פאדג' בראוני

WhatsApp Image 2022-03-14 at 18.38.22 (2)

אוזני המן טבעוניות בטעם חמאת בוטנים במילוי פאדג' בראוני

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מעבד מזון
מצאתי את אוזני ההמן המועדפות עלי.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

באמת שהתכוונתי לשים כבר מאחורי את מתכוני החג
אבל אתמול פתאום הרעיון הזה נכנס לי למוח ולא שיחרר
אז הייתי פשוט חייבת להכין אותן
and I'm glad I did!!!

אוזני המן מבצק מאודדד פריך בטעם עדין של חמאת בוטנים

במילוי פאדג' בראוניז.

נראה לי שאמרתי מספיק.

מצרכים

ל25-30 יחידות

לבצק:
150 גרם (1 כוס + כף מדידה) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
50 גרם (1/4 כוס) שמן קוקוס קר
45 גרם (3 כפות מדידה) חמאת בוטנים
45 גרם (3 כפות מדידה) מים

למילוי בראוניז:
75 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
60 גרם (1/2 כוס) חלב צמחי
30 גרם (3 כפות) שמן
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
25 גרם (3 כפות מדידה) קקאו
קורט מלח
40 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס/שוקולד קצוץ

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק: מדדו למעבד מזון קמח, אבקת אפייה, מלח, אבקת סוכר ושמן קוקוס (כדאי לקרר ולחתוך את השמן) וטחנו לפירורים דקים. ערבבו היטב בקערית את חמאת הבוטנים עם המים, הוסיפו וטחנו לקבלת פירורים גדולים ודביקים של בצק. העבירו לניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.
2. הכינו את המילוי: ערבבו בקערה בעזרת מטרפה- סוכר, חלב ושמן. הוסיפו פנימה קמח, קקאו ומלח (כדאי להעביר במסננת) וערבבו היטב. הוסיפו שוקולד וערבבו. העבירו לשק זילוף אם יש, אם לא רק כסו את הקערה והכניסו למקרר לפחות לחצי שעה.
3. עצבו את האוזניים- קחו חצי מהבצק והניחו בין 2 ניירות אפייה ורדדו לעובי של כחצי סנטימטר. הפרידו את הנייר העליון מהבצק- והחזירו מעליו. הפכו הכל לצד השני והסירו את נייר האפייה שעכשיו למעלה (והיה קודם למטה). קרצו עיגולים. במרכז כל עיגול זלפו את המילוי- או הניחו כפית גדושה ממנו. קפלו את העיגולים לצורת אוזניים. אם הבצק לא נדבק מספיק טוב- הרטיבו טיפה עם מים. המשיכו כך עם שאר הבצק. אפשר לקשט בקצת מלח גס מעל. העבירו את האוזניים למקפיא ל10-15 דקות.
4. חממו תנור ל175 מעלות טורבו.
5. העבירו את האוזניים למגש אפייה ואפו במשך 15-20 דקות עד שהתחתיות של האוזניים מזהיבות. הוציאו והניחו להן להצטנן כמה דקות. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
6. תאכלו ותהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן באותו משקל.
  • אפשר לטחון לבד סוכר לקבלת אבקת סוכר מאיזה סוכר שתעדיפו, חשוב שיהיה באבקה
  • אני השתמשתי בשמן קנולה וחלב סויה, אפשר להחליף לאיזה סוג שתרצו, אפשר מים במקום חלב.
  • למילוי יותר לילדים (פחות דגש על שוקולד מריר) או יותר פאדג'י- הורידו כף אחת של קקאו.
  • שימו לב שיש הבדל בין כף מדידה לכף רגילה, לרוב כף מדידה מכילה פי 1.5 מכף רגילה.
  • אם יישאר מהמילוי אפשר פשוט להכין ממנו עוגיות.
  • הבצק קצת קשה לרידוד כי הוא מתרכך בקלות, לכן אני ממליצה לרדד בין ניירות אפייה. אפשר כמובן להחליף לבצק אחר.
  • אפשר להחליף שמן קוקוס לחמאה טבעונית
  • אפשר להחליף לחמאת אגוזים אחרת
  •  
  • אני קרצתי עיגולים בקוטר 6 ס"מ ויצאו לי כ30 יחידות.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “אוזני המן טבעוניות בטעם חמאת בוטנים במילוי פאדג' בראוני”

    1. תודה. יש כל מיני סוגים בחנויות.. יש לvega ולvegan choice, ויש מחמאה ויש נטורינה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)