20210607_172258

גאלט פיסטוק ודובדבנים טבעוני

20210607_172258

גאלט פיסטוק ודובדבנים טבעוני

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
חגיגה של צבע וטעם בקינוח אחד כפרי שלא מצריך כלים או כישורים מיוחדים! רק אהבה לפירות ואגוזים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפעמים לא מגיעה המוזה ואני נותרת ללא רעיונות
אבל בשביל זה יש סטורי!
לפני שבוע בערך שאלתי בסטורי מה ירצו שאכין
כי רציתי לאפות ולא ידעתי מה
ונתנו לי רעיונות מעולים 
(עכשיו יש לי רשימה לפחות לחודש!)
אחד מהם היה גאלט אפרסקים
וזה תפס אותי
 
אממה
רק מתחיל הקיץ אז פירות הקיץ
עולים עכשיו כמו טיול לחו"ל
ובכל מקרה אני צריכה להתרגל
להכין דברים ממה שכבר יש בבית
(כי יש…)
ואז נפלו לי האסימונים-
יש לי פיסטוקים
וחמאת פיסטוקים
ודובדבנים מגולענים קפואים
כל מיני דברים שקניתי
ללא מטרה מיוחדת
שרק חיכו שאמצא מה לעשות בהם
אז הנה מצאתי!
 
איזה שילוב נפלא לפה ולעין
בין הפיסטוק לדובדבן!
הפכתי את זה לחגיגות פיסטוק גדולה
והכנסתי אותו גם לבצק וגם למילוי וגם לציפוי
ויצא פשוט וואו!!
המתיקות עם החמיצות
הטעם האגוזי עם הפירותי
הפריכות עם הרכות
הכל פשוט משתלב נפלא
 
ואת הכל ניתן לעשות ככה בקערה
כמו שאני אוהבת
וזה קצת מקורי
כמו שאני אוהבת
ולא צריך גם תבנית מיוחדת
וכישורים מיוחדים
כמו שאני אוהבת!!!
(כי ככה גם אתן אוהבות
אני יודעת;)
 
אז יאללה שניגש?

מצרכים

לקלתית- בצק פריך:
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח לבן
1/4 כוס (30 גרם) פיסטוק טחון 
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחים
קורט מלח
 
למלית- קרם פיסטוק:
רטובים:
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
2 כפות (30 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
1 כף (10 גרם) חלב צמחי
50 גרם (3 כפות) חמאת פיסטוק
יבשים:
2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (30 גרם) פיסטוק טחון
2 כפות (20 גרם) קמח
2 כפות (16 גרם) קורנפלור
קורט מלח
 
לחלק העליון- דובדבנים:
400 גרם (2 כוסות) דובדבנים מגולענים
1 כף לימון סחוט (אם זה דובדבנים מתוקים, אם הם חמוצים לא צריך)
2 כפות סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
לקישוט אופציונאלי-
חופן פצפוצי שוקולד לבן
חופן פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה

1. להכין בצק פריך- 
שפכו את כל הרכיבים לקערת מעבד מזון, והפעילו בפולסים עד שהבצק מתחיל להתאחד (אם הוא פירורי מדי ולא מתאחד לגוש – הוסיפו כף חלב צמחי). העבירו אותו לניילון נצמד ושטחו למלבן שטוח והעבירו למקפיא לבינתיים (או לשעה+ במקרר אם לא תמשיכו מיד).
*אם תרצו לערבב ידנית- ערבבו בנפרד את רכיבים היבשים והרטובים, ואז תערבבו יחד בקערה אחת בעזרת כף/לקקן, ואם צריך אז ללוש ידנית אבל כמה שפחות.
2. להכין קרם פיסטוק-
ערבבו בקערה בעזרת מטרפה את כל היבשים. בקערה שנייה ערבבו את כל הרטובים חזק עם המטרפה. העבירו את היבשים אל הרטובים וערבבו היטב. העבירו את הקערה למקרר לבינתיים.
3. ערבבו את הדובדבנים עם הסוכר, הוניל, והלימון והניחו בצד.
4. חממו את התנור ל170 מעלות טורבו.
5. להרכיב את הכל-
הניחו נייר אפייה על משטח העבודה, הוציאו את הבצק ורדדו לעיגול בקוטר 30 ס"מ (זה אורך הנייר- 30X40). העבירו אל מגש האפייה במשיכה.
6. מרחו את קרם הפיסטוק על הבצק, והשאירו שוליים של כ2-3 ס"מ. 
7. פזרו מעל את הדובדבנים בשכבה אחידה- העבירו בעזרת כף מחוררת או פשוט בזהירות שלא לשפוך נוזלים אל המאפה. אפשר לפזר מעל פיסטוק קצוץ ושוקולד.
8. קפלו את השוליים של הבצק כלפי פנים. ניתן למרוח את השוליים במעט חלב סויה ולפזר מעט סוכר חום.
9. הכניסו אל התנור החם ל30 דקות- עד שהשוליים מזהיבים יפה. (ממליצה לסובב את המגש לאחר 20 דקות). 
10. הוציאו והגישו! טעים גם חם וגם קר.
 
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן באותו משקל. אם תרצו קמח מלא כלשהו קחו בחשבון שהמרקם והטעם קצת ישתנו ושתצטרכו יותר נוזל. 
  • בכל מקום ניתן להחליף את הפיסטוק הטחון בשקד טחון ו/או את חמאת הפיסטוק בחמאת אגוזים אחרת.
  • ניתן לטחון את הפיסטוק לבד במעבד מזון איכותי או בבלנדר קטן, רק תעשו זאת בפולסים ותעצרו מהר, אם תטחנו טיפה יותר מדי- זה בשניה יהפוך לעיסה. אפשר להעביר דרך מסננת כדי לקבל את הפירורים הדקים, או להשתמש בזה גס ויהיו קצת חתיכות. אפשר להוסיף טיפונת קורנפלור לפיסטוק במהלך הטחינה כדי שיספוג את הלחות ויעזור לך לעצור בזמן.
  • אפשר להשתמש בפרי אחר לפי הטעם. אני השתמשתי בדובדבנים קפואים שהפשרתי.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן צמחי יעבוד.
  • כל שוקולד צ'יפס לבן הוא טבעוני. אני משתמשת במטבעות שוקולד לבן פרווה, שזה איכותי יותר, ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה. ניתן כמובן להשתמש בשוקולד מריר או לוותר על השוקולד

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה