IMG_20200713_133252

ארטיק גבינה ופירות יער טבעוני

IMG_20200713_133252

ארטיק גבינה ופירות יער טבעוני

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר טוב
הפיתרון האולטימטיבי להתמודדות עם החום של אוגוסט זה למלא את הפריזר בארטיקים טעימים! וזה ארטיק מגניב ומיוחד במיוחד:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
שיא הקיץ
שיא החום
שיא הלחות
אי אפשר לשרוד את זה בלי…
ארטיקיםםםםם!!!!!
 
באתי לעזור לך לצייד את הפריזר במטעמים;)
נתחיל מהארטיק שקרה בטעות.
אולי תזהו את המצרכים מהמתכון של הטירמיסו….
מה שקרה זה שבמהלך הניסיונות שלי 
להגיע לטירמיסו המושלם
נותרה לי כמות לא מבוטלת של בלילת-גבינה שכזו
אז חשבתי לעצמי
"מה אם אני אקפיא אותה בתבניות?"
ומכאן הכל היסטוריה.
 
אז בואו תראו איזה קלללל זה להכין
ארטיק גבינה-פירות יער
מתוק וחמצמץ וסופר מרענן:))

מצרכים

2 כוסות (300 גרם) קשיו 
חבילת טופו משי 
1/3 כוס + 2 כפות (100 גרם) מיץ לימון סחוט 
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר 
פחית (400 גרם) קרם קוקוס 
4 כפות (40 גרם) פודינג וניל 
1 כוס פירות יער קפואים
 

אופן ההכנה

 
1. השרו את הקשיו 20 דקות במים רותחים (או במים מהברז למהלך הלילה שלפני) וסננו. 
2. העבירו לבלנדר, יחד עם הטופו והלימון, וטחנו למרקם חלק. אם הבלנדר גדול מספיק, הוסיפו את שאר המרכיבים – חוץ מפירות היער- וטחנו יחד. אם לא אז העבירו הכל לקערה גדולה וערבבו היטב עם מטרפה. (את הפודינג וניל רצוי לערבב בקערית נפרדת עם כמה כפות מקרם הקוקוס למניעת גושים, ואז להוסיף לבלילה). 
זאת תערובת ה"גבינה", תטעמו ותראו אם תרצו להוסיף לימון/סוכר. (הטעם מתעדן בהקפאה).
3. כעת טחנו שליש מהתערובת עם פירות היער (עם הכל בבלנדר, העביר כשני שליש לקערה והוסיפו לשליש שנותר את פירות היער, אם הכל כבר בקערה, העבירו שליש מהתערובת לבלנדר…). תטעמו ותוודאו שזה יאמי! 
4. העבירו לתבניות ארטיקים! בכל ארטיק הרכיבו בערך 2/3 מתערובת הגבינה עם 1/3 מתערובת פירות היער, וערבבו קלות עם קיסם או סכין ליצירת דוגמאות כמו שיש. לא לערבב יותר מדי כדי לשמור על 2 תערובות נפרדות.
5. אם התערובת יציבה מספיק- הכניסו מקלות ארטיקים. אם לא- בדקו אחרי 45 דקות הקפאה אם ניתן להכניס. אם התבנית שלך שוכבת ומאפשרת הכנסת מקלות גם לתערובת נוזלית אז אפשר בכל מקרה:)
6. לאחר כ3 שעות יש ארטיקים!! אם תרצו לצפות, ניתן להמיס בזהירות 200 גרם שוקולד לבן פרווה עם 2-3 כפות שמן, לשים בכוס גבוהה, ולטבול את הארטיקים:)
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • זאת כמות גדולה, מתקבלים 15-20 ארטיקים- תלוי בגודל התבניות. זה פשוט נוח כי זה אריזות שלמות:) אפשר כמובן להכין חצי כמות.
    • אפשר לטחון פירות אחרים ואפשר לא קפואים. מתקבל מרקם ממש נוח לעבודה מהקפואים.
    • אפשר לוותר על הפודינג וניל, או להחליף בקורנפלור וכפית תמצית וניל. זה פשוט תורם להסמכה, אבל לא חובה.
    • אפשר גם להעביר את תערובת הגבינה לתבנית קרח (או תבנית סיליקון של שקעים קטנים אם יש) ולהכין גלידוניות גבינה! עשיתי את זה וזה נפלא (אצרף בתמונות מטה).
    • בשביל להפוך את זה לגלידה שניתן לקחת ממנה כדורים, ולא ארטיקים, צריך מכונת גלידה. לא ניסיתי, אבל זה אמור לעבוד. כדאי גם להוסיף חצי כפית קסנטן גאם אם יש. אם תשפכו את התערובת כמו שהיא לתבנית גדולה זה לא יקפא למרקם גלידתי רך, מזהירה מראש.
    • אפשר להחליף את אבקת הסוכר במייפל/סירופ אגבה. אפשר גם לשים סוכר רגיל ראשון בבלנדר ולטחון אותו ולהוסיף עליו את השאר.
    מוסיפה כרגיל תמונות מתהליך ההכנה כדי לעזור בהבנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה