vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות גבינה ואוראו טבעוניות מדהימות

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות ממש מגניבות וטעימות בקלותתתת
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הכל התחיל ממתכון שראיתי אצל בלוגרית שאני אוהבת

קוראים לה ליב והמתכונים שלה לגמרי בסגנון שלי, ומזמןןןן ראיתי אצלה עוגיות גבינה ואוראו שנתקעו לי בראש.

לקראת שבועות החלטתי שהגיע הזמן לגרסה משלי..
רציתי אותן שטוחות ודקות אז נעזרתי במתכון שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס שטוחות,
ופישטתי אותו והלכתי על הטעם הפשוט כאמור- גבינה ואוראו.

כהרגלי אני אוהבת להשתמש בחומרי גלם 'גולמיים' יותר ולא בתחליפים קנויים, אבל יש מלא אופציות לרכיבים שפירטתי בהערות מתחת למתכון.

יצאו עוגיות פשוט מדהימה, שאפשר שיצאו שטוחות או שמנמנות, ובכל מקרה הן קראנצ'יות מבחוץ וצ'ואיות מבפנים.
אני מודה שהטעם הגבינתי נעלם עם האפייה (גם פירטתי בהערות איך לחזק אותו אם תרצו) אבל זה עדין תירוץ מושלם להכין אותן לחג;)

אז יאללה תהנו!

מצרכים

ל14 עוגיות גדולות

רטובים:
100 גרם (1/2 כוס) שמן צמחי
100 גרם (1/3 כוס + 2 כפות) גבינה טבעונית (הסבר בהערות)
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
יבשים:
210 גרם (1/2 1 כוס) קמח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
תוספות:
3 שקיות (12 עוגיות = 130 גרם) עוגיות אוראו

אופן ההכנה

1. הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו.
2. ערבבו בקערה את כל הרטובים בעזרת מטרפה.
3. הוסיפו פנימה את היבשים וערבבו בעזרת לקקן/כף עד למרקם אחיד.
4. שברו פנימה עוגיות אוראו וערבבו לפיזור אחיד (אפשר גם לדפוק על השקית הסגורה עם היד או בעזרת כלי ואז לפורר לקערה מהשקית).
5. הניחו ניירות אפייה על 2 מגשי אפייה. העבירו כדורי בצק אחידים אל המגשים- הכי נוח בעזרת כף קפיצית, אפשר בעזרת 2 כפות רגילות, ואפשר לקרר את הבצק עשר דקות במקפיא ואז לכדרר עם הידיים (אם תרצו לשקול זה יוצא 50-55 גרם לכדור).
אפשר להשאיר את כדורי הבצק עגולים ולקבל עוגיות גבוהות, ואפשר לשטח קצת עם היד ולקבל עוגיות שטוחות ודקות יותר. (לא להיבהל מהשמנוניות, זה כי הן על בסיס שמן ולא חמאה)
6. הכניסו לתנור ל12 דקות- הקצוות רק יתחילו להזהיב. אם תרצו אותן קריספיות אז תשאירו לעוד 2-3 דקות עד שהעוגיה מתחילה להזהיב מלמעלה.
7. הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין, ואז אכלו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו.
  • ניתן להשתמש בגבינה טבעונית נייטרלית קנויה- כמו של אלתרנטיב או טופוטי או מאמאקיו (אם תשתמשו בגבינת שמנת סמיכה כמו של מאמאקיו או טופוטי אז אני ממליצה קודם לערבב/להקציף אותה בנפרד עם קצת מים כדי להגיע למרקם נוח יותר שיתערבב בקלות). אפשר גם להשתמש ביוגורט טבעוני סמיך (כמו של אלתרנטיב- לא ממותק), ואפשר לטחון טופו משי (זה מה שאני עשיתי) ובמקרה הזה אני ממליצה שכף אחת מתוך הכמות תמירו למיץ לימון/חומץ תפוחים (כלומר 90 גרם טופו+10 גרם מיץ לימון).
  • כן, זה הרבה סוכר, זה מה שנותן לעוגיות האלה את המרקם הזה (במיוחד כשהן על בסיס שמן). כן, הן יוצאות מאוד מתוקות (בקטע טוב)והמלח מאוד עוזר לאזן את זה. אם בכל זאת תרצו להפחית את הסוכר- אפשר (מינימום 100 גרם!) רק קחו בחשבון שזה ישנה לגמרי את המרקם.
  • אין לזה ממש טעם גבינתי לאחר האפייה, כי בכל זאת יש עוד רכיבים, אם תרצו ללכת יותר לכיוונו- אפשר להוסיף גרידת לימון לתערובת. מניחה שגם הפחתת הסוכר תעזור בזה.
  • העוגיות יוצאות קראנצ'יות מבחוץ וצ'ואיות מבפנים, עוד יותר קראנצ'יות עם יותר אפייה, ואם הן יהיו קטנות (ואז צריך פחות זמן אפייה). אם תרצו אותן עודדד יותר קראנצ'יות- אז אפשר להמיר חלק מהסוכר לחום בהיר/דמררה (אבל זה ישנה קצת את הצבע).
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. אם תרצו להחליף לקמח מלא כלשהו ולשמור על המרקם- תצטרכו להוסיף קצת מים.
  • ניתן להשתמש בתוספת אחרת במקום האוראו, למשל שוקולד קצוץ, עוגיות לוטוס, תותים חתוכים, אוכמניות.. ואפשר גם בלי תוספות (יצאו פחות עוגיות).
  • אפשר להחליף את ה'גבינה' ברסק תפוחים ולקבל עוגיות 'רגילות'.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “עוגיות גבינה ואוראו טבעוניות מדהימות”

  1. הי קוקי
    אחלה אתר – רק עכשיו אני מגלה אותו
    שאלה לי – האם אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן או קמח שקדים? ובמקום אוראו לשים שוקולד פרווה?

    1. היי, תודה רבה:)
      כן בעיקרון תמיד אפשר להמיר קמח רגיל לקמח ללא גלוטן ואני תמיד ממליצה להפחית בערך 10% מכמות בקמח במקרה כזה. אי אפשר להחליף קמח רגיל לקמח שקדים לבדו ולצפות לתוצאה דומה.
      במקום אוראו אפשר מה שאת רוצה, שוקולד זה מעולה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2