vegan freinly
WhatsApp Image 2022-06-20 at 21.59.49

עוגת יומולדת קלאסית – עוגת שוקולד בחושה פשוטה עם גנאש שוקולד – טבעונית!

WhatsApp Image 2022-06-20 at 21.59.49

עוגת יומולדת קלאסית – עוגת שוקולד בחושה פשוטה עם גנאש שוקולד – טבעונית!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 45 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגה קלאסית שחובה להכיר
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

האתר שלי חוגג שנתיים!!!!

היום לפני שנתיים הוא עלה רשמית לאוויר,
ומאז עלו אליו 162 מתכונים ומדריכים.
כמה חודשים לאחר ההשקה שלו החלפתי אותו לגמרי בגלל עניינים לא נעימים… ועכשיו הוא מושלם.

החודש הוא גם התחדש בעמוד החנות- שם נולדה אפשרות סליקה ככה שאפשר לרכוש מכאן ישירות כרטיסים לסדנאות והסיורים שלי!

ואתמול סיימתי להעלות אליו גם מאגר של סדנאות אונליין שניתן לרכוש ולצפות ללא הגבלה.

האתר הזה נותן בית לכלללל הרעיונות, הפרויקטים והמתכונים שלי,
הוא חלום שחלמתי ומיד הגשמתי,
והוא ממשיך להגשים לי חלומות.

אז עכשיו שהוא כאן שנתיים החלטתי שאתם ואתן אלה שיקבלו מתנות!!!

אז אני משיקה 24 שעות של מבצעים מטורפיייםםםם!!!!

שימו לב, ל24 שעות הקרובות (עד ה22.6 10:00)-

  1. כל האירועים הקרובים (סדנאות פרונטליות, סדנאות זום וסיורי אוכל) ב12% אחוז הנחה!!!
  2. כל סדנאות האונליין לבישול ואפייה בעלות של 22 ש"ח בלבדדדד לסדנה!!! כן זה אומר שיש שם סדנאות ב90% הנחה…!!!!
  3. יש פעילות פרס שווה במיוחד בעמוד הפייסבוק ובאינסטגרם שלי!!

    למימוש ההנחות צריך להזין את קוד הקופון יומולדת2 במעמד התשלום:)

ועכשיו בחזרה למתכון שלנו…

עוגת יומולדת קלאסית.

המתכון הכי מבוקש שיש בערך,
שעד עכשיו פרסמתי רק באינסטגרם שלי ובכל פעם אמרתי שאני צריכה כבר להעלות לבלוג..

והנה ההזדמנות המושלמת.
הכנתי אותה כדי לחגוג לאתר ועכשיו יש לך את המתכון המושלם-

כמה דקות הכנה בקערה אחת
גבוהה, יציבה ורכה
לא מתוקה מדי, פשוט טעימה.

אז יאללה מזל טוב!!!

מצרכים

לתבנית אינגליש בגודל 12*22 או חד פעמית

יבשים:
245 גרם (3/4 1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
50 גרם (1/3 כוס) קקאו
רטובים:
200 גרם (1 כוס) סוכר
180 גרם (3/4 כוס) חלב צמחי
120 גרם (1/2 כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
80 גרם ( 1/3 כוס + כף) שמן
1 כף חומץ/ מיץ לימון
לגנאש:
60 גרם שוקולד
60 גרם (1/4 כוס) קרם קוקוס

אופן ההכנה

חממו תנור ל175 מעלות טורבו.
ערבבו את כל הרכיבים היבשים בקערה עם מטרפה. הוסיפו למרכז את הרטובים וערבבו בזהירות ממרכז הקערה ולאט לאט הגדילו את קוטר הסיבובים החוצה עד למרקם אחיד של כל הבלילה.
העבירו לתבנית אינגליש, ישרו, ואפו במשך כ40-50 דקות- עד שניתן להעביר במרכז קיסם שיוצא יבש.
מדדו לקערה את רכיבי הגנאש, חממו 30 שניות במיקרו וערבבו להמסה מלאה, ושפכו על העוגה.
(אם תרצו ניתן לפני כן לחורר את העוגה בעזרת שיפוד כך שהגנאש גם יחלחל פנימה אל העוגה) ניתן לקשט מעל עם סוכריות צבעוניות:)
טעים גם קר!

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אני השתמשתי בקמח לבן, סוכר לבן, שמן קנולה וחלב סויה. ניתן להחליף לסוגים אחרים. 
    סוג אחר של סוכר ישפיע על הטעם והמרקם בהתאמה.
    כוסמין לבן מתנהג כמו לבן רגיל, קמחים מלאים מצריכים תוספת נוזלים לבלילה.
  • ניתן להחליף חלב בעוד מים.
  • לקבלת טעם שוקולדי יותר חזק ועמוק ניתן להוסיף 1-2 כפות קקאו.
  • העוגה לא מתוקה מאוד, כמו שאני אוהבת;) לקבלת מתיקות חזקה יותר כמו שילדים ממש אוהבים ניתן להוסיף סוכר.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

12 מחשבות על “עוגת יומולדת קלאסית – עוגת שוקולד בחושה פשוטה עם גנאש שוקולד – טבעונית!”

  1. מזל טוב! העוגה נראית מהממת ממש! תודה לך.
    רק רציתי להעיר ברשותך, מאוד מעציב לי כשבלוגריות משפיעות מציעות לאפות בתבנית חד פעמית.
    נושא הפסולת והסביבה הוא נושא כל כך משמעותי, ואנשים וארגונים רבים כל כך מנסים לעבוד על העלאת מודעות לנושא.
    אני מאמינה בכח של משפיעניות, (במיוחד לקהל טבעוני, שמראש יש לו פוטנציאל להיות בעל מודעות סביבתית), לעזור ולהפוך את העולם שלנו למקום טוב יותר.
    חומר למחשבה 🙂
    תודה רבה

    1. היי מיכל, תודה על התגובה.
      מסכימה איתך ולכן לא תראי אותי אופה כמעט אף פעם בחד פעמי, אני אפילו משתדלת להשתמש בנייר אפייה רב פעמי.
      יש סיבה שרשמתי את ההערה הזאת, והיא שברוב הפעמים שאני מפרסמת מתכון שמיועד לתבנית אינגליש קייק אני מקבלת תגובות מנשים שאומרות שהייתה יותר מדי בלילה או שזה גלש להן מהתבנית,
      והסיבה היא שהן משתמשות בחד פעמית והיא בפועל קטנה יותר מהתבנית הרגילה, ולצערי לא קוראות את ההערות שלי.
      אז כדי למנוע עוגמת נפש אני מדייקת את זה איפה שאפשר, זה לא אומר שאני ממליצה להשתמש בתבנית חד פעמית, זה אומר שאני יודעת לצערי שזאת התבנית הנפוצה,
      ועוד יותר כשמדובר במסיבות יום הולדת ואירועים, וצריך לשים לב להבדלים בנפח.

  2. נראית עוגה מאלפת כמו שאר המתכונים שלך (אני מכינה את עוגיות השוקולד צ'יפס על בסיס שבועי:)) שתי שאלות בנוגע למתכון פה –
    1- חלב קוקוס של AROY גם תופס או שצריך משהו מרוכז יותר?
    2- סוכר וניל יכל להחליף את התמצית וניל? ואם כן אז כמה להוסיף לדעתך?

    1. 1- לא משנה איזה
      2- האמת שתמצית הוניל ממש ממש לא קריטית למתכון. אבל את יכולה להחליף כף או שתיים מהסוכר בסוכר וניל

      1. תודה. עשיתי היום למשפחה לא טבעונית בעליל. העוגה קטפה מלא מחמאות וחוסלה במהרה. אפילו ילד היומולדת, חובב השוקולד המושבע, נתן את האישור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)