20210511_153306

סופלה גבינה ושוקולד טבעוני

20210511_153306

סופלה גבינה ושוקולד טבעוני

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל בלנדר יעזור
פשוט, מהיר, טעים ומרשים. מה עוד אפשר לבקש?
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אנחנו עוברים ימים לא פשוטים.
אתמול היה לי יום קשה במיוחד
כי בצהריים לקחנו את הכלבה שלנו לצילום אצל מומחית
שסיפרה לנו שיש לה גידול מסוכן בטחול
ועכשיו ניצבת בפנינו החלטה קשה מנשוא
ואז, כשחזרנו הביתה עם לב כבד מאוד,
התמודדנו גם עם החדשות
ואז עם האזעקות והיירוטים
ועכשיו ביחד עם כל ההתמודדויות הללו
אני מנסה להבין כמה מהסדנאות שלי
מתבטלות החודש.
 
כמובן שלא היה לי בכלל חשק לעבוד אתמול
ובכל זאת מצאתי כוחות
לצלם את הסופלה שלי
ולערוך את סרטון ההכנה שלו
ולמרות שהתלבטתי אם להמשיך
ולהעלות היום את המתכון כפי שתכננתי
החלטתי שכן
שהחיים ממשיכים בתוך כל הכאוס
שצריך גם אוכל משמח ואסקפיזם
ושמקסימום תיכנסו למתכון הזה ביום אחר
והוא יחכה כאן בציפייה.
 אז מה זה המתכון הזה?
בשבועות שעבר חברה טובה מאוד
הצטיידה במאפים של הופמן האופה
וסיפרה לי במשך שבוע לפני
איזה מדהימות ה"סופלניות" שלו
ושמרה לי אחת כדי שאטעם ואתענג.
מדובר במאפים קטנים של סופלה גבינה
שבאמת היו מאוד טעימים (אבל מתוקים מדי לטעמי)
אמרתי לה
"יאללה אני גם אכין כזה!"
וניגשתי ליצור לזה מתכון.
בניסיון השלישי בערך
הגעתי למרקם שרציתי
וזה היה כל כך מוצלח
שהוספתי אותן לתפריט מכירות שהיה לי
כשעוד מכרתי:)
 
עכשיו החלטתי לשחרר את המתכון הזה לעולם
כי הוא כל כך מגניב וכל כך פשוט!
הייתי מכינה אותו במנז'טים קטנים של מאפינס
ובשביל הבלוג הכנתי בכלים של סופלה
ויצא לי קצת שונה ונמוך בהתחלה
אז החלטתי להוסיף ציפוי של גנאש שוקולד
והבאתי למשפחה
וכולם ממש ממש עפו על זה!
העלתי לסטורי שלי ונרשמה התלהבות גדולה מאוד
אז שאלתי אם לפרסם מתכון עם השוקולד
למרות שזה בכלל לא היה בתכנון
והרוב הצביעו שכן!
ואז עלה לי הרעיון לשלב את השוקולד גם בתוך הסופלה
אז קצצתי שוקולד והוספתי פנימה
ויצא יפה וטעים!
אבל חשוב לי לציין שזה ממש לא חובה
וזה יוצא מושלם גם בלי טיפת שוקולד
וגם רק עם פצפוצי שוקולד
וגם רק עם ציפוי שוקולד
בקיצור-
כל האופציות כשרות ומעולות;)
אז יאללה גשו למתכון
ואל תשכחו לקרוא את ההערות!

מצרכים

ל6 תבניות סופלה אישיות
 
לסופלה:
1 כוס (120 גרם) קשיו
2/3 כוס (140 גרם) טופו משי
1/2 כוס (120 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
1/3 כוס + 2 כפות (100 גרם) מיץ לימון
2/3 כוס (130 גרם) סוכר 
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
 
לתוספת שוקולד:
100 גרם שוקולד קצוץ
 
לציפוי שוקולד:
80 גרם שוקולד
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו מראש בהרבה מים ל6-8 שעות, או במים רותחים ל20 דקות. סננו ושטפו. 
2. חממו תנור ל160 מעלות בחום עליון-תחתון.
3. מדדו לבלנדר את כל הרכיבים של הסופלה חוץ מהסודה וטחנו למרקם חלק.
4. ערבבו פנימה ידנית את הסודה לשתייה. (אם הבלנדר קטן, עדיף להעביר הכל לקערה ולהוסיף בה את הסודה. התערובת ישר תקבל תסיסה רצינית, אז כדאי לתת לה כמה רגעים להירגע, או להקפיד לתת ערבוב בכל פעם לפני שתעבירו לכלים, כי אם יקרה שתשפכו לכלי רק את החלק העליון של הקצף שנוצר מהתסיסה- תקבלו מאפה שונה מאוד:). ערבבו פנימה את השוקולד הקצוץ (אם תרצו). 
5. שפכו את הבלילה לכלים עד ל3/4 גובה.
6. אפו במשך 25 דקות (ממליצה לסובב את המגש אחרי 15 דקות), התערובת תתייצב.
7. הוציאו והניחו להצטנן לחלוטין והעבירו למקרר לפחות לשעתיים לפני האכילה. זה הכי טעים יום למחרת;)
8. אם תרצו לצפות בשוקולד- הניחו את השוקולד וקרם הקוקוס בקערית וחממו חצי דקה-דקה במיקרו, ערבבו היטב להמסה מלאה, ושפכו מעל כל סופלה (אפשר לפני הקירור ואפשר אחרי). 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את הטופו או את הטופו+הקשיו בגבינה טבעונית כלשהי באותה הכמות (ואז לא צריך בלנדר!)
  • אפשר שוקולד צ'יפס במקום שוקולד קצוץ
  • אני השתמשתי בסוכר לבן, בשמן קנולה ובקמח רגיל. אפשר להחליף לסוגים אחרים, זה פשוט קצת ישפיע ל הטעם.
  • כאמור- הסופלה מעולה ממש גם בלי שוקולד בפנים ובלי ציפוי שוקולד, תעשו איך שתרצו. 
  • אם תרצו שזה ייצא דומה יותר לסופלניות, הכינו במנז'טים/כלים של מאפינס, עדיף קטנים, ובלי כל השוקולד. במקרה כזה יצאו יותר יחידות, ותצטרכו לאפות במשך פחות זמן- כ15-20 דקות.
  • במקרה הזה חרגתי ממנהגי ואפיתי על חום עליון-תחתון ולא בטורבו, כי זה פשוט נותן כאן תוצאה טובה יותר, וכי המאוורר נוטה להעיף את הבלילה העדינה הזאת הצידה קצת. אפשר לאפות בטורבו לזמן קצר יותר, אבל באמת שעדיף שלא:)
  • אם תרצו תוצאה לימונית- הוסיפו כף/שתיים מיץ לימון ו/או גרידת לימון לתבלילה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה