vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת גזר טבעונית מושלמת עם אייסינג גבינתי

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 50 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים אבל מעבד מזון והקצפה יעזרו
פשוטה ומוצלחת מעל לכל הציפיות
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אני מודה שזה פחות הקטע שלי…

אני הרי יותר במושחת ובשוקולדי, ועוגות גזר מעולם לא דיברו אלי…
ככה שגם מאודדד ספורות הפעמים שאכלתי אותן,
והיה רק מתכון אחד שהכנתי וזה כשעבדתי בקונדיטוריה ומדי פעם הכנו אותו להזמנה.
שם זה התחיל ונגמר.
אבל העוקבות שלי ממש אוהבות עוגות גזר מסתבר…
ולפני שבוע וחצי גיליתי שאגרתי כמויות לא הגיוניות של גזר
אז הבנתי שזה הזמן.

יצרתי לי מתכון ויצאתי לדרך
כשהודעתי בסטורי שזה התכנון שלי-
כתבו לי וביקשו ממני להכין גם אייסינג
זאת הרגישה לי כמו כמות קטנה מדי בשביל להכין את גבינת השמנת מאפס שלי
והייתה לי מאמאקיו נהדרת במקרר
אז הלכתי על השיטה הקלאסית (והוספתי מלא אפשרויות בהערות)

הניסיון הראשון יצא מושלם.
איך אני יודעת?
כשסיימתי לצלם אכלתי את החתיכה שפרסתי,
ופשוט לא יכולתי להפסיק. ממש ממש טעים.
ואז הבנזוג, שבכלל לא אוכל מתוקים, גם נהנה מכמה ביסים שחזר אליהם במיוחד.
ואז נותרתי עם עוגה שלמה, בכל זאת..
בערב הלכתי להופעה של אחי אז לקחתי איתי את העוגה, וכשהם סיימו פתחתי, חתכתי, וחילקתי לשחקנים ולקהל שנשארו לדבר, 
ובכל פעם שמישהו נתן ביס- נפתחו לו העיניים!
חזרו אלי לומר לי כמה שזה טעים ולבקש עוד בביישנות.
העוגה חוסלה תוך שתי דקות וקיבלה כל כךךך הרבה מחמאות
(כמובן שאז סיפרתי שזה טבעוני וגם מזה נרשמה התלהבות)

בקיצור- תעופו על זה בוודאות.
וזה כמובן פשוט להכנה כמו כל עוגה בחושה;)

אז יאללה, דיברנו מספיק,
לעבודה.

מצרכים

לאינגליש קייק 30X10
לעוגה-
רטובים:
135 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
65 גרם (1/3 כוס) שמן
120 גרם (1/2 כוס) רסק תפוחים
120 גרם (1/2 כוס) חלב צמחי + 1 כף מיץ לימון/חומץ
80 גרם (1/3 כוס) מים
יבשים:
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
תוספות:
270-300 גרם (כ3 גזרים) גזר מגורר דק
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך/ פקאן
70 גרם (1/2 כוס) צימוקים

לאייסינג:
130 גרם (1/2 כוס) גבינת שמנת טבעונית/ החלק הקשה של קרם קוקוס 20% מקורר
4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. שמנו תבנית/ רפדו בנייר אפייה והדליקו תנור על 170 מעלות טורבו.
2. גררו את הגזרים בחלק הדק של הפומפיה (הכי נוח להיעזר בסכין הפומפיה של המעבד מזון אם יש לך)
3. הכינו את הבלילה:
ערבבו יחד חלב צמחי עם כף לימון בקערית.
מדדו לקערת הכנה את כל שאר הרכיבים הרטובים, הוסיפו את תערובת החלב, וערבבו הכל היטב בעזרת מטרפה.
הוסיפו את היבשים, וערבבו שוב בעזרת מטרפה עד לתערובת אחידה וכמה שיותר חלקה (בשלב הזה יש לך בלילה לעוגת תבלינים טעימה).
הוסיפו את התוספות וערבבו לפיזור אחיד בעזרת לקקן או כף.
4. העבירו את הבלילה לתבנית, יישרו לגובה אחיד והכניסו לתנור החם ל45-50 דקות. אני ממליצה לסובב את התבנית באמצע האפייה, ולהתחיל לבדוק בעזרת קיסם עץ במרכז העוגה אם היא אפויה לאחר 40 דקות.
5. הכינו את האייסינג (אופציונלי, פירוט בהערות):
הקציפו היטב את הגבינה עד למרקם קרמי. הוסיפו את אבקת הסוכר- כדאי מאוד להעביר דרך מסננת דקה כדי להימנע מגושים- והקציפו בזהירות יחד לקרם סופי.
6. מרחו או זלפו את האייסינג על העוגה לאחר שהצטננה בחוץ. אני הוספתי מעל גם קצת אגוזי מלך קצוצים לקישוט.
7. הגישו ותהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף סוכר חום כהה לסוכר קוקוס, וסוכר לבן לאיזה סוכר שתרצו.
  • השתמשו באיזה שמן וחלב שתרצו.
  • ניתן להשתמש בקמח לבן/כוסמין לבן. ניתן להחליף לקמח מלא כלשהו אך תצטרכו להוסיף עוד מים כדי להגיע למרקם זהה, תראו לפי הסרטון.
  • ניתן לוותר על הג'ינג'ר והמוסקט- אבל חבל.
  • אפשר להשתמש בתערובת פמפקין ספייס במקום שלושת התבלינים אם יש לך.
  • אפשר לוותר על האגוזים והצימוקים.
  • אפשר לוותר על האייסינג, הוא מוסיף אבל לא קריטי. זה האייסינג הקלאסי בעיקרון, הפעם החלטתי ללכת על גבינת שמנת קנויה בניגוד למה שאני עושה לרוב. השתמשתי בגבינה השמנת הטבעית של מאמאקיו ויצא נפלא. אפשר להשתמש באחרת, כמו טופוטי.
    אופציות נוספות-
  • אפשר להכין אייסינג רגיל, כלומר לערבב חלב צמחי/מיץ לימון עם אבקת סוכר. במקרה הזה 100 גרם (שקית) אבקת סוכר עם 3-4 כפות נוזל.
  • אפשר להכין קצפת- להקציף 200 גרם קרם קוקוס 20% שומן קר/קצפת צמחית/שילוב עם 2-3 כפות פודינג וניל.
  • אפשר לשלב ולהקציף את הקצפת עם גבינת שמנת טבעונית.
  • אפשר להכפיל את הכמויות של האייסינג אם תרצו אותו דומיננטי יותר.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “עוגת גזר טבעונית מושלמת עם אייסינג גבינתי”

  1. החלפתי את חלב סויה בחצי כוס מיץ תפוזים ואת הלימון הפחתתי לכפית אחת. יצא מצוין. תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!