vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

תבשיל חומוס ותפוחי אדמה ברוטב קארי ועגבניות

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
תבשיל פשוט וטעים! לא חריף (אלא אם תרצו) ומזין:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
איך אני אוהבת להכין תבשילים מהירים וטעימים!!
כאן בקופנגן אני צריכה לגמרי להסתדר עם מה שיש, 
שזה שונה מה שיש בארץ,
ובכל זאת להתמקד במה שנגיש גם בארץ כדי לפרסם מתכונים רלוונטיים;)
ושוב האינסטגרם נתן לי השראה למנה,
שבסוף הכנתי לפי מה שיש לי ומה שבא לי
ושוב יצא להיט.
 
אז נוסיף אותה לרשימת המנות המזינות שאפשר לתקתק צ'יק צ'ק;)

מצרכים

כף גרעיני כמון / 2 כפיות כמון טחון
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
2 כפות אבקת קארי
2 כפות שמן
1 בצל
4-5 שיני שום
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כוס עגבניות מרוסקות (משימורים- או לטחון/לגרד לבד 2 עגבניות)
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס/חלב קוקוס
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (משימורים/מהקפאה/לבשל מראש)
1 כף מלח
1-2 כפות לימון סחוט
2 כוסות עלי תרד/ כוס מדליוני תרד קפואים (אופציונלי)

אופן ההכנה

1. חממו בסיר על אש בינונית 2 כפות שמן. הוסיפו פנימה כמון, פפריקה, כורכום וקארי וערבבו היטב כדקה.
2. קצצו בצל והוסיפו פנימה, ערבבו היטב והוסיפו שליש כוס מים (לריכוך הבצל מבלי לשרוף את התבלינים ומבלי להשתמש בעוד שמן). בשלו כ3 דקות.
3. קצצו ושם והוסיפו פנימה. ערבבו היטב.
4. חתכו תפוחי אדמה לקוביות. הוסיפו פנימה יחד עם העגבניות המרוסקות וערבבו היטב.
5. הוסיפו קרם קוקוס וערבבו היטב. הגבירו את האש והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש, כסו, ובשלו במשך 15 דקות.
6. הוסיפו פנימה את גרגירי החומוס, ערבבו, ובשלו 15 דקות נוספות. הוסיפו מעט מים במידת הצורך.
7. בדקו שתפוחי האדמה התרככו. הוסיפו מלח, לימון ותרד. ערבבו היטב (אם השתמשת בתרד קפוא- בשלו למשך כמה דקות נוספות לריכוך מלא). תטעמו, תקנו תיבול, כבו את האש והגישו.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את העגבניות ברסק עגבניות מרוכז, ואפשר לוותר על העגבניות ולהחליף במים.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס בחלב קוקוס (כלומר פחות אחוזי שומן).
  • אפשר בלי פפריקה
  • אפשר בלי לימון ותרד
  • מומלץ להגיש עם אורז

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

12 מחשבות על “תבשיל חומוס ותפוחי אדמה ברוטב קארי ועגבניות”

    1. כן אפשר להשתמש באחד אחר (לא מתוק) או שמנת צמחית לבישול או פשוט במים וייצא קצת שונה אך טעים.

  1. תודה רבה, יצא כ״כ טעים!! לא התאפקתי והוספתי קוביות טופו קטנות , ובניסיון השני – גם חופן אפונה קפואה (במקום התרד). יצא כ״כ טוב שאפילו הצמחוני על גבול טבעוני הבררן (8) אכל בערך 4 מנות ברצף.

  2. מתכון מהמם
    ממש התלהבתי ממנו ובישלתי אותו קרוב לשעתיים בגלל שהתפוא והחומוס לא התרככו עד הסוף
    לבסוף נאלצתי לכבות את האש בגלל כניסת שבת ועדיין הם לא רכים
    יש לך המלצה כלשהי לפעם הבאה?
    (השריתי את החומוס במשך 12 שעות לפני)

    1. היי, שמחה שאהבת:) בנוגע להתרככות כמה דברים- קודם כל תפוחי אדמה חתוכים קטן מתרככים לגמרי תוך 20 דקות בישול, אם הם חתוכים גדול יותר אז קצת יותר.
      לגבי החומוס- שימי לב שהמתכון מתייחס לגרגירים שהם כבר מבושלים.. לשם כך אם את רוצה לבשל אותם בעצמך זה צריך לקרות בנפרד לפני השימוש במתכון הזה.
      לגבי בישול החומוס עצמו- אני ממליצה להשרות לפחות ל24 שעות (ולהחליף את המים פעמיים-שלוש במהלך ההשרייה הזו), ולזירוז הבישול אפשר להוסיף כפית סודה לשתייה או להשתמש בסיר לחץ.
      אם לאחר 3 שעות בישול החומוס לא מתרכך אז הבעיה היא בחומוס, לפעמים הוא מגיע יבש מדי וכדאי לקנות במקום שיש בו תחלופה קבועה וקטניות טריות יותר.
      מקווה שזה עוזר:)

      1. יצא טעים אש עם מרקם מדהים. אין לי תרד אז לוקחת את הטיפ של הוספת אפונה ושמתי גם שעועית אדומה לעוד צבעונית.
        המרשמים שלך מצויינים🩵

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2