IMG_20200808_190947

גלידת שוקולד ובראוניז טבעונית משוגעת

IMG_20200808_190947

גלידת שוקולד ובראוניז טבעונית משוגעת

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל בלנדר/ בלנדר מוט ומכונת גלידה יעזרו
עכשיו תוכלו להכין גלידה מושחתת וטעימה בטירוף לבד בבית!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
גלידה טבעונית.
כן זה אפשרי.
לא בטעם קוקוס.
לא בטעם פרווה.
בלי שמנת צמחית.
 
הגלידה האהובה עלי בעולם הייתה 
שוקולד פאדג' בראוני
של בן&ג'ריז.
חיסלתי אותה בשניות.
אהבתי את המרקם העשיר והכבד
את הטעם הסופר שוקולדי
ואת החתיכות הכיפיות של הבראוניז
שכל הזמן חיפשתי….
 
ואז נהייתי טבעונית
ואז הגיעה הגרסה הטבעונית
ואני מצטערת, אבל היא לא עמדה בציפיות…
 
ואז קניתי מכונת גלידה
ואז מצאתי מתכון מדהים
ואז שיניתי אותו טיפה
ואז נולדה הגלידה הזאת
שחד משמעית מנצחת הכל
ואין מי שהעיד.ה אחרת
ורוב הטועמים והטועמות
היו אוכלי כל
אז כשאני אומרת חד משמעית
אני מתכוונת לזה.
 
אז תתכוננו להפיל לסתות
ולמלא אותן בגלידה 
הכי טעימה בעולם.

מצרכים

1/2 1 כוסות (360 גרם) קרם קוקוס
1 כוס – פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר
1/2 כוס (70 גרם) קקאו
קורט מלח
כפית תמצית וניל
 
1/2 1 כוסות (360 גרם) חלב צמחי
170 גרם שוקולד
 
+ בראוניז!

אופן ההכנה

1. להכין בראוניז! אני פשוט הכנתי את הפאדג' בראוניז שלי, ללא התוספות, באינגליש קייק. כשהיא הצטננה קיררתי במקרר, ואז הוצאתי ופרסתי לקוביות.
 
2. להכין גלידה! להרתיח בסיר את כל המרכיבים (עד החלב והשוקולד) תוך ערבוב מתמיד. 
לאחר הרתיחה להורידאת הסיר מהאש, ולהוסיף את השוקולד. לערבב עד שכולו נמס פנימה.
להוסיף כוס חלב ולערבב עם בלנדר מוט עד שהכל אחיד ומוקצף (כלומר אוורירי ותפוח, זה עדין נוזלי).
 
3. אם יש לך מכונת גלידה- צריך לקרר את הבלילה למהלך הלילה (או לכמה שעות טובות להתייצבות), ולמחרת להעביר למכונת הגלידה, להוציא את הגלידה לקופסה ולערבב פנימה את חתיכות הבראוניז- באיזה כמות שתרצו, וזהו.
 
אם אין לך- אז צריך לשים את הקופסה בפריזר ולהמשיך בשלבים.
4. אחרי שעה של הקפאה, כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, ערבבו היטב את הכל והחזירו לפריזר. המשיכו כך כל חצי שעה לפחות עוד 3 פעמים**. בפעם האחרונה ערבבו פנימה את הבראוניז- באיזה כמות שתרצו, וזהו.
 
**אם לא תוכלו להישאר באזור לעשות זאת, אפשר להעביר את התערובת הקפואה למעבד מזון או בלנדר (צריך לשבור אותה לחתיכות כדי שיהיה יותר קל לטחון) וטחנו למרקם אחיד, והחזירו לפריזר. כדאי לעשות זאת לפחות עוד פעם אחת. במידה ובחרת בדרך זו, יש להוסיף את הבראוניז רק לאחר הטחינה הסופית. 
 
***אם תרצו להכין ארטיקים, אפשר לוותר על כל ההתעסקות שתורמת למרקם הגלידתי, וישר לשפוך את התערובת מהבלנדר לתבניות ארטיקים. אפשר גם לתבנית קרח להכנת גלידוניות. 
 
תהנו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • לדעתי חצי מכמות הבראוניז שלי תספיק, אבל זה טעים כנשנוש בפני עצמו:) אז כיף שנשאר. גם אפשר לשמור במקפיא להכנה הבאה.
  • ניתן להחליף את הסוכר בממתיק אחר. לדעתי הכי טוב עם סוכר, גם למרקם, אבל זה עדין ייצא טוב:)
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב, קחו בחשבון שהגלידה תצא פחות שמנה ויותר רכה. אני אוהבת את המרקם הכבד, אבל זה עניין של טעם.
  • אני השתמשתי בחלב סויה (לא ממותק). אני חושבת שזה ילך גם עם חלב אחר, אבל בטח הלציטין שבסויה כן עוזר בחיבור והייצוב, אז אם לא תרצו סויה אני ממליצה לשלב עם חלב אחר או להוסיף מייצב שמתאים לגלידה (כמו לציטין או קסנטן גאם וכו').
  • אם אין בלנדר מוט, אפשר להשתמש בבלנדר או לוותר על השלב הזה.
  • ניתן כמובן להכין את הגלידה בלי תוספות או עם תוספות אחרות. זה יוצא נפלא גם עם שברי אוראו למשל. 
  • המתכון מבוסס על המתכון המצוין הזה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה