1613544959446

גאלט גבינה טבעוני מלוח

1613544959446

גאלט גבינה טבעוני מלוח

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מעבד מזון יעזור
למי שרוצה מאפה מלוח לפורים, ובכלל! בצק כוסמין פריך, מלית "גבינה" עם בצל, תרד ופטריות, יש מושלם מזה?
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
הנה מגיע פורים
החג שבו צצים מאפים כביכול בצורת אוזן
ולמעשה בצורת איבר אחר לגמרי
אבל מה זה משנה מה הצורה
כל עוד זה טעים?
 
אז מי שעוקבת יודעת 
שבקושי לפני שבוע 
(מתוק כמובן)
מה שכנראה הוביל אותי למחשבה
להכין גאלט מלוח בצורת אוזן המן
לכבוד פורים
שהולך להיות משונה במיוחד השנה…
 
(ובשלישי אני מעבירה סדנת זום
לכל המשפחה לכבוד פורים
בה נכין אוזני המן 
בכמה טעמים!!)
 
אז מה יש לנו כאן?
בצק פריך מקמח כוסמין מלא וקמח חומוס
מלית מגבינת טופו 
שמשודכת לבצל, פטריות ותרד
והכל נאפה יחד כגאלט
שזו הגרסה הפשוטה לקיש בעצם
 
אז בואו נתחיל!

מצרכים

לבצק:
1/2 1 כוס (180 גרם) קמח כוסמין מלא
1/2 כוס (75 גרם) קמח חומוס
1/2 כפית מלח
1/3 כוס (65 גרם) שמן זית
1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים
 
למילוי:
1 חבילת טופו משי (או 350 גרם –בערך כוס וחצי- גבינה טבעונית כלשהי, אני השתמשתי בגבינה שלי)
2 כפות קורנפלור
1 בצל קטן
1 כרישה קטנה
3 שיני שום
סלסלת פטריות שמפיניון
חבילת תרד
חצי כפית מלח
חצי כפית טימין
 

אופן ההכנה

1. הכינו את הירקות למילוי-
א. קצצו וטגנו בצל וכרישה על אש בינונית בסיר קטן עד לריכוך והזהבה.
ב. בינתיים קצצו/כתשו את השום, וחתכו את הפטריות לפרוסות קטנות. הוסיפו לסיר, הגבירו לאש גבוהה, וערבבו היטב במשך כמה דקות עד לצריבה יפה של הפטריות. תוך כדי הוסיפו תיבול פנימה.
ג. שטפו את התרד והוסיפו לסיר. ערבבו במשך דקה-שתיים עד לריכוך וכבו את האש.
העבירו למסננת והניחו לעשר דקות לפחות להתקרר.
2. חממו תנור- ל180 מעלות מצב טורבו.
3. הכינו את המילוי-
בקערת הכנה ערבבו טופו משי טחון למשחה חלקה/גבינה עם קורנפלור. הוסיפו פנימה את הירקות וערבבו היטב. תטעמו והוסיפו תיבול במידת הצורך.
4. הכינו את הבצק- 
ערבבו את כל הרכיבים יחד בקערה ולושו קצת עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש ונוח.
5. הרכיבו את הגאלט-
א. קמחו קלות נייר אפייה על משטח עבודה. הניחו עליו את הבצק וקמחו אותו מעט. רדדו לעיגול גדול בקוטר של כ30 ס"מ (אם לא יוצאת צורת עיגול יפה- קראו בהערות).
ב. משכו את נייר האפייה עם הבצק אל מגש האפייה.
ג. מרחו את המילוי בגובה אחיד על הבצק, והשאירו שוליים רחבים ריקים.
ד. קפלו את השוליים לצורת אוזן המן (3 שפיצים, 3 קיפולים), צבטו את השפיצים כך שהבצק ישמור על צורתו (ניתן להרטיב מעט את קצוות הבצק לצורך הדבקה טובה). 
ה. ניתן למרוח מעט שמן זית על הבצק אם תרצו. 
6. תאפו-
כשהתנור חם – הכניסו לאפייה ל25-35 דקות, עד שהבצק והמילוי משחימים מעט ומתייצבים הרבה. 
7. הוציאו מהתנור והניחו לגאלט להצטנן בחוץ ל5-10 דקו עד שתפרסו ותאכלו.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר קמח מלא רגיל במקום כוסמין, וקמח עדשים במקום חומוס.
  • אפשר שמן אחר
  • הקורנפלור עוזר להסמיך ולייצב את הבלילה, אפשר לוותר עליו, זה פשוט ישפיע על המרקם.
  • טופו משי זה טופו במרקם שונה מטופו רגיל/רך, נקרא silken tofu. (אני משתמשת בכחול, אבל גם האחרים יעבדו). ברגע שטוחנים אותו הוא מקבל מרקם של גבינה/יוגורט/מיונז. הכי נוח לטחון עם בלנדר מוט, ואפשר גם עם מעבד מזון או בלנדר. (והאמת שלא ניסיתי, אבל אני מניחה שגם מועך תפוחי אדמה יעשה את העבודה;) 
  • לגבי יצירת העיגול- במקום להשקיע ברידוד חתכתי את שולי הבצק כדי ליצור עיגול (כי רק מצורת גיול ניתן ליצור צורת אוזן המן). את הבצק שנותר רידדתי שוב ויצרתי עיגול לא יפה, ומילאתי, ויצאתי גאלט קטן (בגאלט רגיל פשוט צריך לקפל את שולי הבצק מעל הבלילה כלפי פנים המאפה, אז לא משנה שהשוליים לא יפים). בקיצור- אפשר ליצור עיגול גדול וגאלט קטן, או גאלט אחד גדול לא בצורת אוזן המן, או מאוד להשקיע ברידוד כדי שכן ייצא כיגול אחד גדול ויפה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “גאלט גבינה טבעוני מלוח”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה