IMG_20201203_152248

מאפינס צ'אי פקאן ושוקולד לבן

IMG_20201203_152248

מאפינס צ'אי פקאן ושוקולד לבן

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מעבד מזון/בלנדר רצוי
מאפינס נימוחים, נמסים בפה, בטעמים משגעים, במשחק מרקמים, לצד כוס צ'אי חמה ומתובלת... מה עוד צריך?? אה הם גם מקמח כוסמין מלא. שלמות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
וואו.
זה מה שיש לי לומר על המאפינס האלה.

אני יודעת שאולי ציפית למתכוני חנוכה,
אבל יצרתי את מתכוני החנוכה שלי השנה
במיוחד לסדנאות הזום שלי!
מלא סוגי לביבות עם מטבלים ותוספות,
סופגניות אשל פלאפיות עם כל מיני ציפויים ומילויים,
הכל שמור לזום.
אבל נשארו עוד כמה מקומות אם תרצו להכין איתי גם;)
 
אז ישבתי וחשבתי איזה מאפה חורפי אני יכולה להכין?
מה נחשב בכלל "עוגה לחורף"?
מבחינתי כל אפייה מתאימה לחורף!
אז במהלך משחק אסוציאציות עם עצמי על החורף,
הגעתי לצ'אי,
ואז נחתה עלי ההארה-
מאפינס בטעם צ'אי!!
אני אכין צ'אי,
אשתמש בו במאפינס,
וגם יישאר לי צ'אי לשתות
win win!!
 
רשמתי לי מתכון
אמרתי לעצמי-
וואי זה יילך ממש טוב עם פקאנים!
אז הוספתי.
 
אתמול סוף סוף הכנתי
ותוך כדי חשבתי
וואי, שוקולד לבן יבוא פה טוב!!
אז הוספתי.
 
גם חשבתי שקראמבל פקאן
יהיה הטופינג המושלם
אבל לא הייתי בטוחה איך המאפין ייראה
וגם רציתי גלייז של צ'אי ופקאן סיני למעלה
ואולי לא צריך כלום?
 
אז ניסיתי הכל!
ושאלתי בסטורי שלי מה הכי טוב
והקראמבל ניצח בפער.
 
החלטתי לתת פה את כל האפשרויות.
תבחרו לבד.
מה שטוב בקראמבל
זה שזה נותן משימה
בזמן שהצ'אי מתחמם
ושהוא טעים
ושהוא ניתן להקפאה.
 
בקיצור
קבלו את המתכון הרשמי של ה"חורף" הזה:)
בבקשה קראו את ההערות
וספרו לי איך יצא!!!

מצרכים

ל- 8 יחידות
 
לצ'אי:
מקל קינמון
6 תרמילי הל
2 פרוסות ג'ינג'ר
כפית גרעיני פלפל שחור
3-4 חתיכות ציפורן
1.5 כף עלי תה שחור
2 כוסות מים
2 כוסות חלב צמחי
1-2 כפות סוכר חום
 
למאפינס:
1 כוסות (140 גרם) קמח כוסמין מלא 
1/2 כוס (60 גרם) פקאן טחון
1.5 כפית (6 גרם) אבקת אפיה
קורט מלח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר דמררה
1/4 כוס (50 גרם) שמן קוקוס מומס
2/3 כוס (160 גרם) צ'אי
1 כפית תמצית וניל 
 
1/2 כוס (60 גרם) פקאן קצוץ גס
1/2 כוס (100 גרם) נטיפי שוקולד לבן
 
לקראמבל:
4 כפות (40 גרם) סוכר חום בהיר
2/3 כוס (95 גרם) כוס קמח
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס (60) פקאן טחון 
3 כפות (35 גרם) שמן
2 כפות (30 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
 
לציפוי:
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1-2 כפות צ'אי
1-2 כפות פקאן קצוץ גס

אופן ההכנה

1. הכינו את הצ'אי:
א. הניחו את התבלינים (בלי עלי התה) על קרש חיתוך ומעכו באמצעות חפץ כבד (קערה או סיר נגיד). לא צריך להגזים ולהגיע לאבקה, אבל לשבור אותם כי זה מוציא את הטעמים. 
 
ב. העבירו אותם לקלחת או סיר קטן, הוסיפו את המים והחלב והביאו לרתיחה (אפשר להשתמש במים רותחים מהקומקום כדי לזרז את התהליך). הנמיכו את האש והמשיכו לבשל במשך 15 דקות נוספות לצמצום. הוסיפו את עלי התה וכמה ואיזה ממתיק שתרצו (הכמות הזאת מספיקה גם לכוס משקה בשבילך, מעבר למה שצריך למתכון), ערבבו היטב והשאירו ל2-3 דקות נוספות. כבו את האש.
 
ג. העבירו את התה שהתקבל דרך מסננת אל כלי עמיד בחום (עדיף כזה עם זרבובית בקצה למזיגה נוחה).
 
2. הכינו את הקראמבל:
א. טחנו כוס פקאנים בבלנדר/מעבד מזון לאבקה (לא חובה אבקה ממש דקה כמו קמח, מה שמתאפשר זה טוב). [חצי מהכמות לקראמבל, חצי בצד למאפינס].
 
ב. ערבבו בקערה את כל מרכיבי הקראמבל. התחילו עם כף ועברו לערבוב ידני. אמורים להתקבל פירורים גדולים. אם התערובת דביקה והתקבלו גושים גדולים מדי שקשה לפרק- הוסיפו כפית קמח וערבבו, הוסיפו עוד אם צריך, עד לפירורים נוחים. אם התערובת יבשה מדי והפירורים קטנים מדי – הוסיפו כפית רסק תפוחים או מים וערבבו, המשיכו עד קבלת פירורים נוחים.
 
3. הכינו את המאפינס: חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
א. שפכו לקערת הכנה פקאן טחון, קמח כוסמין, מלח, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה, וערבבו בעזרת מטרפה.
 
ב. שפכו למרכז הקערה את שאר המרכיבים (חוץ מהפקאן והשוקולד) וערבבו היטב בעזרת מטרפה עד למרקם אחיד. אל תערבבו יותר מדי! לא נורא אם יש קצת גושים. 
 
ג. חתכו גס את הפקאנים הנוספים והוסיפו לבלילה, יחד עם השוקולד, בערבוב קליל.
 
ד. הניחו 8 מנז'טים בתבנית מאפינס ומלאו אותם 3/4 גובה, או קצת יותר. 
 
ה. כסו כל מאפין בקראמבל בנדיבות, כוונו בעיקר למרכז. 
 
ו. הכניסו לתנור החם ואפו במשך כ20-25 דקות, עד שניתן לנעוץ קיסם במרכז שיוצא יבש. כדאי לסובב את המגש לאחר 15 דקות אפייה.
 
ז. הוציאו והניחו להם להצטנן לפני האכילה. 
 
**אם תרצו לצפות בגלייז במקום בקראמבל- ערבבו את אבקת הסוכר והצ'אי עד לקבל משחה סמיכה. קשטו איתה את המאפינס והדביקו מעל פקאנים.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אם אין לך איך לטחון את הפקאנים, אפשר להשתמש בקמח שקדים (שקד טחון) במקום פקאנים טחונים.
  • אפשר להחליף לקמח אחר. (לקראמבל השתמשתי בקמח לבן, גם שם אפשר להחליף).
  • גם סוכר קוקוס יילך פה טוב, אפשר גם להחליף לממתיק אחר.
  • בחרתי בשמן קוקוס כי הטעם שלו מתאים, אבל אפשר כל שמן אחר. בקראמבל אני משתמשת בשמן קנולה, אבל אפשר שמן אחר.
  • מה שגורם לזמן ההכנה כאן להיות ארוך הוא הכנת הצ'אי מאפס. אני ממש ממליצה כי זה יוצא מדהים וגם תרוויחו מזה 2 כוסות לשתייה מעבר לשימוש במתכון, אבל אין בעיה שתכינו צ'אי איך שתרצו, אפילו מתיון או חליטה מוכנה מראש.
  • אפשר להחליף את התוספות באגוזים ושוקולדים אחרים או לוותר עליהם, בעיניי הכי טעים ככה.
  • השימוש בצ'אי הטרי בתערובת כמובן גורם לה להיות חמה, מה שממיס את השוקולד מעט (ניתן לראות בתמונות). לדעתי זה יפה ונחמד, וצריך לעבוד עם זה בעדינות. אם תרצו בכל זאת לשמור על צורתו, ניתן להוסיף את השוקולד לתוך כל מאפין לאחר שתשפכו את התערובת לעטרות הנייר, זאת כמובן יותר עבודה. אפשר גם לחכות שהצ'אי יתקרר לפני ההכנה של התערובת, אבל השימוש בנוזל חם גורם למרקם כיפי למאפינס, אבל בכל זאת ייצא טוב, אז מה שתחליטו. רק ברגע שהתערובת עורבבה- חובה מיד להשתמש בה, אם תחכו איתה יותר מדי היא לא תתפח.
  • אם לא תשתמשו בכל הקראמבל- ניתן להקפיא אותו בכיף ולשלוף לאפייה כשתרצו.
  • ניתן כמובן להכפיל כמויות (של המאפינס והקראמבל, יש מספיק צ'אי). 

    מוסיפה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר:) ותמונות של כל הוריאציות לקישוט.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה