IMG_20200519_170837

פאדג' בראוניז שוקולד וגבינה טבעוני

IMG_20200519_170837

פאדג' בראוניז שוקולד וגבינה טבעוני

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
שילוב מושלם של שוקולד וגבינה בפאדג' בראוני פשוט להכנה עם עיצוב במעלף
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
האמת היא שלא היה חשק לעשות כלום ביומיים האחרונים.
עם כל מה שקורה במדינה
ומה שקורה עם הכלבה האהובה שלי
לא עשיתי עם עצמי הרבה.
אבל היום קמתי עם יותר מוטיבציה
והעובדה שיש לי בלוג ועוקבים ועוקבות
עוזרת לי תמיד במוטיבציה שלי ליצור
ואיזה מזל שעוד יש לי מתכונים
שהעלתי לפני שנה לעמוד הפייסבוק שלי
ועדין לא העליתי לבלוג;)
 
(אמנם התכנון המקורי היה
להכין אותו שוב
ולצלם יפה יותר
אבל נסתפק במה שיש)
 
בצירוף מקרים מושלם
אני מעלה היום לכאן מתכון
שיצרתי בדיוק היום לפני שנה.
פאדג' בראוניז-גבינה
שהוא מושלם לשבועות
אבל תמיד תמיד בא טוב:)
 
לפני שנה ממש התחשק לי בראוניז כזה
ויצרתי לו שותף גבינתי
שאפשר לשחק עם הגבינה שבו לפי מה שיש בבית:)
וכשהחלטתי להכין את העוגה הזאת
עלה לי ויז'ן לעיצוב מיוחד
שלשמחתי עבד בצורה מהממת!
ולשמחתך השכלתי לתעד את העיצוב בוידאו:)
 
אז הנה מתכון ממש ממש פשוט
וממש ממש טעים
שתוכלו לעצב איך שתרצו
ואם תרצו את העיצוב שלי-
יש סרטון שמסביר איך:)
ואת כל האפשרויות וההתאמות
תוכלו לראות בהסברים ובהערות למטה.
 
אז תהנו
ושיהיה לנו חג שמח ושקט.
וטעים!

מצרכים

לתבנית 25X25 או 20X30
 
לבלילת הבראוניז:
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם (2/3 כוס) חלב סויה לא ממותק
50 גרם (רבע כוס) שמן
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
60 גרם (רבע כוס) רסק תפוחים לא ממותק
125 גרם (כוס פחות כף וחצי) קמח לבן
25 גרם (2 כפות גדושות) קקאו
קורט מלח
 
לבלילת הגבינה:
175 גרם (3/4 כוס + כף) "גבינה" (גבינה טבעונית למריחה נייטרלית קנויה כלשהי או ביתית)
125 גרם (חצי כוס + כף) יוגורט טבעוני (אפשר מעדן קנוי או יוגורט ביתי או לטחון טופו משי עם 2 כפות מיץ לימון)
100 גרם (חצי כוס) סוכר 
80 גרם (שליש כוס) רסק תפוחים 
כפית תמצית וניל
20 גרם (2 כפות) מיץ לימון 
100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
 

אופן ההכנה

1. הכינו את בלילת הבראוניז: 
להמיס בקערה במיקרו שוקולד וחלב. לערבב עם מטרפה עד המסה מוחלטת. להוסיף שמן, סוכר ורסק, ולערבב היטב למרקם אחיד. להוסיף קמח וקקאו (כדאי לנפות/לסנן פנימה) ומלח, ולערבב למרקם אחיד. לכסות ולהעביר למקרר.
2. הכינו את בלילת הגבינה:
 שפכו לקערה את הכל חוץ מהקמח וערבבו היטב בעזרת מטרפה. נפו/סננו פנימה את הקמח וערבבו היטב למרקם אחיד. 
3. שפכו לתבנית ושטחו או עצבו
אפשר להעביר את הבלילות לשקיות זילוף ולזלף צורות שונות.
אפשר לשפוך פנימה כל תערובת אחת אחרי השנייה בכמה נגלות ולערב קצת עם סכין – כמו בעוגת שיש.
אפשר לשפוך שני שליש מהבראוניז פנימה, ומעל זה לשפוך את הגבינה, ומעליה להניח עם כף בכל מיני מקומות את מה שנשאר מהבראוניז, ואז לעבור עם קיסם לעשות צורות.
ואפשר לעשות כמו שאני עשיתי! (למעלה בסרטון)
ואפשר כמובן סתם לשים אחת מעל השנייה לשתי שכבות אחידות. יש מקום ליצירתיות!
4. לאפות ב170 מעלות טורבו למשך כ20-25 דקות, עד שהשוליים נסדקים והמרכז יציב, וניתן להעביר קיסם שיוצא די יבש.  
להניח להתקרר לגמרי, ולהעביר לפחות לשעתיים למקרר לפני שפורסים. 
תהנו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אני השתמשתי בגבינה שהכנתי מטופו משי וקשיו, אפשר לראות איך במתכון שלי לגבינות.
    אפשר להשתמש בגבינה קנויה או לטחון טופו משי עם קצת לימון.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אפשר בכל שמן אחר.
  • אפשר חלב צמחי אחר.
  • אם תרצו לזלף כמוני, זה הרבה יותר נוח כששתי הבלילות במרקם דומה (אם אחת נוזלית יותר זה לא נוח), אז אם יש הבדלים במרקמים כדאי לשים במקרר את התערובת הנוזלית יותר כדי שתתייצב יותר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה