20210715_174155 (1)

כדורי עוגת גבינה פירורים טבעוניים ממולאים!

20210715_174155 (1)

כדורי עוגת גבינה פירורים טבעוניים ממולאים!

זמן הכנה: 30 דקות
צריך בלנדר טוב
חטיף קר בטעם עוגת גבינה במילוי ממרח לוטוס??? תביאו לי מיד
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני יודעת שחם מדי בשביל להפעיל תנור
אבל שהחשק למתוק לא נעלם
אז תכננתי לנו את הפינוק המושלם-
כדורי עוגת גבינה פירורים
קרים ומפנקים
ממולאים בהפתעת לוטוס!
 
שילוב טעמים מושלם, כיפי ומרענן,
כדורים שאפשר לאחסן בפריזר
ולשלוף מתי שצריך פינוק
 
מדובר במתכון שפיתחתי בזמן שהייתי מוכרת קינוחים
והוא איכשהו נשכח…
וכשרציתי פינוק קר לקיץ
נזכרתי בו והחלטתי לפרסם אותו כאן
כי למה שרק אני אהנה???
 
אז יאללה לעבודה

מצרכים

כ30 כדורים
 
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) חמאת קקאו
150 גרם (1/4 1 כוס) קשיו
175 גרם (חצי חבילת) טופו משי כחול
55 גרם (1/4 כוס) מיץ לימון
45 גרם (1/3 כוס + כף) אבקת סוכר  
 
12 חתיכות (80 גרם) פתי בר  
125 גרם ממרח לוטוס
בערך 100 גרם עוגיות לוטוס/פתיבר טחונות
 

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו במים רותחים למשך 20 דקות. סננו ושטפו.
2. שברו עם הידיים או במעבד מזון (בפולסים קצרים כדי לשמור על חתיכות ולא פירורים) 12 חתיכות פתי בר.
3. המיסו את חמאת הקקאו (בפולסים של 30 שניות במיקרו, או בזהירות בסיר קטן).
4. מדדו את הקשיו, חמאת הקקאו, טופו משי, לימון וסוכר לבלנדר, וטחנו למרקם חלק.
5. העבירו לקופסה או קערה, ערבבו עם הביסקוויטים, והעבירו למקרר לשעה לפחות להתמצקות.
6. הניחו 30 תלוליות בגודל כחצי כפית של ממרח לוטוס על משטח (מגש קטן או צלחת גדולה או מכסה של קופסה) מכוסה נייר אפייה, והכניסו למקפיא.
7. טחנו עוגיות פתי בר לפירורים והעבירו לקערה.
8. הוציאו את תערובת הגבינה ואת הלוטוס הקפוא והכינו את הכדורים-
שקלו חתיכות של 25 גרם מהתערובת גבינה או היעזרו בכף קפיצית קטנה של גלידה או השתמשו בכף מטבח גדושה- שטחו קלות, הניחו במרכז עיגול לוטוס קפוא, כסו אותו בכדור הגבינה, כדררו עם היד, העבירו בפירורי הפתי בר לציפוי, והניחו על נייר אפייה על משטח נוח (ראו בסרטון). המשיכו כך עד שהכל נגמר.
*יכול להיות שהמלית והלוטוס ימסו בקלות לאחר זמן מה, במיוחד במגע עם ידיים חמות. כדאי מאוד לעבוד בחלל ממוזג, ומומלץ לחלק את הכל ל2 או להכין הכל בפעמיים, כדי לתת עוד זמן קירור לתערובת כדי לעבוד איתה קרה.
9. הכניסו למקרר את מה שייאכל בקרוב, ולמקפיא את מה שמתוכנן לעתיד. 
אני אוהבת להכניס מגש של הכדורים למקפיא, וכשהם קופאים- להעביר אותם לקופסה ולשמור במקפיא. כשאני רוצה לאכול אותם אני מוציאה מהמקפיא ומניחה ל20 דקות להפשרה ואז הם מושלמים לאכילה. אפשר גם להעביר אותם מראש למקרר להפשרה.
 
לפני שעולות עוד שאלות, קראו את ההערות…..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אני משתמשת בחמאת קקאו כדי לייצב את התערובת מבלי להשתמש בשמן קוקוס או אגר-אגר. ניתן להחליף אליהם אבל כדאי לדעת ולהבין איך וכמה..
  • ניתן להחליף את הטופו משי בגבינה טבעונית למריחה כלשהי. (כנ"ל לגבי הקשיו או את שניהם).
  • יכול להיות מאוד שתרצו להוסיף סוכר לתערובת, כדאי לטעום ולהחליט. רק שימו לב שהלוטוס מתוק אז אני בכוונה לא מכינה את הגבינה מתוקה מדי כדי לאזן.
  • אפשר בתכלס להשתמש בסוכר רגיל, כי בכל מקרה תצטרכו טחינה חזקה בבלנדר וזה יטחן טוב גם את הסוכר. במקרה כזה ההמרה היא ל1/4 כוס.
  • ניתן כמובן להכין בלי המילוי של הלוטוס, זה גם יהיה יותר קל ומהיר (ואז יותר סיכוי שתרצו להמתיק יותר את התערובת, או להשתמש בעוגיות לוטוס במקום הפתי בר).
  • לגרסה הכי מהירה ועצלנית- שטחו חצי מתערובת הגבינה בתבנית קטנה ותקפיאו, תמיסו מעל זה את ממרח הלוטוס ותיישרו ותקפיאו קצת, ומעל זה את שאר תערובת הגבינה, תקפיאו הכל, ותחתכו לריבועים עם סכין גדולה. כדאי להעביר אותם בפירורי פתי בר אבל לא חובה.
  •  

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה