vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פודינג צ'יה ב3 טעמים

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
ה-פתרון המושלם לארוחות בוקר בריאות, מהירות וטעימות, שאפשר להכין מראש לכל השבוע!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

שוב הבהייה באינסטגרם משתלמת!

שוב היא הביאה לי מלא השראה ומוטיבציה
להכין בפעם אחת פודינג צ'יה
ובכל יום ליצור לו טעם שונה!

וכל טעם היה יותר מוצלח מהקודם…

גם שיחקתי באוכל, גם יצא יצירתי וטעים,
וגם מדובר במנה בריאה ומשביעה!

מה שהכי כיף כאן זה שאפשר להכין את הפודינג הזה בפעם אחת לכל השבוע, וזה לוקח באמת 5 דקות.

אפשר גם להכין את כל התוספות והטעמים באותה ההכנה, שזה ייקח אמנם עוד חצי שעה,
אבל אז בכל בוקר רק צריך כמה דקות של הרכבה.

אפשר גם להתעכב על זה עוד קצת וכבר להרכיב צנצנות לכל השבוע!! ואז בכל בוקר רק להוציא מהמקרר ולאכול!

יש מושלם מזה??

אפשר להתפרע ולשחק עם הטעמים כמה שתרצו,
קחו את הרעיונות שלי כהמלצה וכבסיס ותלכו לפי הטעם והאפשרויות הזמינות.

עוד יתרון הוא שהחלטתי להשתמש בקרם קוקוס כבסיס, מה שנותן לי מרקם מעולה ומתיקות מעודנת, שיחד עם כל התוספות הטעימות גרמו לכך שלא הייתי צריכה להוסיף המתקה בכלל:)

 

קיצר זה מושלם תהנו!!

מצרכים

לבסיס:
1 כוס זרעי צ'יה
3.5 כוסות קרם קוקוס


לטעם מנגו:
1 מנגו גדול
1/4 כוס קרם קוקוס
אופציונלי- פסיפלורה אחת
לטעם צ'אנקי מאנקי:
2 כפות חמאת בוטנים
חצי בננה
25 גרם שוקולד מריר (רבע חבילה)
3 כפות קרם קוקוס
לטעם אוכמניות/פירות יער:
חבילת אוכמניות (בערך כוס, אפשר קפואות)
1 כף סוכר/מייפל
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה

1. הכינו את הפודינג:
ערבבו את הצ'יה והקרם יחד בקופסה, הניחו ל5 דקות, ערבבו היטב שוב, סגרו והכניסו למקרר. זה יהיה מוכן תוך 20 דקות.
2. לטעם מנגו:
חתכו את המנגו לקוביות. חצי מהמנגו טחנו עם קרם קוקוס (אפשר עם בלנדר מוט או מעבד מזון/בלנדר אם יש לך מיכל קטן, ואפשר לרסק ידנית עם מזלג).
הרכיבו בצנצנת/קערה לסירוגין- פודינג, קרם מנגו, וקוביות מנגו. אפשר גם לרוקן פסיפלורה ולשים מעל הכל.
3. לטעם צ'אנקי מאנקי:
המיסו יחד שוקולד וקרם קוקוס כמה שניות במיקרו או על הגז להמסה, ערבבו היטב למרקם אחיד.
פרסו את הבננה.
הרכיבו בצנצנת/קערה לסירוגין- פודינג, חמאת בוטנים, ובננה. שפכו מלמעלה את גנאש השוקולד.
4. לטעם אוכמניות/פירות יער:
העבירו את האוכמניות/פירות יער לקלחת/סיר קטן על אש בינונית-גבוהה, וערבבו פנימה את הסוכר והלימון. ערבבו כל כמה שניות שלא תישרף התחתית. יתחיל לצאת נוזל מבעבע, והכל יתרכך ויסמיך. תוך 3-4 דקות תקבלו מעין ריבה טעימה וסמיכה מבלי שהפירות יתחילו ממש להימעך ולאבד את הצורה. כבו את האש והניחו בצד.
קחו בערך שליש מהתערובת וטחנו יחד עם הקרם קוקוס (אפשר עם בלנדר מוט או מעבד מזון/בלנדר אם יש לך מיכל קטן, אני מעכתי עם מזלג והעברתי דרך מסננת).
הרכיבו בצנצנת/קערה לסירוגין- פודינג, ריבת אוכמניות, וקרם אוכמניות.

לפני שעולות השאלות, בבקשה תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • מעל כל האפשרויות מומלץ לשים גרנולה ו/או אגוזים וזרעים ו/או שוקולד קצוץ.

  • הפודינג יספיק ל3 מנות, אפשר להכפיל כמויות כדי שיספיק לכל השבוע.

  • כל טעם הוא בכמות של מנה אחת, אפשר ורצוי להכפיל כמויות שיהיה מראש לכמה מנות.

  •  אפשר לעשות את כל ההכנות ביום אחד ובכל בוקר להרכיב טעמים, ואפשר גם להרכיב את כל הצנצנות עם הטעמים כבר מראש לכל השבוע.

  • בעיניי בזכות כל התוספות ובזכות זה שהכל על בסיס קרם קוקוס- אין צורך בהמתקה! יש מתיקות מעודנת. אבל תטעמו את הפודינג ואם תרצו תוסיפו לו כף-שתיים של מייפל להמתקה.

  • אפשר להחליף את הקרם קוקוס בחלב צמחי- ואז לפודינג תצטרכו רק 3 כוסות. בתוספות אני ממליצה לדבוק בקרם קוקוס, אבל גם שם אפשר להחליף לחלב ולהפחית קצת בכמות. אם תשתמשו בחלב מתקתק לדעתי עדין לא תצטרכו המתקה.

  • בשביל חלבון אני ממליצה להשתמש בחלב סויה, ואפשר גם להחליף את  הקרם-קוקוס ביוגורט סויה באותה הכמות או לשלב בין איזה מהם שתרצו.
  • אני ממליצה על קרם קוקוס עם לפחות 17% שומן, אם זה פחות אפשר להתייחס לזה כמעט כמו לחלב.
  • אפשר כמובן לשחק על אותו העיקרון עם איזה פירות ותוספות שתרצו

  • אם המרקם מרגיש סמיך מדי, תמיד אפשר לערבב פנימה עוד חלב/קרם לפני ההרכבה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!